Кхм. Според мен 14 подводници клас Охайо все още си носят по 24 Трайдънт-а всяка, докато други 4 са конвертирани да носят други конфигурации въоръжение, една от които може да бъде 154 (сто петдесет и четири) Томахоук-а.
Ако е за въпрос, в една друга тема наскоро с Кухулин надълго и нашироко разговаряхме за подводните ракетоносци с балистични ядрени ракети, т.е. знам, че са си на въоръжение и никой не мисли да ги пенсионира.
Lz2xl, признавам си, че не съм много наясно с кого и с какво не си съгласен. За кое говориш - за ВСВ или за времената след това? Иначе - да, съгласен съм с това, което си написал, но не знам с кого разговаряш точно (а изглежда, да се обръщаш към някого). През ВСВ подводниците са много по-крехки, да не говорим, че са и доста уязвими като цяло (бавни и шумни). Съвременните са много по-здрави и бързи. От друга страна, през голяма част от ВСВ образно казано "дълбините" не са били особено "прозрачни" за ескортните кораби, докато сега нещата са много по-видими, пак образно казано, де.
Comment