Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подводници(Unterwasserboot)

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Аз на Чони шапка му свалям за труда и старанието, но пише лековато с фактологически грешки и има сбъркани снимки. Иначе ТТ данните за самите проекти на всички видове подводници са верни. Онагледени са също така с много таблици и самата книга ми служи за справочник! Та книгата си заслужава!!!
    Rolling, turning, diving
    Rolling, turning, diving, going in again
    Run, live to fly, fly to live, do or die
    Run, live to fly, fly to live, Aces high.

Comment

Специално за Подводниците на Третия райх, които имам и трите съм много доволен, пък и като бях у Чони видях от колко източника компилираше.Бяха десетки.Нормално е да се допусне грешка.Но в корабите, особено том 3 е направо много зле
      П.В.

Comment

Аз говоря да не се спира с ентусиазма! А кой какво харесва си е негова лична работа!

Comment

von Danitz написа
          Аз говоря да не се спира с ентусиазма! А кой какво харесва си е негова лична работа!
          Напълно съм съгласен :tup:
          Rolling, turning, diving

Comment

Вижте какво намерих! Рисунки на командири на подводници правени от Волганг Вилрих:

Kapitänleutnant Engelbert Endrass

Oberleutnant Forster of U-654.

Kapitänleutnant Fritz Frauenheim of U-101.

Oberleutnant Otto Ites of U-94.

Oberleutnant Siegfried Koitschka of U-616.

Korvettenkapitän Georg Lassen of U-160

Kapitänleutnant Günther Prien of U-47.

Kapitänleutnant Joachim Schepke of U-100.

Kapitänleutnant Otto Schuhart of U-29.

Kapitänleutnant Herbert Schultze of U-48.

Oblt. (Ing.) Johann-Friedrich Wessels of U-47.

This is Wolfgang Willrich, a self-made artist that worked during the war for the OKH, German High Command. He was born on 31 March, 1897 and died on 18 Oct, 1948. He drew all the illustrations in this gallery. Many of his famous portraits were printed as posters or postcards.
            Rolling, turning, diving

Comment

von Danitz написа

Аз със сигурност ще продължавам да давам информацията за подводниците и за другите неща които обещах, защото не всеки може да търси в сайтове на различни езици някаква информация (пък и може да не знае чужди езици) или пък да си намери книгите на Чонев (аз до колкото знам трудно се намират). Пък и само на един човек да успея да помогна с тази информация за мене това ще е много добре, защото явно има някакъв интерес към писаното. Пък и нарочно пиша на по-малки порции, че някои да не го домързи да чете пък и така е по-сладко
              Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Почти винаги ще слагам легендата преди да почна да пиша за историята на подводниците, защото така и на вас и на мене ще е по-удобно.

Легенда - КЗ - капитан цур зее (капитан I ранг), ФК - фрегатен капитан (капитан II ранг), КК - корветен капитан (капитан III ранг), КЛ - капитан-лейтенант, ОЛ - оберлейтенант цур зее (старши лейтенант), ЛЗ - лейтенант цур зее (лейтенант).

С първата група съкращения са обозначени причините за извеждане на подводниците от строя - У - унищожена от (НК-надводни кораби, П-подводница, М-мина, БА-базова авиация, ПА-палубна авиация, НП-загинала по неизвестни причини), Х-потопена от екипажа си, К-капитулирала (завладяна), ИС-извадена от строя (доведена до негодност от БА в базата си), ПС-потънала след сблъскване.

Съкращенията от втората група проследяват по-нататъшната съдба на подводницата - ПТ-потопена, ИВ-извадена, Н-нарязана, ПР-предадена на (Канада, Германия, Испания, Великобритания, Япония, Норвегия, Франция, Русия или САЩ). Със съкращението ДВ - друга възможност (или).

Последователността на представянето е следната - първо пиша номера на подводницата; после кой тип е; в строя от кога е; последния командир и на края нейната съдба.

U-21 II B 06.08.36 OЛ Волфганг Шварцкопф ИС (05.08.44), Н
                U-22 II B 20.08.36 КЛ Карл-Хайнрих Еаниш У, М (25.04.40)
                U-23 II B 14.09.36 ОЛ Рудолф Аренд Х (10.09.44)
                U-24 II B 10.10.36 ОЛ Дитър Лензман У, БА (20.08.44), ИВ и ПТ
                U-25 I A 06.04.36 KK Хайнц Бедун У, М (03.08.40)
                U-26 I A 11.05.36 КК Хайнц Шерингер У, НК и БА (01.07.40)
                U-27
                VII A 12.08.36 KK Йоханес Франц У, НК (20/22.09.39)
                U-28 VII A 12.09.36 ОЛ Дитрех Заше ИС, Х (04.07.44)
                U-29 VII A 16.11.36 OЛ Улрих Филип и Х (05.05.45), ИВ и Н
                граф цу Арко-Цинеберг
                U-30 VII A 08.10.36 ОЛ Лудвиг Фабрициус Х (05.05.45), ИВ и Н

Забележка - Подводницата U-29 е ръководена от Улрих Филип и граф цу Арко-Цинеберг да не си помислите че съм объркал нещо
                Last edited by Shelenberg; 17-06-2005, 20:15.

Comment

Немските подводници са или мощно нещо, както и подводни им флот, но е било по-добре да имат и малко повече надводни кораби - есминци, крайцери
                  П.В.

Comment

Подводната, както и крайцерската война са обречени на неуспех ако Главните сили (ветроходни ленейни кораби, броненосци, дредноути, линкори-бързоходни и не толкова, самолетоносачи) не освободят морето от противника. Опитът от Наполеоновите войни, Руско-Японската, Първата и Втора световни pokazwa, `e ne]ata stot taka.
                    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                    Неизвестен руски адмирал

Comment

По тази тема, знаете, има две мнения, това което наричате "опит от войните" е на етап, когато подводниците не са главни сили на флота, а крайцерската тактика (каперска, пиратска) не преследва решителни задачи. Подводниците, повтарям се за 100 път, за което се извинявам, са качествено нов тип оръжие, нововъведение като тактика, стратегия и задачи. Решителното сражение или господството тук не играе роля, не и задължителна.
                      Германците 45-та нямаха шанс за втора атака, дали това е от неумело използване на подводния флот, не мога да съдя. Дали технически бяха дали отговор на предизвикателството на авиационен контрол над моретата също. Факт е обаче, че се е работило и в двете насоки.

Морските доктрини от предишните епохи наистина залагат на "сражението " и "господството" , но подводният флот, а такъв самостоятелно като задачи, а не като структура, е пробвала само една страна, налага други правила.

Не се правя на интересен, това си е мое мнение, но съгласувано и повлиано от основните изследователи на концепциите на Дьониц и на самия него, както и на по-късните американски и руски стратегически разработки, и мисля че съм последователен при отстояването му. Което не значи, че с удоволствие няма да изслушам теориите на Mahan и на мен любимата ми The Influence of Sea Power за пореден път.

а доказателства, малко наистина се опитах да събера на
                      Last edited by von Danitz; 17-06-2005, 18:31.

Comment

De Ruyeter написа
                        Немските подводници са или мощно нещо, както и подводни им флот, но е било по-добре да имат и малко повече надводни кораби - есминци, крайцери
                        Мисля че си прав

Comment

Правотата на Мехен е доказана от практиката. Ако искате и ние можем да я проверим. С една малка игрица на ниво ВСВ. При следните параметри:
                          1. Фиксирани производствени възможноси (реални за всяка страна)
                          2. Възможност всеки сам да си решава за какво ще ползва произведения тонаж
                          3. Задачи като във ВСВ- За Германия-да победи, За Англия-да оцелее до 44-45 г.
                          4. Флот съизмерим с действителните в началото на конфлликта
                          5. Геополитическа и историческа реалност съвпадащи в макромащаб.
                          Даниз, ако при това положение на нещата ме победиш, ти обещавам да си затрия Мехен от компа и да не го погледна повече :tup:
                          Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                          Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа
                            Подводната, както и крайцерската война са обречени на неуспех ако Главните сили (ветроходни ленейни кораби, броненосци, дредноути, линкори-бързоходни и не толкова, самолетоносачи) не освободят морето от противника. Опитът от Наполеоновите войни, Руско-Японската, Първата и Втора световни pokazwa, `e ne]ata stot taka.
                            Пропусна Гражданската война в Щатите, там 'гът има доста добри и успешни капери, ни не постига никакъв успех...
                            И както подразбирам ти се гласиш да командваш RN?
                            Като стана на въпрос, върти ми се из главата да си спретнем форумна игра като за битките използуваме съществуващиигри, за морски и сухопътно битки,а аз ако се напна и съм в настроение може да скалъпе икономически модел.
                            Нареждам да се обмисли иначе ще има прекарване под кила и 9-тоопашата котка.

Comment

хе, хе, за съм , дори имам вариант на игра, само, че беше без надводни сражения. Имате предвид ролева възстановка, предполгам.
                              1. Фиксирани производствени възможноси (реални за всяка страна)
                              2. Възможност всеки сам да си решава за какво ще ползва произведения тонаж
                              3. Задачи като във ВСВ- За Германия-да победи, За Англия-да оцелее до 44-45 г.
                              4. Флот съизмерим с действителните в началото на конфлликта
                              5. Геополитическа и историческа реалност съвпадащи в макромащаб
                              Одзава, Механ не ми е неприятен, подводниците обаче са друга бира. А такава схема е доста амбициозна. Трябва да уеднаквим и справочниците, щото тонажа световния през 1939-та, или имали ли са германците бази в северна Африка примерно, трябва да е ясно! А ако превърна Цепелин в база за подводници в южния Атлантик, спечеля някое сражение и привлека Аржентина на моя страна, ефекта ще е друг!?

Comment

Аз съм съгласен също да се включа в играта, но трябва много детайлно да се посочи числеността на флотовете, евентуално финансовите средства, с които е разполагала всяка държава в навемчерието на ВСВ - Великобритания, Германия, Япония, Италия, Франция, както и тези, които е заделила за флота.Също така трябва да уточним ще се придържаме ли към историческите морски доктрини на всяка държава - например Германия рейдерска тактика, подводна война или както всеки играч сметне за добре в рамките на отпуснатите му пари.Аз мога да поискам примеррно да си строя самолетоносачи "Цепелин".
                                П.В.

Comment

Working...
                                X