Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Японските тежки крайцери

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Мисля, че кърмовия отсек с валовете не ибл достатъчно добре хереметизиран или пък се е деформирал от топедния взрив
    П.В.

Comment

Дали да пробваме отново

Тук херметизацията не помага, просто при разрушаването на кронщейна валът е почнал да "играе" и да руши конструкцията около себе си.

Comment

КОРАБЪТ Е УДАРЕН НА КОФТИ МЯСТО, ПЪК И ЕДВА ЛИ МОЖЕ ДА БЪДЕ СПРЯН ВЕДНАГА - ИМА ИНЕРЦИЯ
        П.В.

Comment

То кораба като го спрат ще го ударят още торпеда. Да бяха спряли ХЕРМЕТИЧНАТА си турбина. Ама и това нямаше да помогне койзнае колко. Ринаун го потапят и без помощ от страна на английската техника.
          Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
          Неизвестен руски адмирал

Comment

Идеята беше че разни такива случайности се използуват за да се наплюе даден кораб. Ето аз като ви сочих "точността" на японските крайцери нарочно бях сметнал за две сражения.

Comment

За точността на японците ама хич не съм съгласен с теб. До сражението в залива на Императрица Аугуста японците са на ниво. Разбира се има там едно сражение при Командорските о-ви и едно "Петък 13". ама като цяло не може да им се отрече превъзходството в Пасифика.
              Неизвестен руски адмирал

Comment

Докажи с цифри Изстреляни снаряди-попадения %попадения.

Comment

ОК, но смятаме само крайцерите.
                  Неизвестен руски адмирал

Comment

Японската техника си е добра - всяка техника има плюсове и минуси, важно е как се използва.
                    П.В.

Comment

Добре, чакам цифри. А с Пламен съм съгласен. Японските крайцери са се представили отлично когато са били използувани като транспорти, Ако да бяха в атлантика можеше да се опитат да грабната "Синята лента" ама уви, нямали са късмет :twisted:

Comment

Ще смятаме точността на японските крайцери спрямо крайцерите от целия свят - не само спрямо Ойген и спрямо крайцерите на янките и спрямо британските, холандските, италианските и т.н.
                        При Яванско море имат 5 попадения 1 взривил се снаряд - малйк брой, но двата тежки крайцера на сюъзниците Хюстън и Ексетър колко попадения имат? 0
                        При СУнда потопен Ексетър от четири тежки крайцера клоко попадения - пак четири- пет при 1600 снаряда от 4 крайцера.Той колко пъти е улучил? 0
                        Командорските острови 6-7 попадения в Солт лейк сити той връща два 203 остатйка 127мм от есминците.Пак резултата е за японците
                        П.В.

Comment

Е това е литературно съчинение дето го пишеш, аз един % не видях, а за да е по-коректна сметката може би трябва да смятаме % само когато корабът е победител, защото иначе от един момент на битката нататък се стреля само за морал. А дали би сметнал колко попадения е постигналЕксетър пти Ла Плата? ако и пак през преобладаващото време да пука само за морала, или в новогодишни бой, или при Норд Кап.

Comment

Процентът попадения се изчислява на база на изстреляните снаряди.не знам колко и изстрелял Ексетър при Ла Плата, постигнал е 3 попадения, но и трите са под 20км, а японските са над 20км.Шпее улучва Ексетър 7 пъти, Аякс 2 или три, но колко снаряда - казват 60% от боезапаса.При Норт Кап Норфолк регистрира 3 попадения, но от колко снаряда отново не е известно
                            П.В.

Comment

Da no se poluчава некоректна картина когато се всимат неприцелни изтрели.

Comment

Аз мога за кажа още Суригао пред линкорите има няколко американски тежки Луизвил, Минеаполис Сан Франциско, ПортландНю Орлинс, един британски Шропшир, но мисля че никой не улучва съединението на Сима или на другия адмирал
                                Дорсетшир улучва Бисмарк, но колко от колко пъти не е ясно
                                Хипер уцелва Берик 4 пъти от 70 снаряда
                                П.В.

Comment

Working...
                                X