Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Курск-подводная лодка в мутной воде

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Курск-подводная лодка в мутной воде

    Здравейте , може и да повтарям някой , но не намерих отзиви за този филм във форума. Какво мислите за него?
    http://video.yandex.ru/users/arni-raj/view/173
    Last edited by Alfex; 02-11-2010, 17:24.

    #2
    Странно, никой ли няма мнение за този филм? Различен, интересен, глупав, деза??? На мен някои от нещата ми бяха направили впечатление навремето, като изявлението, че била излязла без ядреното си въоръжение, че Путин се скри и др.

    Comment


      #3
      E отде накъде ще излиза с ядрено оръжие?

      Comment


        #4
        Ами стана ми странно навремето, не е самолет да се върне за час от учение ако стане война и да се превъоръжи. И затова като го казаха това нещо във филма , че нито една западна подводница не тръгва без стандартното си въоръжение и се сетих.
        Но не е това най-сериозното във филма. А версията им за удар с Толедо, прикриването й после от Мемфис и евентуалното изстрелване на торпедо по Курск. Доста неща има във филма, които се разминават коренно с официалната версия. Исках да видя по-запознатите тук какво мислят за тази версия, начина по който е представена и доказателствата в подкрепа.

        Comment


          #5
          Филмът като цяло е глупости, за сблъсък с подводница - може и да е имало, но никой не е стрелял по Курск доколкото е известно. Ако някой беше стрелял много е съмнително да оживее след като е в центъра на руска групировка кораби. Официалната версия за това какво се е случило е експлозия на 650 мм торпедо преди изстрелването му, малко след което носовия отсек с торпедата се взривява. Мисля, че всичките им резултати подкрепят това. Е, май има и момента, че експериментално не са успели да самовзривят торпедото въпреки всички опити да се изпуска от възможни височини и различни дефекти. Същевременно има и легендата, че при зареждането на торпедото то е изпуснато и пада на земята от някаква височина. Все пак се решава да се зареди на подводницата, която само трябва да го изстреля, а после ако има проблем и не работи като хората да обвинят производителите (звучи малко странно де, но това съм чувал тук и там). Има и версията, че като са се спускали първите водолази до Курс наблизо са видели чужда подводница и т.н. Ако искаш чети из руските форуми, има много интересни неща, но никой не е фен на онзи филм.

          Колкото до ядреното оръжие - подводницата не е на поход, а на учение, след седмица си е в базата.
          „Аз, Драгомир, писах.
          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

          Модератор на раздел "Военна Авиация"

          Comment


            #6
            Има и много други теории. И най-истинската е в книгата на Чоната по проблема. Още не бяха извадили подводницата, корифея по флотските въпроси издаде книга.
            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
            Неизвестен руски адмирал

            Comment


              #7
              Теории и хипотези много, но както лаконично беше казал Путин в шоуто на Лари Кинг /когато последният го беше запитал какво всъщност е станало с подводницата/ - "Она утонула".
              Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
              sigpic

              Comment


                #8
                Това е цинизъм, не теория.
                Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                Неизвестен руски адмирал

                Comment


                  #9
                  Ако на някого му се гледа цялото интервю - http://www.youtube.com/watch?v=OY_hn...eature=related

                  Усмивката е от предишния въпрос и му превеждат междувременно, като след това между другото дава доста дълго обяснение.
                  „Аз, Драгомир, писах.
                  Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

                  Модератор на раздел "Военна Авиация"

                  Comment

                  Working...
                  X