Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Новости на ''Вимпел''
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
По въпроса с коментарите-никого не съм отрязвал. За всеки коментар - благодаря.
По въпроса с ъпдейтите предлагам следната схема-всеки да пише за каквото си иска, после ми го праща, за да се спазва един стил на сайта все пак. Редактирам и връщам за оценка. Ако не се налага редакция-направо го пращам на Импера.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
-
Благодарности за ъпгрейдите на сайта (отдавна чаках, ама сега известно верме не намирах достатъчно верме за да порчета каченото). Свършена е добра работа, а е ясно, че всичките тези материали се пишат върху прочетени книги, важното е аналитичната част да е на висота. Аз бих те помолил, Одзава (ако имаш време и възможност, разбира се), където има данни да включваш в описанието на самолетоносачите и данни като за колко време каква част от авиогрупата може да се вдигне във въздуха, какви запаси от авиационен бензин и авиобоеприпаси са складирани на самолетоносач от даден тип и евентуално какви са се носели на спомагателни кораби в рамките на авионосното съединение и други подобни данни.
Comment
-
Ам Гъл, каква е нормата за авиационното въоръжение, носено от самолетоносачите нямам никаква представа. Дори в специализираната литература за японските кораби не съм го срещал. Ще проверя за англичаните и американците. По опита от боевете обаче може да се твърди с голяма доза истина, че ако не се предвижда някаква специална операция (като да речем бомбардирането на линкори с 410 мм снаряди) за всеки самолет се полагат по 3-5 боеприпаса. Предполагам никой не е смятал, че самолетите ще преживеят третата атака.
За обслужването на авиогрупата-мисля съм го писал в "Хирю". Японските ударни самолетоносачи могат да превъоръжат цялата си авиогрупа за 20 мин. Вдигането й във въздуха зависи от опита на пилотите.
За сражението при Матапан-ОК. Само имам молба. Нека да е за следващата седмица. Имаче имам матереалите.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Благодаря, аз всъщност затова и зададох този въпрос, защото никъде не намирам нищо конкретно по въпроса. Гоги изнесе подобни данни в една друга тема (за което му благодаря), но бяха само за два сащиански самолетоносача, а аз бих се радвал на повече и за други страни (за да има данни за сравнение). Инак всякакви нови материали ще са добре дошли - вярно, че чрез google може да се намери почти всичко, но друго си е когато имаме пред себе си аналитичен материал въз основна на множество изходни данни, та затова предпочитам да чета материали на сайт като "Вимпел" .
Comment
-
Мога да изровя данни за доста, включая за японските, ама не ми се занимава, тАка и така изводът ще е същият: 3-5 полета, а за превъоръжаването на ЦЯЛАТА авиогрупа за 20 мин, много ме съмнява, пък и има много условност, от сорта авиогрупата вдигната ли е на полетната палуба и т.н.т. Пример за такова превъоръжаване е Мидуей, там се налага японците да сменят въоръжението но далеч не на всички самолети. При потапянето на ПоУ също но тогава са сухопътни самолети.
Comment
-
Нищо съмнително няма в 20-те минути за ОБСЛУЖВАНЕ (зареждане с гориво и подкачване на боеприпасите), защото на японските самолетоносачи до Мидуей службата е организирана така, че самото обслужване се организира на хангарната и полетната палуби едновременно. На практика това дава възможност всички 55-60 самолета да бъдат обслужени едновременно. След сражението обслужващите постове от хангарната палуба са премахнати и предполагам времето ще нарастне до 30-35 мин.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Gaden Gogi написа30-35 ама пропускаш че всичко първо трябва дасе свали на хангарната после пак да се качи горе, съмнява ме подемниците де имат този капацитет, пък и това не е цялата авиогрупа.
По въпроса за числеността на авиогрупите-това е доста разтеглива характеристика поради честата промяна на състава. Но японските самолетоносачи са носили обикновено 54-61 самолета, като не броя тези като резерв (17-19 машини). те са в разглобено състояние и им трябват няколко часа за да бъдат подготвени за полети.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Comment