Здравейте , може и да повтарям някой , но не намерих отзиви за този филм във форума. Какво мислите за него?
Курск-подводная лодка в мутной воде
Collapse
X
-
Гост -
Ами стана ми странно навремето, не е самолет да се върне за час от учение ако стане война и да се превъоръжи. И затова като го казаха това нещо във филма , че нито една западна подводница не тръгва без стандартното си въоръжение и се сетих.
Но не е това най-сериозното във филма. А версията им за удар с Толедо, прикриването й после от Мемфис и евентуалното изстрелване на торпедо по Курск. Доста неща има във филма, които се разминават коренно с официалната версия. Исках да видя по-запознатите тук какво мислят за тази версия, начина по който е представена и доказателствата в подкрепа.Comment
-
Филмът като цяло е глупости, за сблъсък с подводница - може и да е имало, но никой не е стрелял по Курск доколкото е известно. Ако някой беше стрелял много е съмнително да оживее след като е в центъра на руска групировка кораби. Официалната версия за това какво се е случило е експлозия на 650 мм торпедо преди изстрелването му, малко след което носовия отсек с торпедата се взривява. Мисля, че всичките им резултати подкрепят това. Е, май има и момента, че експериментално не са успели да самовзривят торпедото въпреки всички опити да се изпуска от възможни височини и различни дефекти. Същевременно има и легендата, че при зареждането на торпедото то е изпуснато и пада на земята от някаква височина. Все пак се решава да се зареди на подводницата, която само трябва да го изстреля, а после ако има проблем и не работи като хората да обвинят производителите (звучи малко странно де, но това съм чувал тук и там). Има и версията, че като са се спускали първите водолази до Курс наблизо са видели чужда подводница и т.н. Ако искаш чети из руските форуми, има много интересни неща, но никой не е фен на онзи филм.
Колкото до ядреното оръжие - подводницата не е на поход, а на учение, след седмица си е в базата.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"Comment
-
Теории и хипотези много, но както лаконично беше казал Путин в шоуто на Лари Кинг /когато последният го беше запитал какво всъщност е станало с подводницата/ - "Она утонула".
sigpicComment
-
Ако на някого му се гледа цялото интервю - http://www.youtube.com/watch?v=OY_hn...eature=related
Усмивката е от предишния въпрос и му превеждат междувременно, като след това между другото дава доста дълго обяснение.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"Comment
Comment