Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интересна Снимка

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Интересна Снимка

Не знам, какво мислите вие но за мене това си е морския флажен сигнален код. А познайте къде е правена снимката - вчера в Йоркската катедрала и конкретно тази и част е строена и украсявана в периода 1361-1472
    Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

А защо женските фигурки са без глави?
    A strong toun Rodez hit is,
    The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Guy de Mont Ferrand написа
      А защо женските фигурки са без глави?
      Предполагам са опадали в някакъв момент, така и не можах да намеря някой да ми каже
      Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Според флажния семафорен код на латиница е: V-H-R-I-S-U. Хайде сега разшифровайте. Но не знам дали сегашния семафорен код е еквивалентен на тогавашните сигнали. Имам някъде в къщи сигналната книга на Британския кралски флот, но тя е от 18-ти век. Ще проверя и там.
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа
          Според флажния семафорен код на латиница е: V-H-R-I-S-U. Хайде сега разшифровайте. Но не знам дали сегашния семафорен код е еквивалентен на тогавашните сигнали. Имам някъде в къщи сигналната книга на Британския кралски флот, но тя е от 18-ти век. Ще проверя и там.
          Е а фигурките са от 14-15 век

Comment

Нямам идея как е осъществявана флажната сигнализация тогава. А и се съмнявам, че е иамло такава. Съдейки по тогавашните морски сражения е липсвала някаква координация по време на сраженията.
            Не може ли статуите да са поставени впоследствие?
            Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа
              Нямам идея как е осъществявана флажната сигнализация тогава. А и се съмнявам, че е иамло такава. Съдейки по тогавашните морски сражения е липсвала някаква координация по време на сраженията.
              Не може ли статуите да са поставени впоследствие?
              Принципно е напълно възможно, но въпреки че на снимката не личи, нямат вид на такива

Comment

Статуите според мен доста се различават от останалия интериор на църквата. Особено от техните фундаменти. не съм специалист, но ми се струва възможно и да са поставени по-късно. А някаква информация за самата църква. нещо свързано с корабите или морето?
                Неизвестен руски адмирал

Comment

Sailor Malan, а откъде си толкова сигурен че статуетките показват именно морски код? Какво пречи това да са часове на часовник например?

Одзава, първата и четвъртата статуетка отляво надясно ми се виждат идентични, а ти си превел като V и I...?
                  "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа
                    Sailor Malan, а откъде си толкова сигурен че статуетките показват именно морски код? Какво пречи това да са часове на часовник например?

Одзава, първата и четвъртата статуетка отляво надясно ми се виждат идентични, а ти си превел като V и I...?
                    Не съм никак сигурен. Просто на това ми заприличаха в първия момент, виж за часовник не се сетих, ама доколкото ми стигат скромните познания по историята на часовника, флажен не е имало. Не претендирам въобще че съм прав обаче

Odzava написа
                    Статуите според мен доста се различават от останалия интериор на църквата. Особено от техните фундаменти. не съм специалист, но ми се струва възможно и да са поставени по-късно. А някаква информация за самата църква. нещо свързано с корабите или морето?
                    Ами доста след построяването и(няколко века) там е погребан един контраадмирал - обаче в противоположния и край. Иначе катедралата(огроооомна е - по-голяма от Нотр Дам в Париж) е свързана с.....RAF. В нея има мемориал на всички екипажи на Ланкастъри от RAF Lincoln или нещо такова
                    Last edited by Sailor_Malan; 10-02-2007, 12:20. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Е не можахте ли да разпитате някой от църквата?

Comment

Не, аз не говоря за флагов часовник, ако е имало такова нещо въобще. Просто положенията на ръцете ми напомнят стрелки на часовник, макар че не съм сигурен кога е въведена втората стрелка - за минутите.
                        Ако не е това, може а е някаква дата - сбор от римските числа...
                        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа

Според мен статуите отговарят на тези букви от международния семафорен код:

Първата фигура е изпънала дясната си ръка надолу и напред, а четвъртата е свила ръката си пред тялото. Така е според мен. Може да бърка заради ракурса.
                          Макар, че заприличахме на малоумника Дан Браун, обаче, Моряко, кой е тоя контра-адмирал? На самолетоносачите подобни сигнали използват на палубата, за да дадат информация на самолетите за посоката на вятъра и тяхното положение спрямо палубата на самолетоносача. Може и нещо такова да е. Още повече, че сигналните "палки" да ги наречем условно са кръгли и приличат на дисковете в ръцете на статуите, а флаговете са квадратни, червено-бели.
                          Неизвестен руски адмирал

Comment

Aйде сега чак пък на Дан Браун :mhehe: . Чудим си се просто.
                            Не му запомних името на човека, имам обаче из диска снимка на барелефа му и ще я потърся

Comment

Odzava написа
                              съвсем в стила на дан б. - в Христу... ама т е паднало при бомбандировка... и освен това е строена от българи - видяхте ли бе и нии сме дали нещо на света... :tongue5:
                              вариант 2 - Христу беше тука :1087: :mhehe:
                              Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Working...
                              X