Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капиталните кораби модернизирани между двете световни войни

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    В онзи сайте дето си мечтаят как Шпее щял да потопи Худ или Другият дето се отварят по два екрана банери на всеки отворен пост?
    А Жан Бард нито е седнал на дъното, нито има фатални повреди..ма като тръгнат някой да се оливат....
    Иначе потопен за мен е еквивалент на унищожен, т.е. не подлежащ на възстановяване, или поне не в ролята на боен кораб (това за любителите на Марат)
    Иначе пропускаш Гнайзеннау, по моему той е повреден, не потопен, Дюнкерк също...а това че с аналогични повреди не биха оцелели в открито море вече си е частен случай.
    IMHO

    Comment


      #17
      Аз се аргументирах по същия начин - че Гнайзенау макар и да не е седнал на дъното си е загуба /освен ако фюрерът съвсем не превърти и не реши да го възстановява/ за сметка на танковете на Източния фронт :tup:
      Но двама от спорещите в американския сайт са били на борда на Масачузетс и са участвали в боя /за мен си е едностранна учебна стрелба по неподвижна мишена/. Освен това отсеците му не са херметизирани, борбата за живучест се води вяло, немалко са т. нар. сядане спомага авиацията на "Рейнджър".
      Аргументът на янките е, че снаряд е прошил 155мм погреб и ако е експлодирал то.... ще се повтори случая с Худ.На Гнайзенау се запалват 230 заряда, от високата температура се променя се влошават качествата на бронята, но той не експлодира. Дюнкерк нали не потъва само го уцелват със снаряд в едната четворна кула?
      П.В.

      Comment


        #18
        Значи нещо не сме се разгбрали: За мен Гнайзеннау не е загубен защото подлежи на възтановяване.
        А Дюнкерк след като му гръмват подводните бомби и корпусът е изкормен мисля че ляга ан дъното.
        За американците: това че някой е бил някъде изобщо не значи че неговата трактовка е правилна, освен това потопеният Жан Бард плава дълги години след това...а нямам спомен да е класифициран като подводница.
        А това с акотата е смешно, особенно те да го приказват, 'щото ако Бард беше боеготовен.... ако японците стреляха с фугасни снаряди.... ами поне 3 линкора щяха да са им в липса, това за акотата.
        Иначе за мен: подлежи на възстановяване=повреден
        не подлежи=потопен

        Comment


          #19
          Сега разбрах и нови неща - Белфаст е потопил Шарнхорст, Американските крайцери "асистират" при потопяването на Ямаширо и Фусо - като на баскетбол
          П.В.

          Comment


            #20
            Ха-ха-ха
            Щеше да е смшно ако не беше трагично. Как точно са "асистирали" американските райцери?
            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
            Неизвестен руски адмирал

            Comment


              #21
              Оооо, те са страшни при Суригао са потопили Фусо, Ямаширо и Могами, като линкорите са помагали.Масачузетс потопил всичко що шава в Казабланка, независимо че с него има и крайцери и разрушители, че и цял самолетоносач.Катори бил потопен от Айова и :kill_myse :lol: Ню Джърси, макар да не е уцален, а да има само накрития.Сан Франциско, Денвър и Миинеаполис са напълно игнорирани в този случай
              П.В.

              Comment


                #22
                Ако се върнем на темата, мисля че с оглед наложения от договорите вакуумен период от 10 години, модернизацията е била полезно нещо, особено що се отнася до по-малобройните флотове.
                Японците си модернизират всички линкори, даже минават по две модернизации, за да бъдат адекватни на американските най-вече.При Нагато и Муцу например благодарение на интензивната модернизация те в един момент имат по-мощна хоризонтална защита от американските, еквивалентни кули, барбети, по-висока скорост, по-добра система на управление на огъня или поне еквивалентна.При завършването на японските линкори те отстъпват определено на американските кораби.Друг въпрос е че модернизацията струва 55млн йени, стойността на Ямато е 65млн
                П.В.

                Comment


                  #23
                  Е аз нали тично това разправям, че кораб който така и так ане може да е в първа линия гулта пари като за нов, единствените полезни за Линейните крайцери...но точно най-добрият остава немодернизиран.

                  Comment


                    #24
                    Вярно си е.Аз като гледам японския, американския и английския флот ми прави впечатление следното:
                    Англичаните и японците имат равни съгласно договора численостти и затова не бързат да модернизират.Дори и модернизирани техните кораби качват тонажа си с договорно изискуемите - 3000 тона
                    Иначе от ангилийския флот интензивно модернизирани са:
                    Уорспайт, Вълиант и Куин Елизабет.От линейните крайцери - пълна модернизация - Ринаун.
                    Частично модернизирани - Рипълс хоризонтална защита, но не и далекобойност или ПВО, Малая,Бархъм - частично удебелна палуба при погребите. Нелсън - удебелана палуба от носовия траверс до първа кула и допълнителни прегради.Роял Оук - също само хоризонталана защита при погребите;
                    Напълно немодернизирани 4-те "Р", Худ, макар че има нови ПВО 102мм
                    Родни.
                    За Щатите:
                    Напълно модернизирани - Мисисипи, Айдахо, Ню Мексико, Невада, Оклахома, Аризона, Пенсилвания;
                    непълно - най-вече недостатъчна дебелина на палбуата и слабо ПВО:
                    Калифорния, Тенеси, Уест Вирджиния, Колорадо, Мериланд;
                    Немодернизирани:
                    Арканзас, Тексас и Ню Йорк;
                    При японците:
                    Модернизирани : всички 10 - Конго, Харуна, Киришима, дори демилитаризирания Хией след 1936 е модернизиран и влиза отново в строя, Фусо, Ямаширо, Исе, Хиюга, Нагато и Муцу. При тях защитата, ПВО-то и далекобойността е доведена до едно и също ниво с цел еднородност на ескадрата
                    П.В.

                    Comment

                    Working...
                    X