Не знам, какво мислите вие но за мене това си е морския флажен сигнален код. А познайте къде е правена снимката - вчера в Йоркската катедрала и конкретно тази и част е строена и украсявана в периода 1361-1472
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интересна Снимка
Collapse
X
-
Интересна Снимка
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.Маркери: Никакви
-
А защо женските фигурки са без глави?A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
-
Guy de Mont Ferrand написаА защо женските фигурки са без глави?Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Според флажния семафорен код на латиница е: V-H-R-I-S-U. Хайде сега разшифровайте. Но не знам дали сегашния семафорен код е еквивалентен на тогавашните сигнали. Имам някъде в къщи сигналната книга на Британския кралски флот, но тя е от 18-ти век. Ще проверя и там.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Odzava написаСпоред флажния семафорен код на латиница е: V-H-R-I-S-U. Хайде сега разшифровайте. Но не знам дали сегашния семафорен код е еквивалентен на тогавашните сигнали. Имам някъде в къщи сигналната книга на Британския кралски флот, но тя е от 18-ти век. Ще проверя и там.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Нямам идея как е осъществявана флажната сигнализация тогава. А и се съмнявам, че е иамло такава. Съдейки по тогавашните морски сражения е липсвала някаква координация по време на сраженията.
Не може ли статуите да са поставени впоследствие?Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Odzava написаНямам идея как е осъществявана флажната сигнализация тогава. А и се съмнявам, че е иамло такава. Съдейки по тогавашните морски сражения е липсвала някаква координация по време на сраженията.
Не може ли статуите да са поставени впоследствие?Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Статуите според мен доста се различават от останалия интериор на църквата. Особено от техните фундаменти. не съм специалист, но ми се струва възможно и да са поставени по-късно. А някаква информация за самата църква. нещо свързано с корабите или морето?Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Sailor Malan, а откъде си толкова сигурен че статуетките показват именно морски код? Какво пречи това да са часове на часовник например?
Одзава, първата и четвъртата статуетка отляво надясно ми се виждат идентични, а ти си превел като V и I...?"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написаSailor Malan, а откъде си толкова сигурен че статуетките показват именно морски код? Какво пречи това да са часове на часовник например?
Одзава, първата и четвъртата статуетка отляво надясно ми се виждат идентични, а ти си превел като V и I...?
Odzava написаСтатуите според мен доста се различават от останалия интериор на църквата. Особено от техните фундаменти. не съм специалист, но ми се струва възможно и да са поставени по-късно. А някаква информация за самата църква. нещо свързано с корабите или морето?Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Гост
-
Не, аз не говоря за флагов часовник, ако е имало такова нещо въобще. Просто положенията на ръцете ми напомнят стрелки на часовник, макар че не съм сигурен кога е въведена втората стрелка - за минутите.
Ако не е това, може а е някаква дата - сбор от римските числа..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написаSailor Malan, а откъде си толкова сигурен че статуетките показват именно морски код? Какво пречи това да са часове на часовник например?
Одзава, първата и четвъртата статуетка отляво надясно ми се виждат идентични, а ти си превел като V и I...?
Първата фигура е изпънала дясната си ръка надолу и напред, а четвъртата е свила ръката си пред тялото. Така е според мен. Може да бърка заради ракурса.
Макар, че заприличахме на малоумника Дан Браун, обаче, Моряко, кой е тоя контра-адмирал? На самолетоносачите подобни сигнали използват на палубата, за да дадат информация на самолетите за посоката на вятъра и тяхното положение спрямо палубата на самолетоносача. Може и нещо такова да е. Още повече, че сигналните "палки" да ги наречем условно са кръгли и приличат на дисковете в ръцете на статуите, а флаговете са квадратни, червено-бели.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Aйде сега чак пък на Дан Браун :mhehe: . Чудим си се просто.
Не му запомних името на човека, имам обаче из диска снимка на барелефа му и ще я потърсяКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Odzava написаСпоред флажния семафорен код на латиница е: V-H-R-I-S-U. Хайде сега разшифровайте. Но не знам дали сегашния семафорен код е еквивалентен на тогавашните сигнали. Имам някъде в къщи сигналната книга на Британския кралски флот, но тя е от 18-ти век. Ще проверя и там.
вариант 2 - Христу беше тука :1087: :mhehe:Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
Comment