If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пока Авиабаза лежала, накопилось некоторое количество. От Японейских товарищей: [http://www.ss.iij4u.or.jp/~jime /images/syoukaku/21forYamaSmLi.j pg border|Шокаку] [http://www.ss.iij4u.or.jp/~jime… (стр. 1 из 66)
Ето така се пази историята
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Ти остави обсъжданията. Те половината са служили на кораби, другите там са отраснали. Ами виж как хората си пазят историята. А ние - едно миноносче и 1-2 катера си имаме. Да бяхме си възстановили, даже и като макет "Надежда".
Неизвестен руски адмирал
Е, при нас историята не е приоритет, знаеш. Сега сме практични и "прагматични". Ние копието на "Радецки" как пазим, та ти "Надежда"! А кво остава за Ямато, не сме сравними изобщо.
И за какви "кинти" става въпрос? За 30-40 хиляди долара ще спретнат съвсем свясно копие. Не говоря за действащ кораб. "Надежда" да няма да е яхта. То за друго се изливат с пъти повече пари. Само да орежат някои представителни правителствени програми за 1 г. и съм сигурен че ще имаме флот от макети. Ама някой трябва да се откаже от кюфтета си. Гърците си запазиха "Авероф" и той си стои закотвен. И другаде е така.
Пък и да ви кажа "прагматичността" с въпрос на критерии.
Неизвестен руски адмирал
И за какви "кинти" става въпрос? За 30-40 хиляди долара ще спретнат съвсем свясно копие. Не говоря за действащ кораб. "Надежда" да няма да е яхта. Гърците си запазиха "Авероф" и той си стои закотвен. И другаде е така.
Ти се благодари, че Дръзки не са претопили... ако не са де!
Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
И за какви "кинти" става въпрос? За 30-40 хиляди долара ще спретнат съвсем свясно копие. Не говоря за действащ кораб. "Надежда" да няма да е яхта. То за друго се изливат с пъти повече пари. Само да орежат някои представителни правителствени програми за 1 г. и съм сигурен че ще имаме флот от макети. Ама някой трябва да се откаже от кюфтета си. Гърците си запазиха "Авероф" и той си стои закотвен. И другаде е така.
Както би казал Ботев:
Патриот е пари дава
за наука за свобода
но не свойте пари братя
а парите на народа
Като говорим за орязване къде по-ефективно би било да резнат парите на НЗОК, така и така ако опреш до касапите независимо дали си или неси осигурен пак ти искат кинти.
Претопили са го, разбира се. Това е корпусът на "Смели" с комините на "Дръзки". Те били изостанали, та ги върнали. А как са си помислили изобщо да го пратят на претопяване, ума ми не го побира. Да не говорим, че преди това са го стерлели като мишена.
А през 20-те години австрийците се скъсват да ни предлагат истинския "РАдецки" за музей, ама ние не го щем.
Какво да коментираме за тогава. То сегфа само вижте какво пишат "изтъкнатите" познавачи на флота:
1. Ч. Чонев - ами освен да напиша че е гъзеблизец (с риск Импера да го затрие) тая писарушка разбира от морск история колкото аз от балет. Ама мисля аз от балет разбирам повече. Неговите писания са на ниво Моделист Конструктор. Цялата библиография дето е насвяткал по книгите си мисля изобщо не я е отворил.
2. И. Тодоров - Зависи какво четете. Или нашия флот е супер, ако е книжката от преди 1989 г. И е супер балансиран. Или за нищо не става и е супер износен, ако е последната "творба". Да не говорим, че масово е поствал снимки на руски кораби.
Пък за другите "специалисти" изобщо не ми се говори. Във весник "Българска армия бяха постнали снимка на КИТАЙСКА подводница от някакъв музей и писали "Слава".
С такива "изследователи" толкова ще знаем и за нашия флот.
Неизвестен руски адмирал
Абсолютно, но зада процъвтява писателския труд трябва да добре залатен,да имаш пари да събираш източници, да умееш да анализираш и не като разказваш за историята на корабите /виж Чони Чонев поредицата Корабите/ да разказваш за историята на Руския/Съветския флот/
Бе, според мен всичко ще може, ама с усилия. Словения, държава плюнка, ама да видите каква литература вадят историческа, и особено такава, младежка, естествено, се води. Чехите по нищо не им отстъпват. Илюстратори, гледат схеми на подводници, рисуват, историци пишат, и то как пишат, няма бележки под линия, няма тежък академичен стил/у нас псевдо академичен или взаимстван от селскостопанската академия/, а увлекателно, с размах, със сравнения и паралели, личи си че душа дават за темата си, че от години се занимават и то повече от сериозно, следят новостите, кво става в Германия, в Щатите...
Ама да не се оплакваме като стари баби, като дойде времето, всичко ще си имаме... като литература де, до Ямато няма да опрем.
На Чони никой не му е виновен, че е преразказал МК-толкова може. За Бг флота кой му е крив? Като му четеш писанията направо се объркваш от кое по колко и какво сме имали. За фото матереалите не коментирам. За това че Надежда била параход с таран-да кажат псиниатрите.
Матереалът списваш книгите е кофти, та какво остава да чакаме възстановяване на кораби ....
Неизвестен руски адмирал
Comment