If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Нищо не е доказано, Харикейна едва лети с оръдия и е пригоден само за атаки на земни цели, Пък спитфаера когато му слагат оръдия препроектират крилото, а и двигателя е по-мощен, отделно дето ако са в подвесни контейнери силно влошават аеродинамиката и маневреността.
Аз просто искам да се има предвид че летателните им характеристики ще се влошат след като ги накичориш с оръдия.
Аз от самолети не разбирам само дето в airwar.ru пише, че 1940 г. лятото сложили 2 20 мм оръдия и по-мощен двигател. За влошаване на маневреността не пише. А 1938 г. се отказали от подвесните контейнери защото картечниците Браунинг давали по-дълъг картечен ред.
Аз се позовавам на сайта. не разбирам от самолети.
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Не виждам смисъл в това, все пак театърът е Британия/Атлантика. Освен ако италианските ВВС не са пратили самолети на помощ (не съм запознат).
Разбирам че най-малкото цени на машини ще се намерят. Трябва да ги съберем тук в една таблица преди началото, за да няма недоразумения
Да де но ми е любопитно Одзава като се олее в орязването на флота като какъв ще го чини в средиземно море, Гибралтар и африканските конвои.
Иначе за мен няма проблем да се използва Спитфаер Мк1 б, но нека се взема предвид и това:
В строю Mk.Ib не любили из-за постоянных отказов пушек вследствие ненадежной системы боепитания и выброса гильз,что послужило причиной изьятия самолета со службы.
Ето от мен състава на RN към края на 1936 г. Заедно със заложените кораби. Тъй като смятам, че флота е доста балансиран за целта, която си поставям до 1939 г. ще се проведат всички планувани и осъществени в ТР модернизации.
1. Линкори и линейни крайцери
Nelson
Rodney
Royal Sovereign
Royal Oak,
Ramilles
Revenge
Resolution
Queen Elizabeth
Warspite
Valiant
Barham
Malaya
Hood
Pepulse
Renown
4. Есминци
Заложени преди 01.01.1937 г.
Тип Tribal - 16
Тип I - 8
В строя
Тип H -8
Тип G - 8
Тип F - 8
Тип Faulknor - 5
Тип E - 8
тип D - 9
Тип C - 7
тип B - 9
Codrington
Acasta (A) - 10
Amazon - 2
Scott - 6
Shakespeare - 3
Тип W - 40
Тип V - 28
Тип S - 11
Тип R - 1
5. Монитори
Roberts
Тип Erebus -2
Тип Marshal Soult - 2
6. Шлюпове
Заложени преди 01.01.1937 г.
Тип Гримсни - 6
В строя
Тип Кингфишер - 9
Тип Шорхе - 4
Тип Бриджуотер - 10
П.С. Гога, не бързай да хвърляш боб, вече те помолих. Динайн има пълното право да взема необходимото количество кораби за Далечния изток и Средиземно море според ТР. Това е съобразено. Не съм включил и корабите на Австралия, НЗ и Канада. Но на първите 2 доминона корабите ще са ориентирани срещу Япония и няма да ми влизат в сметките.
По отношение на типовете самолети - нямам нужда от Спитфайър Мк16. Въпросът е Гоги, дали приема за референтен сайт airwar.ru. Ако не - дай линк. Освен това нямам абсолютно никакви претенции към системата за оценка на събитията - нека я предложи Гоги.
Съгласен ли си с началния състав, за да започна от някъде?
Чакам цените на самолетите, за да обявя по кои проекти ще се работи.
1935 г. излиза "Хариера" по това рвеме завършват и програмите на други самолети. Та казвай за флота, за да продължа.
Неизвестен руски адмирал
Става, аз сега си ровя за швабските, даже намерих цените на ескадрените миноносци, само на подводниците ми остава да открия нещо и за Цепелин.
А за самолетите ще трябва сам да си поровиш, аз сега нямам възможност, но с търсене в Гугъла излизат доста резултати.
Тежки крайцери
3 бр Дойчланд Леки крайцери
Емден
3 бр К
Лайпциг
Нюрмберг Есминци
16 броя 34 и 34 А
6 броя 36 Миноносци
6 бр. 24
6 бр 23
това са влезлите в строя, има такива които са в стропяж и биха могли да с еускорят ако корабостроителниците не се занимаваха с безполезности
по-късно ще напише спестените кораби
Last edited by Gaden Gogi; 22-01-2007, 10:59.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
A информация за бюджетите 1935-1939 г. от къде ще вземем? Аз като цяло нищо няма да променям освен да се сформират няколко специализирани ескадили съобразно немската заплаха.
Неизвестен руски адмирал
Аз ще потърся информация за бюджетите на ВМС на Германия за посочения период. и между другото - посочените от Гоги ваймарски кораби са с ограничена боспособност - от леките крайцери самоНюрнберг и Лайпциг имат някаква що-годе стойност, а минонсците от 1924 - Лукс и т.н. са по-малки от разрушителите в другите флотове и оттам обречени на неуспех при евентуален бой. Остават 3-те джобни линкора
Е че те миноноските са правени като големи торпедни катери, намен ми вършат работа, А иначе джобните ще са само два, Шпее си отива много рано, от леките крайцери също май ще се лишим...повечето, тъй че ще се оперира с каквото остане, с нещата които като алтернатива ще се построят+авиация, апропо предвид че знамем ценат ана модернизацията на леките крайцери може и да я направим за всички, вс епак от 4 линкора, 5 тежки крайцера, 1,5 самолетоносач и 2 кули от главният калибър се икономисла чудовищна сума пари.
2 Ройтер, не е нужен бюджетът на ВМС, нужни са цените на корабите, аз на есминците намерих, но за Цепелин и подводниците не успявам, ти ако намериш би било много добре.
2 Всички които не четат внимателно: за д аняма изненади: прочетете в предната тема какво предложи Динайн и аз приех като много разумно. Да няма после "хъка-мъка"
Ne sym kazal `e ti ne si priel, a `e na men mi se е сторило много разумно.
А това че не четете внимателно но се заяждат усърдно и преди съм го забелязал:evil:
Мисля че Гоги има предвид схемата на преразпределение на освободените от големите кораби ресурси (за немския флот става дума):
40% -> подводен флот
40% -> морска авиация
20% -> малки кораби (миночистачи, есминци, катери и т.н.)
И понеже преизпълняваме петилетката, немския командир може да си прибави още 5% за леден самолетоносач
ПП Давайте данните, нека се съгласуват нещата. Само не разбирам защо всеки си разкрива картите предварително, какво ще модернизира, какво ще оставя и т.н.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Аз попитах предварително от къде да намеря за бюджетите и цените на самолетите. Освен това кой ще командва цялата авиация - смятам, че е уместно за Британия да командвам само Бреговото командване и флота, доколкото в Битката за Англия изтребителите са били основно заети с немската атака.
Неизвестен руски адмирал
Az ni]o ne razkriwam
Но сега понеже Одзава го мързи му търся данни за британските самолети.
Иначе точно за тази схема говорех.
Все пак за да няма скокове в тъмното предлагам да оповестявям кой какво приблизително прави, вс епак неговата реакция нали е точно на база постъпилите новини...
ОДЗАВА, ТРЯБВА ЕКСТРЕМАЛНО МНОГО ДА ТЕ Е СРАМ ЧЕ СИ ПО-МЪРЗЕЛИВ ОТ МЕНЕ
Ето аз намерих цената на хвърколета,даже разбита по статии, грррр http://www.fortunecity.co.uk/melting...s/Spitcost.htm
което ми напомня за онзи сладолед дето от две годими ми го моташ и все като дойда в Пловдив се скатаваш
Last edited by Gaden Gogi; 23-01-2007, 14:41.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Comment