Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изостава ли Франция при тежките крайцери

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Изостава ли Франция при тежките крайцери

    Ми да, пък договорния Алжери, сигурно отстъпва на Такао, не само с две оръдия от главния калибър, а по всички други свои параметри. Разбира се, че не е правен за Тихия океан, за Средиземноморието и италианците си е добър, но в бой с Кайгуна, ала Командорски острови просто не си го представям. А какво, Франция технологично изостанала ли е?

    #2
    Даниц, то забележката ти е за другата тема, обаче и тук е добре, защото посочва нещо много важно - дали сравнението на два самолета (кораба или други типове техника) сами по себе си дават достатъчно информация, за да се направи извод кой е технологично изостанал и кой - не. Според мен, не.

    Comment


      #3
      Грешка, да местя ли?

      Comment


        #4
        Не, можеш да го дублираш и там, но става въпрос за нещо принципно, поне според мен, което важи и тук, и там.

        Comment


          #5
          НЕ му отстъпва никака - поясът му е по-широк, защитата има солидна противоторпедна преграда - 40мм, която добавена към главния пояс - 110мм увеличава снарядоусточивостта му. Кулите са много добре защитени, не като картонените японски, има повече тежки зенитни оръдия, по-добела палуба- 80мм, какво повече искате?Но да не забравяме че основно оръжие на японските тежки крайцери са торпедата, а артилерията е оставена на втори план. Освен това кога се грледата двата крайцера - преди модернизацията на ТАкао или след, че тогава може да се окаже, че японеца има превес.......
          П.В.

          Comment


            #6
            Малко е неудобно, но точно "Алжир" е единствения крайцер извън Кайгуна, който предизвиква естетическа наслада у мен. А за ТТДанните съм съгласен на 100% с Де Ройтер.
            Ам Гъл, така е - прав си за Т. Хара. Но книгата му е пропита с негативизъм, а по отношение на разработената от него методика няма нищо съществено.
            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
            Неизвестен руски адмирал

            Comment


              #7
              А така, значи технологично са изоставали заедно. Кент срещу Алжери, или Хипер срещу Алжери? Балтимор срещу Алжери, било е дори на път да се случи? Но хайде, пак се отплесвам, всеки флот си развива кораб след кораб и клас след клас. От Дюкен си следва следващото, както и при другите, няма копиране от чужди флотове да правят, я!
              Last edited by von Danitz; 23-06-2008, 22:42.

              Comment


                #8
                Чекай, чекай бате Даниц! Нека сравняваме корабите поколение по поколение - например Кент с Миоко, Дюкен, Сюфрен, Тренто, Пенсакола
                2-ро поколение - Такао с Лондон, Пола, Ню Орлинс
                3-то Могами - в ролята му на тежък крайцер с Учита, Хипер и Алжир.
                Алжир. Хипер е строен като отговор на Алжир - доколко е удачен - вие ще прецените. Немският има 80мм, под 12 градуса наклон, което ще рече горе долу -100мм и 30-50мм скос - грубо казано колкото защитата на Алжери.
                Балтимор с военновременна постройка - трябва да се сравнявата с военни модели - да речем Принц Ойген.
                П.В.

                Comment


                  #9
                  А и тук при крайцерите рискуваме да бъдем въвлечени в едни опасни сравнения. Например американците имат най-голяма потенциал, по време на войната тяхната система за управление на огъня е най-добрата, снарядите - най-качествени - бронебойните, но конструкцията на корабите им - дори и Балтиморите е хмммм, абе не е най-добрата, дори за средата се чудя дали стига. Май сравнени с най-добрите екземпляри - Пола от Италия, Алжери - Франция, Хипер - Германия, Такао и Могами - Япония си е май най-слабата. Тук не включвам Англия, не за друго, а просто крайцерите им са по-старо поколение........
                  П.В.

                  Comment


                    #10
                    Имайте предвид, че всеки строи своите кораби срещу конкретен противник - САЩ и Англия срещу Япония, Германия срещу Англия, ЯПония срещу Англия, САЩ и Холандия, Франция и Италия си заформят локално дерби, като франсетат хвърлят и по едно око отвъд Рейн, а макаронаджииите - към Гибралтар и Александрия.
                    Така, че има смисъл да се сравняват крайцерите само в контекста на тези протвостояния и надпревари. Иначе как би изглеждало сравнението на "Пола" с "Такао"? Сппоред мен повече от безсмислено - корабите са строени за различни ТВД, за различни задачи, за различни противници. А цитираните кораби нямат и теоретични шансове да се срещнат в бой.
                    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                    Неизвестен руски адмирал

                    Comment


                      #11
                      Тогава (като се има предвид темата) се съсредоточете върху френските крайцери и техните противници - италиански и немски кораби. Явно други кораби ще е безсмислено да се включват в темата.

                      Comment


                        #12
                        тогава да сравним отборите на местно ниво - Италия срещу Франция в областта на тежките крайцери!
                        А германците си строят Хипер с оглед на Алжир и глупавата рейдерска теория..........
                        П.В.

                        Comment

                        Working...
                        X