Съобщение

Collapse
No announcement yet.

31.05.1916 - Das ist der Tag!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

31.05.1916 - Das ist der Tag!

91 години от паметното сражение при Ютланд /Скагерак/. Вероятно е най-голямото сражение в истроията на броненосния флот, макар и по-малко от сражението при остров Лейте.Тук обаче за разлика от второто броят на капиталните кораби е по-голяма и те се сражават на многопо-малък участък.
    П.В.

Мда, браво, браво

Индефатигейбъл, Инвинсибъл и Куин Мери, Блек принс, Дефенс и Уориър, с разрушителите Ардент, Форчън, Нестор, Шарк, Номад, Спароухоук и Турбулент срещу Лютцов, Померания, леките кръстосвачи Елбинг, Фрауенлоб,Рощок и Визбаден и S35, V4, V 27, V29 и V48

Трябва да напомня, че торпильорите по германската система са S ако са производство на Шихау Данциг и V, ако са от коработроителницата Вулкан в Щетин. Има и B та на Блом и Фос в Хамбург, G за Крупската коробостроителница в Кил, наречена Германия, H за Ховалдт също в Кил.

Comment

Нека отдадем дължимото и на двете страни във войната, както и на хората паднали както за Union Jack, така и за тевтонския Черния орел. Дано да няма повече такива безумни сражения и да се възхищаваме на бойните кораби само от техническа гледна точка.
      В сражението, независимо от по-тежките загуби на британците в хора и кораби /дължащи се главно на ексползията на 3-те линейни крайцера и 2-та броненосни/, третият си потъва по пътя към базата, ангилчаните запазват господството по море. "Луксозният" флот на Вилхелм ²² се оттегля в базите си повече не дръзва да оспори морското могъщество на Великобритания във втори Ютланд.
      П.В.

Comment

Вижте какво ще излиза:
        http://www.stormeaglestudios.com/pub...e_jutland.html
        ще го чакам с нетърпение, предвид предходната игра Дистант Гънс...
        А някои съфорумници може и да ни уредят тънко:
        Jutland is a Trademark of Albireo Studios, LLC
        XV mile the sea brode is
        From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Може ли да ми я намерите?Много ще съм задължен на Грей и на Албирео + почерпка!
          П.В.

Comment

е тя още не е излязла (А Албирео е чисто съвпадение в името ). Аз имах "Руско-Турската война", даже май съм писал тук за нея някъде, но предвид отвратната система за лицензиране 1. е трудно да се изпиратства и 2. аз съм си потурчил лиценза по преинталиране на комповете и сега съм с пръст в устата (иначе можеше да разменим лиценза с наши хора). Сега съм в преговори от Сторм Еагле да ми пратят нов лиценз.
            XV mile the sea brode is
            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

бе май руско-японската имаш предвид

Comment

Сега чакам Гогата да даде една програмка и да си инсталирам корабен конструктор!
                П.В.

Comment

De Ruyeter написа
                  Сега чакам Гогата да даде една програмка и да си инсталирам корабен конструктор!
                  Какво програмка? И защо разчиташ че случайно ще погледна тук и ше прочета това?

Comment

когато го прочетеш.....не бързам
                    П.В.

Comment

Закакво ти е Гогата - виж тук http://www.springsharp.com/
                      Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                      Неизвестен руски адмирал

Comment

Не тръгва, трябва да се интсалира нещо допълнително - не става само да си го свалиш
                        П.В.

Comment

Working...
                        X