Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Флотите през ПСВ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Е, ХЪЪЪЪЪЪММММММММ, аз знам само един флот който е строял кораби без конкретно тактическо назначение - американския от началото на ХХ век. Но мисълта ми е че, ако игнорираме квалификациите в МК, самото представяне на корабите е научнопопулярно. Няма и как да е - списанието е такова.
    Но мисълта ми беше че да се анализира силата на флотовете, не е необходимо да се анализира състава на ЦЕЛИЯ флот. Много кораби губят бойната си стойност още преди началото на ПСВ. Дори "Дредноут" е изведен от бойния състав на флота още преди края на войната. Както се казва - Не числом, а умением побеждают.
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Comment

De Ruyeter написа
      През ПСВ системата за управление на огъня не е толкова съвършена, че да позволи точна стрелба на голееми дистанции.Затова и стремежът на американците да поразяват противника от пределна дистанция не е много реален
      Wyprosyt izob]o ne opira do SUO а до олигофренската конструкция на техните кули водеща но мизерна скорострелност и отвратителна точност, изобщо "кораби" изглеждащи добре само на хартия.

Comment

De Ruyeter написа
        През ПСВ системата за управление на огъня не е толкова съвършена, че да позволи точна стрелба на голееми дистанции.Затова и стремежът на американците да поразяват противника от пределна дистанция не е много реален
        Е, до 1943-44 артилерийската стрелба на пределни дистанции е неточна по определение. Попаденията се колебаят ор 3 до 5 %, като са процента нараства с намаляване на относителната скорост, дистанцията до целта и достигането на 90 градуса пеленг към нея(т. е. Паралелни курсове).
        Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа
          Но мисълта ми е че, ако игнорираме квалификациите в МК, самото представяне на корабите е научнопопулярно. Няма и как да е - списанието е такова..
          Ъъъъ за Моделист Конструктор ли говорим или за приложението Морская Колекция? На второто монографиите са си съвсем прилични за обемът на изданието.

Comment

3-5% постигат американците в условия на учубен бой 1929-30г. - Невада Пенсилвания, Уест Вирждиня.При реални бойни условия процентът е около 1-1.5% - сравни Ютландския бой и попаденията на двете страни
            П.В.

Comment

Моделист конструктор. Самата Морска колекция е именно опит да се внесе по-голяма точност. Макар и в нея да има грешки, няма как като се борави с тази материя.
              3-5 % казах че е максимумът който може да се постигне. Ако не се лъжа подобен е % при Цушима. А Ютландския бой продължава достатъчно кратко за да може да се вземе максимума от артилерията. За повече попадения тогава е била необходима дълга престрелка. Единствено линейните крайцери се сражават достатъчно дълго за да анализира човек стрелбата им.
              Според данните преведени от А. Болних немците имат попадение на ствол от 0,53 снаряда, а англичаните - 0,36, а за линкорите - 0,37 и 0,4 съответно.
              като проценти е 1,6 % за линейните крайцери на Англия и 3,73% за линкорите. Това само потвърждава лошата огнева подготовка на британските линейни крайцери и прекрасната на линкорите. За немците имаме приблизително същия % попадения, поради по-малкия разход на снарядите.
              Неизвестен руски адмирал

Comment

Айде сега ще сравняваме попаденият в реален бой с тези на учени където недомислиците стрелят с по едно оръдие от кула, при прекрасно време, без да се маневрира, изобщо показуха от всякъде, отделно дето става въпрос за 10-15 години по-късно от разглежданите събития

Comment

и аз имам такива данни за точността на стрелбата мисля,ч е за линейните крайцери беше 2.2% за Бийти срещу 3.3% на Хипер.
                  При Цушима боят е от къса дистанция и затова % е висок.То при Ялу % на попадения е между 10 и 20% и въпреки това корабите и приборите за стрелба /ако има такива/ са далеч от съвършенство
                  П.В.

Comment

Процента е даден за цялото сражение. Не само за боят на линейните крайцери.
                    Неизвестен руски адмирал

Comment

имам - и за боя между линкорите и между линейните крайцери, но утре ще го постна
                      П.В.

Comment

Working...
                      X