Загубите са някъде над 300 човека. Празнуването на британците въобще е пирово, за сметка на островите с овчи стада и имагиенерни нефтени полета човекузагубата и корабозагубата е безмислена.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загуби на Британския флот по време на Фолклендската война 1982г.
Collapse
X
-
Kramer написа Виж мнениеИ тогава е вървяла информационната война. Твърдяло се е, че ако пухнат някой от английските самолетоносачи, Маргото е щяла да пусне атомна бомба над Буенос Айрес. За това и "25 майо", и Мираж 3 ги държат като щит отзад аржентинците.
Аржентинският самолетоносач (бивш британски HMS Venerable) e имал авиокрило от осем A-4Q и няколко S-2 Tracker. За ПВО не стават, а причината да вкарат кораба в пристанището е потапянето на General Belgrano. Вижда, се че британските атомни подводници са плъзнали и от тях спасение трудно ще има за такива тлъсти цели.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
ETH BEHTI написа Виж мнениеСъветите не са дали съвременни въоражения на Аржентина, защото не са й имали вяра. Ако Аржентина разполагаше с Миг-23 МФ или МЛ, Су-22 и Су-15 целия флот на нейно Величество щеше да е на дъното на Атлантика.
Иначе, МиГ-23 и Су-15 нямат гориво да излетят от Аржентина и да се върнат, а Су-22 ще се претовари с керосин и ще има много, много скромен боен товар.
ETH BEHTI написа Виж мнениеКоето праща по дяволите, както доктрината Монро, така и от пъченето на някаква си ескадра, чиито бойни възможности са съмнителни дори срещу една слаба южнолатиноамериканска страна, а какво остава срещу ОВД, което е показателно и днес, че Нейно Величество се отказа от Инвизибъл , който отдавна е в пенсия.
Не знаеш каква е била ролята на Кралските ВМС в тия години на Студента война, не знаеш и как това профилиране е оказало влияние на случилото се около Фолклендите и най-важното, не знаеш, че HMS Invincible е бил спазарен от Австралия, но представянето му през войната го спасява от пращането му down under.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Imperial написа Виж мнениеНе виждаш ли, че човекът се бори с някакви въображаеми дракони, не се занимавай.
Comment
-
1951 написа Виж мнениеИначе, МиГ-23 и Су-15 нямат гориво да излетят от Аржентина и да се върнат, а Су-22 ще се претовари с керосин и ще има много, много скромен боен товар.
Отделно човекът явно няма хабер какво е Су-15 и за какво се използва.....Както и да е,единственото съветско нещо приложимо в тази ситуяция е Ту-16.
Comment
-
Су-15 май въобще няма въоръжение за атака на земни цели... освен 23мм оръдия.
Ама откъде-накъде Аржентина ще разполага със съветски оръжия, след като по това време (както беше отбелязано), е управлявана от дясно-ориентирана хунта? Ети Бехти пише някакви фантазии и явно има много пропуски по фактологията."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнение... освен 23мм оръдия..
Comment
-
здравейте всички !
Не съм допускал, че моята некомпетентност ще предизвика, такива форумни обсъждания, които да води сам собственика на форума !
Моля за извинение от всички.
А включването на модератори и други знатоци, говори, че форума е дал трибуна на големи специалисти, че той е актуален и има почва за добри дискусии. Което от само себе си е критерий, че форумът е жизнен и необходим за информационното пространство.
Благодаря на
-1951 за бележките и новостите, някои от които наистина не съм знаел
- на Сий Дог - за бележки
Желанието не ми е било да развивам някакви вятърни мелници.
Казах ,че доктрината Монро (поне така както аз съм я разбрал и ще бъда благодарен, ако не съм прав, да бъда поправен) е, че САЩ чрез нея не е допускала навлизане на други сили в район, който тя счита за "заден двор". Фактически Фоклендската война е доказала стратегическото партньорство между САЩ и Великобритания и на мен не ми е ясно, какво въобще си е била въобразила Аржентинската хунта ???
Друго казах, че флота на Нейно величество е пострадал доста от слабата авиация на аржентинските ВВС.
Разбира се, че Миг-23МФ/МЛ и Су-15 са т.нар. чисти изстребители или изстребители- прехващачи. Тях ги вмъкнах в темата , просто за паралел с А-4 и Мираж (самолетите на аржентинците) ,които са били далеч по-слаби Хериър-а. Както и други казаха в темата той въобще не е прехващач, но се е справил блестящо срещу старите от 1- и 2-ро поколение самолети на аржентинската авиация.
Като общ аналог за самолет за работа по земни(морски) цели използвах, за самолет Су-22 (може да добавим Су-24 и Миг-23 БН с които разполагат днешните Сирия, Иран, Алжир и др.) ,който е в пъти по-добър от А-4 Скайхоук и дори във въздушен бой на равни начала би се справил с Хериър-а.
И последно казах, че с 5 ракети е било трудно и невъзможно да се промени тоталното превъзходство на флота на Нейно величество, но при по-голямо количество ракети , това не е изглеждало невъзможно ( с оглед на загубите на флота).
Лек и спокоен форумен ден на всички !
Comment
-
1951 написа Виж мнениеСъс сигурност е имало подобен страх у аржентинците, но Великобритания е искала да ограничи войната около Фолкледните и до голяма степен така е станало.
Аржентинският самолетоносач (бивш британски HMS Venerable) e имал авиокрило от осем A-4Q и няколко S-2 Tracker. За ПВО не стават, а причината да вкарат кораба в пристанището е потапянето на General Belgrano. Вижда, се че британските атомни подводници са плъзнали и от тях спасение трудно ще има за такива тлъсти цели.
Comment
Comment