пита се в задачката- колко вертикални кормила им авъпросната лодка, по специално тези под ватерлинията, горното си се вижда ясно на всяка снимка.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
пр 949, въпрос
Collapse
X
-
По-скоро се пита в задачката - "Защо плодим безсмислени теми, като за 15 минути търсене намираме каквото ни интересува?"
Разбира се всеки може да пуска теми, просто ми е интересно какво ще е развитието на тази по-нататък.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Odzava написа Виж мнениеПо-скоро се пита в задачката - "Защо плодим безсмислени теми, като за 15 минути търсене намираме каквото ни интересува?"
Разбира се всеки може да пуска теми, просто ми е интересно какво ще е развитието на тази по-нататък.
Явно не съм толква кадърен търсач като тебе.
А вместо да се заяждаш и/или правиш на остроумен можеше да заключиш темата.
Comment
-
кало написа Виж мнение
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеМерси, там оначе се споменава че разликат а (в рулите) е в по-голямата площ, на тази схем обаче те са с почти еднакъв размер, далина 949А не са въвели двата долни вместоедин централен?
Всъщност, за какво се спори тук?Еще Александр Сергеевич Пушкин говорил: "ДУШИ прекрасные порывы". Надо правильно расставлять акцент, товарища офицеры.
Comment
-
CaptMick написа Виж мнениеВ приложената схема ясно се вижда, че на Курск, освен централния, има и два бордови руля, по оста на валовете...
Всъщност, за какво се спори тук?
Comment
-
За 949А съм сигурен, че е с две подрулващи устройства, но за 949 - не. Няма достатъчно информация, а моите познати не са го виждали. Въпреки това, склонен съм да твърдя, че първите две лодки от серията 942 /вече изведени от строя/ са само с по един вертикален стабилизатор.
"После первых двух кораблей, построенных по проекту 949, началось строительство подводных крейсеров по усовершенствованному проекту 949А (шифр "Антей")...
...Имеется два турбогенератора по 3200 кВт, два ДГ-190, два подруливающих устройства."Еще Александр Сергеевич Пушкин говорил: "ДУШИ прекрасные порывы". Надо правильно расставлять акцент, товарища офицеры.
Comment
-
Не ме захапвай от въздуха де Ако се хванеш буквално за израза - да, така е. Ама като имаш дълго време вземане даване с братушките, с езика и порядките им, прихващаш в крайна сметка. Да не говорим, че половината терминология е взаимствана от тях, както и някои други "полезни" навици)Еще Александр Сергеевич Пушкин говорил: "ДУШИ прекрасные порывы". Надо правильно расставлять акцент, товарища офицеры.
Comment
Comment