E ти поне си го чел. До тука от балистиката на немските оръдия грам не става ясно защо им е да се завират в мините, за да обстрелват руска батарея. После на противника не му се налага да поставя маркери. На заинтересованите мога да покажа свободно достъпна морска навигационна карта(естествено първо ще трябва да преподредя тавана:o ) с напечатани на нея координати на фарове и куп други навигационни точки. Дори да предположим(и сигурно е така) че тогавашната мрежа от навигационни точки(фарове, створни знаци и други ориентири) не е била толкова гъста като тази от края на ХХ век, все има за какво да се захванеш. А и една брегова батарея е на светлинни години от това да бъде точкова цел. Случвало ми се е да виждам на живо българска такава близо до едно градче на Юг(идея нямам дали инфото не е секретно и за това не пиша името на града). Ами даже и тя е доста широкоплощна цел. А за 305 мм. просто не знам какво остава. Малко ме съмнява преди войната морската търговия между Русия и Германия да не е съществувала, та и Хохзеефлоте със сигурност е разполагал с такива карти и не е било като да няма по какво да се ориентира един път като види откъде се стреля. По принцип и втората най-древна професия професия, а именно разузнаването е неотменна част от търговията та няма начин морската търговия да не е довела и до някаква поне откъслечна информация къде какво има или какво се прави
Абе казано накратко може да се мине през позицията, просто трябват доста тралщици(щото загубите ще са големшки) или евентуално няколко стари натъпкани с баласт транспорта дето да засилиш в мините
Абе казано накратко може да се мине през позицията, просто трябват доста тралщици(щото загубите ще са големшки) или евентуално няколко стари натъпкани с баласт транспорта дето да засилиш в мините
Comment