Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Повод за питане

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Повод за питане

Цитат:
    tonev написа
    Одзава какво е полудредноут като клас? или си е австрииска измишльотина?

Не, не е австрийска измишльотина Това са т. нар. "преходни кораби" - австро-унгарския "Радецки", японските "Сацума", руският "Андрей Первозванний". Всъщност това е една от възможните линии за развитие на линейните кораби (щях да напиша линкори и Даниц да ме погне)
    Веднага иззлобявам:

Напомнихте ми покрай вашите додреднаути, че в Голямата война имаме именно додреднаут, топнат от ... спомагателен крайцер със спомагателни такъми. Браво на граф цу Донна. Осиротя 3 флотилия без флагман. Ех, сега да имаше кой да стопли томанската душа с изтролване пробритиш, ама на Ще се сетите ли коя е жертвата и кой е заподозреният? Не е HMS Agata Christie

На минно поле поставено от спомагателния крайцер "Мьове" на 06.01.1916 г. се натъква и потъва броненосеца «Кинг Едуард VII».
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Comment

Браво на военноморския Поаро, а виждал ли си колко брт общо потопени има туй корабче на сметката? И то главно през 16-та, и то в Атлантика?

Comment

Нда, виждал съм. Но една лястовичка пролет не прави. И "Волф" има потопени маса кораби, но половината немски подводници имат с един порядък повече.
        Неизвестен руски адмирал

Comment

В Средиземно море, обаче

Comment

von Danitz написа Виж мнение
            дреднаут
            Не се заяждам, но точното произношение на тая дума ме чуди от известно време. Според речника е drěd'nôt', т.е. дредно(о?)т.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа Виж мнение
              Не се заяждам, но точното произношение на тая дума ме чуди от известно време. Според речника е drěd'nôt', т.е. дредно(о?)т.
              Аз лично смятам, че на български е правилно да се произнася и пеше - "дредноут".
              Неизвестен руски адмирал

Comment

Разбира се, винаги може да Вазовизираме:

почти-безстрашни кораби
                безстрашни кораби
                супербезстрашни кораби

albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

имах предвид, на подсъзнателно ниво, явно, че дредовете аут, идат панцер и шлахтшифетата

истината е, че през телефон трудно се чете, па камо ли, пише

Comment

Айде стига толкова.
                    Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
                    X