Не знам къде Гоги бше сложил снимки на Чешки възстановчици. Това хоби в Чехия наистина е станало много популярно, но аз пък влязах във връзка с друг един тип събирачи, по-скоро изследователи на индустриалната история. Това са любители на всякакви чаркове, бракми, парни локомотиви. И какво се оказва, всъщност в Пилзен е строен Австро-Унгарския флот. Да не говоря, че според чехите и Германия не може да се мери с тях по организация на производството през Втората вече война всичко се е правило у тях. Доказателствата им? - Ето какво ми изпратиха...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корабостроителниците на Чехия
Collapse
X
-
von Danitz написаИ какво се оказва, всъщност в Пилзен е строен Австро-Унгарския флот.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Еее...айде чешки изцепки. Подобно на полските "победи" тук и там. Ето за "Вирибус Унитас" - турбините и маинните установки са изработени в Триест. Единствено турбините на "Сент Ищван" са сглобявани в Будапеща - със съответния резултат. Оръдията на корабите на А-У по правило са изработвни в "Шкода", но той е бил Имперския арсенал. Не е бил чешко предприятие.
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Ни най-малко не съм се засегнал, изобщо не съм такъв човек.Тази реплика "Ти си по голям ",има интересна история. Македонска, разбира се! Около 1900 година в Юскюб (знаеш, Скопие , дошъл нов валия) , шиптарският вожд в района изобщо не го ебавал. Като го поканил, все пак напредничавият валия на кафе, да се разберат кое как, оня го наплюл и му казал, "ти да мълчиш, кюрдско куче, аз съм по-голям", като кой знае какво е имал предвид. Турчинът, сега какво, преглътнал, ама на лично ниво, сега държавата не може да заплюеш. Пратил там гавази, войски, аскер, след два месеца го фанали на Шар. Вързали ги на дървени пръти, на по метър с цялата му мъжка рода, един клекне да кендза, всички клякат, един стане сутрин, всички трябва. И ги гледа цяло Скопие. Като го закарали при валията албанецът казал: "Ти си по-голям!". От туй разбират тоя тип хора... Но не, няма за какво да се засягам, разбира се
Comment
Comment