Иманярството е страхотен проблем и се нуждаем спешно от някакъв закон. Надявам се скоро да се гласува предложението музеите да изплащат не 30 % а доста повече на иманярите. Конкретен повод затова ми даде разходката из Перущица и разказите за откритията там - съвсем наскоро орач или овчар (забравих) открил запазена римски колесница друг намерил доспехи - шлем броня и наколенници трети монети. Съседите открили златна монета от ІІІ-ІІ век просто така.
Вбесява ме фактът че оставяме и унищожаваме историята си (да не говорим за разпадащата се църква от римско време по пътя към Перущица) а някои народи изкуствено създали историята си постоянно издирват нещо само и само да намерят нещо свързано с историята им. В България има места където всеки камък е история но ние губим и не ни интересува. Имаме толкова много проблеми че въобще не почваме да ги решаваме отнякъде а само кършим ръце.
Вбесява ме фактът че оставяме и унищожаваме историята си (да не говорим за разпадащата се църква от римско време по пътя към Перущица) а някои народи изкуствено създали историята си постоянно издирват нещо само и само да намерят нещо свързано с историята им. В България има места където всеки камък е история но ние губим и не ни интересува. Имаме толкова много проблеми че въобще не почваме да ги решаваме отнякъде а само кършим ръце.
Comment