Съобщение
Collapse
No announcement yet.
гоги ей това имах предвид като модел
Collapse
X
-
Е това е прекалено, Принципно аз не съм любител на големите мащаби, за мен разумното ниво на детайлност може да се постигне при 1/700, другото е кич, IMHO.
Иначе всички капитални кораби трябва да имат модели в 1/50, правят се в корабостроителниците където се строи корабът. Аз снимки на модела на Венгард смятам да използвам за направат ана моят кораб, просто дори в монографиите за него няма детайлни снимки...как да е ще си дискутирам ели твоят баржа? ако иднеск ада ме заплашиха с банване и заради нея да "фиуууу" не ми се иска
Ех, ще ме вкараш в беля и ще взема да си поръчам модел на това, Тамия тъкмо са изкарали нова матрица.
Все пак онзи ден четох "Anatomy of the ship The battleship Yamato" което е към 200 страници, преобладаващата част чертежо, но пък всички останали книги преписват текста от там, доста подробно техническо описания...та мисълта ми беше че малко множко ще ми дойде хубаво че в Европа малко трудно се намират корабни модели
-
Ами то, който каквото си има.Джапанките правят умалени реплики и ги излагат на показ, а хамериканистанците цели корабченца.
Иначе въпрос към Гоги.
Гога, я ми кажи Ямато потопил ли е поне един кораб докато е бил читав?
Защото ако не е потопил нищо, язък за джилязоту и гаубиците му.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Едно въпросче, Гоги (щом четеш книга за "Ямато"), ащо позволиш. Сега чета една биография на Ямамото (доста добра книжка, между другото), та в един момент става въпрос за "Ямато" (и братчето му), та ставаше въпрос, че за вертикалното брониране били използвали някакви броневи плочи със структура като пчелна пита (на дупчици), които били много устойчиви на попадение на бомба. Та ми стана интересно какво точно представялва това, защото в книгата е описано мимоходом и неясно.
ПП Парабелум, още при проектирането на двата супер линкора Ямамото, а и много дрги хора със сходни идеи, смятат, че тези линкори са най-глупавото нещо под земята и се опитват да направят така, че парите за тях да отидат за авиация и самолетоносачи, за съжаление на японците, без успех. По-късно, по време на войната из флота е вървяла приказката, че на света имало три много големи и безсмислени неща - Великата китайска стена, пирамидите и "Ямато", но последният бил най-безсмисленото.
Comment
-
Thorn, направо тръпки ме побиха. Страшен модел. Мисля, че от него ще е по-добър само 1:1 който правят в момента.
Голум, тоя мит за безполезните неща е от хвалбите на пилотите от 1-ви Въздушен флот. Тяхната увереност се дължи на личността на Ямамото. Самите пилоти до 1941 г. се представят обаче горе-долу добре. Използването им в Китай води до тежки загуби, а срещу кораби са използвани по време на налета на авигрупата на "Кага" срещу Шанхай. Там е потопена американската канонерка "Пеней". Та това е. До 07.12.1941 г. безполезни са били единствено разговорите на тази тема.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Одзава (сигурно ще е добре другаде да дискутираме това, поне у мен се е възобновил интереса покрай книгата, която чета - между другото, явно нея е използвал основно Переслегин за "Тихоокеанската премиера"), тези разговори за безполезност, естествено, са изхъврляния, но мисълта ми е, че те се появяват по-скоро към 1942-43 г., а не по-рано. А Ямамото още когато се отделят средствата за строеж на "Ямато" и "Мусаши" е против и се опитва (неуспешно) да се противопостави.
Моделът наистина е впечатляващ. Трудно ми е да си представя какво би било да го разглеждаш на живо.
Comment
-
gollum написаЕдно въпросче, Гоги (щом четеш книга за "Ямато"), ащо позволиш. Сега чета една биография на Ямамото (доста добра книжка, между другото), та в един момент става въпрос за "Ямато" (и братчето му), та ставаше въпрос, че за вертикалното брониране били използвали някакви броневи плочи със структура като пчелна пита (на дупчици), които били много устойчиви на попадение на бомба. Та ми стана интересно какво точно представялва това, защото в книгата е описано мимоходом и неясно.
.
Относно модела: лично мое мнение е че модел в мащаб по-голям от 1:100 е безсмислен кич. Аз за моите изделия правя детайли с размер до 0,1 мм което в споменатият мащаб е 10 мм в реалният кораб, много силно ме съмнява да е възможно изнамирането на инфо с толкова детаили, за това трябва или подробно обследване на реалният кораб ( а такива са останали само американските, а щом са останали не им трябват макети) или построечнат адокоментация (не конструктивната) коетопак нее гаранция за достоверност, както казах (и изложих аргументите си) IMHO.
Comment
-
Тъкмо го дърпам от мулето. Ще драсна за него в "омразни филми" по-късно, но вече прочетох за него че историческите факти са "леко" поразкрасени - говореше се нещо за 16 потопени американски самолетоносачи..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
Comment