А аз намерих данни за Ексерът при Ла Плата, 2,66%, бих казал много висок показател като се има предвид какво му се случва на кораба и как доста време стреля ей така по сватбарски. Това е процент от общио изстреляните снаряди.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Японските тежки крайцери
Collapse
X
-
Ексетър е изстрелял много малко снаряди предии да ме бъдат извадени кулите от строя и е постигнал 3 попадения - едно в борда, 1 в надстройката, 1 в носа.Проблемът е че там дистанцията е била 15 000м до 18 000м, а може и по-малко / оттам открива огъня Ексетър Шпее дава първия залп от 20 000м.При японците дистанциите са винаги над 20 000мП.В.
Comment
-
Добре, бе Гоги, като толкова слабо стрелят тия японци, как така чак 1943 г. и то след смазващо превъзходство в авиацията американците успяват да ги принудят да се отбраняват. И защо същия Ексетер в Сражението в Яванско море не успява да покаже "феноменалната" английска точност. Струва ми се, че дори не постига попадение?Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Сигурно имаш предвид: да минимизират повредите на врага. 'щото не можеш да нанесеш повреди без самият да се подложиш на риск....е освен при тотално превъзходство.
А може жълтите просто да ги е било шубе да се приближат на дистанция на ефективен огън.. Сватбарски работи, само са заносвали ресурса на оръдията.
Comment
Comment