"Сантисима Тринидат" се превежда като "Света троица"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Клечки за зъби
Collapse
X
-
Много добре обяснено.Браво Гоги.
Я разкажи малко сега за "Голден Хинд" на Дрейк.Нека първо да започнем с по-известните кораби,а после да преминем на малко известните-става ли?
Раздухай малко за обира на "Какафуего" от ДрейкТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Хе хе ...онава на последната картина да не е преглед на черноморската флота от Император Николай ² ? Гледам един от присътстващите мнооого мяза на НахимовДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
тои сега има много бач.........сега само картинка.....текст утре......текст за Дрейк няма скоро може постне.......книги в Пловдив, тои в София.........по памет няма бъде пълно, няма бъде подробно........администратор вземе направи отделна морка част от форум.....там може и кораби и жени обсъжда.....стига толкоз че бач чака ме
Comment
-
първите две са надстройките в кърмата и носа съответно.
Рангоут са мачтите.
фок=фок-мачта, име на мачтата, те са фок,грот и бизан
марс-площатка на мачтата за наблюдател
марсем-име на платното
ахтерщвен-кърмата-дупето на кораба :tup:
ако вземат че отделят морските неща в отделен раздел ще може да направим специална тема за терминология и конструктивни особенности.
Comment
-
Аха, ясно! :tup:
Пък за терминологията и конструктивните особеност, можеш да направиш и ти тема. Да речем във "Военна техника", то даже май и имаше такава - казваше се "Морска енциклопедия" или нещо такова. Така, че можеш да допълниш и там.
Благодаря отново!Dulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
Comment
-
Ами лично на мен ще ми бъде интерсно да пишеш за класовете кораби.
Например линеен кораб 3 клас, фрегата 1ви клас, корвета, двупалобен бриг и така нататък. В момента чета "НАСЛЕДНИКЪТ ОТ КАЛКУТА" на Роберт Щилмарк. Та иначе трябва да чета поне седмица "МОРСКАТА МОЩ В ОГЛЕДАЛОТО НА ИСТОРИЯТА " на Нойкирхен за да си изясна терминологията.
Comment
-
Нойкирхер е много добър обаче книгите му са стари, дори много стари,и поради това не са толкова задълбочени, аз бих ти препоръчал тази за пиратите. А от неговите книги Чони беше преписвал на поразия. И като стана дума за пирати като ходя до Пловдив ще си домъкна бумагите и ще направя специална тема. Мой любим пират е Сър Хенри Морган, и поради тази причина така ще се казва флагманския кораб в играта, където аз смятам да се завърна. 8)
Comment
Comment