91 години от паметното сражение при Ютланд /Скагерак/. Вероятно е най-голямото сражение в истроията на броненосния флот, макар и по-малко от сражението при остров Лейте.Тук обаче за разлика от второто броят на капиталните кораби е по-голяма и те се сражават на многопо-малък участък.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
31.05.1916 - Das ist der Tag!
Collapse
X
-
Мда, браво, браво
Индефатигейбъл, Инвинсибъл и Куин Мери, Блек принс, Дефенс и Уориър, с разрушителите Ардент, Форчън, Нестор, Шарк, Номад, Спароухоук и Турбулент срещу Лютцов, Померания, леките кръстосвачи Елбинг, Фрауенлоб,Рощок и Визбаден и S35, V4, V 27, V29 и V48
Трябва да напомня, че торпильорите по германската система са S ако са производство на Шихау Данциг и V, ако са от коработроителницата Вулкан в Щетин. Има и B та на Блом и Фос в Хамбург, G за Крупската коробостроителница в Кил, наречена Германия, H за Ховалдт също в Кил.
-
Нека отдадем дължимото и на двете страни във войната, както и на хората паднали както за Union Jack, така и за тевтонския Черния орел. Дано да няма повече такива безумни сражения и да се възхищаваме на бойните кораби само от техническа гледна точка.
В сражението, независимо от по-тежките загуби на британците в хора и кораби /дължащи се главно на ексползията на 3-те линейни крайцера и 2-та броненосни/, третият си потъва по пътя към базата, ангилчаните запазват господството по море. "Луксозният" флот на Вилхелм ²² се оттегля в базите си повече не дръзва да оспори морското могъщество на Великобритания във втори Ютланд.П.В.
Comment
-
Вижте какво ще излиза:
http://www.stormeaglestudios.com/pub...e_jutland.html
ще го чакам с нетърпение, предвид предходната игра Дистант Гънс...
А някои съфорумници може и да ни уредят тънко:
Jutland is a Trademark of Albireo Studios, LLCXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
е тя още не е излязла (А Албирео е чисто съвпадение в името ). Аз имах "Руско-Турската война", даже май съм писал тук за нея някъде, но предвид отвратната система за лицензиране 1. е трудно да се изпиратства и 2. аз съм си потурчил лиценза по преинталиране на комповете и сега съм с пръст в устата (иначе можеше да разменим лиценза с наши хора). Сега съм в преговори от Сторм Еагле да ми пратят нов лиценз.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Закакво ти е Гогата - виж тук http://www.springsharp.com/Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
Comment