Говорим за преди модернизациите и при стандартно водоизместване. Балтимор е военновременен кораб и не се брои. Могами стандартно е 11200, без модернизации, недей да бъркаш официалното с реалното водоизместване.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Японските тежки крайцери
Collapse
X
-
Добре и така да е, на Пола е същата хавата - около 11 000 тона, той не е модернизиран изобщо.Абе, що не си почистиш пощата или дай друг мейл.Днес се опитах да ти пусна една статия за Алжир със сумай ти схеми на брониране и ми я върнахаОсвен това Не забравяй, че германците не сас трана по вашингтонския договор през 22г., а се присъединяват символично чак през 1935 г., когато света знае, че е въпрос на време Весайските ограничения да бъдат премахнати.Хипер не е вашингтонски крайцер.Като се каже "вашингтонски има се предвид , че калибърът му е 203ммП.В.
Comment
-
Първо Пола не е лош - дебел борд, кули, палуба и барбети, второ договорно водоизместване малко бавен 30 възла и лошо ПВО
Файлът е 2680КВ
Да японските са по-големи от американските, но ако си наистина соговерн сатава като Дюкен, Турвил, Сюфрен, Пенсакола, Тренто и другите тенекета.В 10 000 тона не може да се побере защита огнева мощ, ПТЗ, зентнки, торпеда, скорост, гориво, вскичка накупП.В.
Comment
-
Искаш да кажеш Хией.Киришима е потпен от Вашингтон.Да, той е стар линеен крайцер, от първата световна, само палубата му е модернизирана - 168мм - 127мм главна +51мм горна, но когато те пускат тежки крайцери от 3000м, 200мм ти борд едва ли ще издържи.Основен коз на такъв кораб е тежката му артилерия, която може да разстреля всеки тежък крайцер от голяма дистанция - 18 -22 км, без той да нанесе големи повреди.В близък бой няма особен шанс.Ако крайцерите са имали торпеда - съвсемП.В.
Comment
-
Моя грешка, не си направих труда та проверя точно кои беше Аз имах предвид че е безмисленно да сравняваме два кораба само от резултата от сражение, просто там има прекомерно много фактори които са random, примери колкото искаш, Гръмването на Худ (е там не съвсем), Пробитататцистерна на Бисмарк, Попадението в Гърбицата на Шарнхост, все битки където има и твърде много шанс. Аз имено поради тази причина се стремя да разгл;еждам корабите от чисто техническа гледна точка.
Comment
-
Техниката може също да изневери.При мерс ел-Кабир на Дюнкерк след удара на Худ му излиза системата за захранването и двете кули млъкват - кофти.Норто каролина е улучен от японска подводница в ПТЗ проектирано за 317кг торпедо с 405кг бойна глава - резултата заклинена кула, радар вън от строя, екипажът е паникьосанП.В.
Comment
-
Точно за това говорех, че не е коректно да се сравняват кораби въвз основа на битки, просто това са единични екземпляри и проявата на шанс оказва много голямо влияние, докато примерно танковете са с хиляди и там единични лъки попадение не променят общата картина.
Най-чрък пример за некоректна оценка е първото попадение в Принца на Уелс от което следват много критики към ПТЗ. Мен лично ме съмнява дали е имали, и има сега кораб в състояние да понесе такъм удар. Вярно и Шарнхост (или беше Гнайзеннау?) имат попадение на подобно място но в техният случай то е доста по близо до мидела а не в самия кронщейн.
Comment
Comment