Съобщение

Collapse
No announcement yet.

алтернативка

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

алтернативка

Лазя си (руснаците така се изразяват) из един руски форум и ето на какво попадам:
    Всем привет!

Пишу рассказ для участия в небольшом литературном турнире «Альтернативная история Второй Мировой войны», и мне требуется Ваша помощь.
    Исходные данные таковы:
    СССР вступает во ВМВ на стороне Германии, Италии и Японии, объявляя в 1941 году войну Великобритании.
    Вопросы:
    1. Какие корабли (включая ПЛ) БФ, СФ и ЧФ СССР могут быть выделены для участия в боевых действиях против английского флота в Средиземном море и Атлантике.
    2. Какие корабли (включая ПЛ) ТОФ СССР могут быть выделены для участия в боевых действиях против английского флота в Тихом и Индийском океанах.
    3. Какие корабли, недостроенные в Реальной Истории, могут быть достроены с помощью немецких и итальянских специалистов к компании 1942 года?
    4. Кто из советских флотоводцев мог быть допущен к самостоятельному командованию Атлантической, Средиземноморской, Индоокеанской эскадрами (названия условны)?

Буду благодарен за любую помощь!
    С уважением,
    Нико Лаич.
    И ми се прищява и ние да си спретнем нещо от сорта, там се е заформила доста весела дискусия.
    Та ао има навити нека определим началните условия и да си поделим страните.

вижте какво намерих http://zhurnal.lib.ru/a/alt/

Comment

дайте преди да се делим страните да видим техническия, икономически и т.н потенциал, способен да построят кораби
      П.В.

Comment

Аз викам всичко като в реалността, само да определим дали се е случила Франция или не, то не че има голям избор де, ако братушките са на страната на Германия просто не виждам алтернатива на континента.
        По-скоро трябва да определим състава на съюзите и как евентуално са си поделили света.
        Бонус: Германските кораби няма да имат проблем с горивото. Японските също.

Comment

Чакй за света не бързай.Англия не е паднала, САЩ също
          П.В.

Comment

Е че тя делбата се прави предварително че да няма после хъка мъка.

Comment

Ти предполагам, че искаш СССР
              П.В.

Comment

Аз имах предвид че държавите си делят света предварително.

Comment

Доколкото аз знам, те руснаците са запуснали немалък флот, а при положение на съюз с Германия те ще си довършат корабите.
                  Обаче това не е кой знае колко съществено - по-важното е, че англичаните няма как да удържат Близкия Изток и Индия.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

как ще се подели АНглия?Флотът на СССР е ориентиран предимно към малките кораби - каетери, есминци, тралщици, канонерки.Нови крайцери има малко - 6бр., а нови линкори би могъл да дострои, но реално няма построени
                    П.В.

Comment

В руският форум набързо отписаха англия , нейният флот емигрира в Канада и заедно с бившата колония се изправи срещу останалият свят. А за Индия не съм съвсем съгласен, малко трудно ще стигнат до там.
                      Ама нека първо опишем началната ситуаци (чакат се предложения) и после ролево да опишем предполагаемите действия на страните.
                      Аз предлагам Франция да е минала, Предстои "Битката за Англия". Руснаците И германците си поделят останалата част от Скандинавия а с Японците дружно премазват Китай. В САЩ и м просветва че няма смисъл да остават неутрални и затават на страната на UK.
                      А Пламен да не избързва.

Comment

трябва да се строи десантен флот - гигантски десантен флот за десант на американския материк.Примерно съвместните сили на германци и руснаци могат да превземат от Норвегия английската база в Исландия.Какво става в Средиземно море обаче?
                        П.В.

Comment

Plamen написа
                          как ще се подели АНглия? Флотът на СССР е ориентиран предимно към малките кораби - каетери, есминци, тралщици, канонерки.Нови крайцери има малко - 6бр., а нови линкори би могъл да дострои, но реално няма построени
                          Е ако ги няма немците да пречат ще се появят и Советский Союз и крайцерите пр. 69 (или 69И още по-зле за страната на мъглите и облаците)
                          Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Ej wie dwamata: първо се определят началните условия после се бистри възможната възможност.
                            Не ме дразнете че ще трия

Comment

какво значи условията да бъдат определени?
                              П.В.

Comment

Working...
                              X