Както биха казали някой хора: поредната тема да си ги мерим ида дискутираме кое е по-важно :дължината или дебелината.
А по същество вчера си разпечатих книжката на Мужеников за германските кораби и се зачето, естественно ми направи впечатление крайно дебилският начин на сравнение на английските кораби с германските такива, а именно на английски влезналв строя 1912 с германски от 1914, това ми напомня на похватитена хер Ройтер от време на време.
Та реших да си спретнем подобно нещо тук. При това коректно.
Данните Kцnig влизатв строя от август до ноември 1914, в същият период от време RN получава корабите от класа Iron Duke -март отктомври.
Тъй че смятам сравнението между тези два класа за коректно .
ако има желаещи може да започваме.
Тъй да нахвърляме малко цифри, понеже защита, главен калибът и т.н.т ще са по-спорни почвам със спомагателният:
германският има 16 150мм оръдия, 7и/м 45,3 кг .
британският 12 152 мм 7 и/м 45,4 кг.
общо взето 25% ревъзходство за германският кораб при отбиване на минни атаки.
За да не си помислят хората че съм се сбъркал, и за да моагт да кажет че чета като дявола ще спомена че британският флот има повече леки сили за да се занимават с тази дейност
пропуснах да спомена че германското има по-добра балистика
А по същество вчера си разпечатих книжката на Мужеников за германските кораби и се зачето, естественно ми направи впечатление крайно дебилският начин на сравнение на английските кораби с германските такива, а именно на английски влезналв строя 1912 с германски от 1914, това ми напомня на похватитена хер Ройтер от време на време.
Та реших да си спретнем подобно нещо тук. При това коректно.
Данните Kцnig влизатв строя от август до ноември 1914, в същият период от време RN получава корабите от класа Iron Duke -март отктомври.
Тъй че смятам сравнението между тези два класа за коректно .
ако има желаещи може да започваме.
Тъй да нахвърляме малко цифри, понеже защита, главен калибът и т.н.т ще са по-спорни почвам със спомагателният:
германският има 16 150мм оръдия, 7и/м 45,3 кг .
британският 12 152 мм 7 и/м 45,4 кг.
общо взето 25% ревъзходство за германският кораб при отбиване на минни атаки.
За да не си помислят хората че съм се сбъркал, и за да моагт да кажет че чета като дявола ще спомена че британският флот има повече леки сили за да се занимават с тази дейност
пропуснах да спомена че германското има по-добра балистика
Comment