Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Руско-японска война 1918

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #46
    Уупс, Гоги, прав си дока е във Владивосток. Там е рамонтиран "Богатир"-нея съм виждал.
    За останалото държа да разбера мнението Ви! Императрицата се взривява-някои го приписват на атентат, както и на италианския "Да Винчи", Както и Новоросийск.
    Но това няма нищо общо с темата-нито японските моряци стават по-лоши от това, нито руските от засядането на корабите им. Навигационни грешки стават във всички флотове.
    С поста си исках просто да поспра полета на фантазията ви, защото струва ми се поста беше да се обсъди възможността за реванш, а не предложение за фентази-алтернативка.
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

    Comment


      #47
      Аз доколокото знам док в Порт Артур няма Ретвизан и Цесаревич се ремонтират чрез кесони и това е причината да се забави ремонта им.Единственият док е във Владивосток.Ние говорим, Одзава за линкори от дредноутен тип, а не броненосци, защото Кашима, Катори, Аки, Сетцу, Кавачи, Касий, и четирите от цушима японски + пленените руски са си броненосци
      П.В.

      Comment


        #48
        Много лесно сложихте "Сетцу" и "Кавачи" с тяхната 305 мм-вярно разнородна, но все пак 12 дюймова артилерия при броненосците. А защо тогава "Ибуки" бе е при броненосните крайцери?
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

        Comment


          #49
          Именно защото е разнородна артилерията не може да ги сложим при дредноутите, просто тя не може да се командва еднвременно и се получава разделение на главен-спомагателен калибър, поради което са си последно поколение броненосци с изродено голям (но неизвестно колко по практиче) среден калибър, впрочем даже вреден защото става абсолютно невъзможно да се различат (и коригират) попаденията от средният и главният калибър.

          Comment


            #50
            Сетцу и Кавачи, катоо и последните покооления броненосция с много тежка втора артилярия например Аки 305 и 254мм или Лорд нелсън - 234 или Император Павел 203мм ги наречат нe pre-drednoughts, but semi-capital ships.Спред мен обаче така или иначе спорът е схоластичен, защото те нямата система за централно управление на огъня, а и не биха могли да имат
            П.В.

            Comment

            Working...
            X