Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сащианските ВВ-та

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    А защо му е по-дебел барбет про положение че има казематен пояс? Това са 15% го пишеше в едно супер германофилско изследване и се позоваваха на Окун. А е констатирано когато британците са изследвали бронята на Баден.
    Но нека да чуем твоето мнение за каче3ството на бронята, британска, германска, американска.
    Относно това какво предпочиташ: ами ти може да предпочита 1 м...ако и да е пластелин, ама абсолютнат дебелина с нищо не подобрява качеството на защитата.
    За снарядите: Mark IIIa (Greenboy) кога се появява?
    Пък и това на какво са приличали германските кораби след битката май говори достатъчно за това чии снаряди какви са били.
    Но ако се върнам на US BB-татат и тяхната прехвалена революционна заците.
    Значи сащианците я оправдават с това че видите ли не се очаквал голям % попадения, да а ма Ютланската битка съвсем друго говори, корабите си имат по 15-20 и нагире попадения. После дори при такава икономоисана защите те нямат по-дбел пояс, дори Баден има по-дебел при все че отгоре има и казематен пояс (с прекомерна според мене дебелина).
    После за артилерията им, номинално последните 356 мм имат по 12 оръдия в залп, но реално с повече от 8 залп не могат да дадат....е ако искат да оцелят нещо.

    Comment


      #17
      Като си говорим за дявол и евенгелие: Кой е този дето 8 САНТИМЕТРА разлика във височиниоте на поясите го изкарва голяааама разлика?
      Кой е този дето винаги тенденциозно сравнява кораби от различни поколения? Пак същият веднъж признава че едната броня е значително по-качествена от чуждата , а после премисля че не му изнася?
      Относно американските кораби: при положение че говорим за ПСВ ти защо ми месиш краят на ВСВ? Лекували им дисперсията! ама кога става това? те между войните и оръдията им сменят ма аза периода за който говорим се е случвало на прехвалените оръдия да им се изнизва лайнерът. Ама к'во да ги правиш краварите, не могат да правят кораби.
      Отновно QE как било крайно време и колко сте се били ошашкали: ми дойчовците нито краварите правят нещо подобно, а иначе е много коректно да сравняваш кораби разделени от бая време, 'що не сравниш Мйолтке с Орион? само 4 месеца ги делят, не като 2 години и половина.
      А за американският флот сам признаваш че това са кораби за брегова отбрана а не линкори.

      Comment


        #18
        дай да караме ред по-спокойно.Току-що четох общата оценка в монографията на Американските линкори с 14 инчова артилерия.Тя е преписана от Norman Friedman, но по руски, с бомбастични изхвърляния и заяждания.Довчера американските линкори са оплюти - сега са върха.
        Истината е посредата.Барбета на американските линкори е 330мм изцяло над и под палубата, докато на Куин Елизабет е 249мм, като под палубата изтънява до 152мм, а после до 76мм.При бой на далечна дистанция снаряд лесно може да го мушне през 25мм горна палубаКулите на американците са по-компактни 406мм двойка тежи 927 тона, 381мм двойка 884, защото има зарядно отделение, което е голям плюс за англичаните, ако не искаш кораба да ти гръмне.Зареждането при фиксиран ъгъл е плъс при американците.Базата на далекомера при американците е по-широка и осигурява по-точна пристрелка, но КДП при англичаните е брониран.Американските 356мм оръдия отстъпват на британските 381мм- говоря за 356/45 тъй като имат голяма разсейка.50 калибровите са добри.406мм на Колорадо вече са си съвсем на място.
        Сега за германските кораби - те издържат на многобройни попадения на по-тежки снаряди и логично корабите, който се бият 8 часа да бъдат на решето, все пак самм и 381мм, независимо че са некачествени снарядите. Освен това ти вчера ми пресмяташ бронята на немските по 15%
        П.В.

        Comment


          #19
          Ами съвсем е логично да ги смятам по 15%, така ми изнася повече, но дори да ги сметана по долната граница 10% пак еквивалентан а 330 британска е 363 германска.
          Относно Американските кули и барбети: барбетите са дебели защото няма казематен пояс да ги пази, а бой на далечни дистанции с тогавашните системи за управление нс трелбата е нереален, още повече че трябва да си намериш място където да имаш голяма видимост. Но дори така има един друг момент: ти трябва да имаш предимство в скоростта за да наложиш бой на дистанция която ти изнася, а американските кораби нямат това предимство, т.е. те ще се бият при условия избрани от техният противник.
          Кулата е компакна и мнооого пожароопасна а 356 мм не се различава много по-мощност дори от британското 343мм, какво говорим за 381, а американски 406 мм аз поне нямам спомен да се появяват през ПСВ.
          Германските кораби издържат, да, аз не отричам бойната им живучест, ама през голяма част от битката те нямат бойна ценност защото артилерията им е извън строя, +това британските също получват по доста попадения но много по-бързо са върнатои в строя,а това е малко в разрез с схващането за качествените гермаски и калпавите британски снаряди . и то при положение че германците постигат малко по-висок % попадения.
          А смятам няма да отречеш че краварските броненосци за брегова отбрана биха се поминали в тази ббитка, при това бързо, или пък пак те при евентуален зблъскъ при норвежката операция: краварски линкори срещу германски линейни крайцери (дефакто бързи линейни кораби)

          Comment


            #20
            За норвежката операция, за която си говорихме с теб по тела, американците ако имат 6 дредноута, поне 3 ще загубят, първо защото са неопитни и второто, защото корабите им имат някои технически несъвършенства.
            По принцип не забравяй, че американската доктрина разглежда - Пасифика като основен театър на бойните действия и не Великобритания като противник, а Япония.Идията на янките е следната здрава, стабилна колона от добре бронирани колоси, водещи бой на мах дистанция в Пасифика, които са числено превъзхождащи японския флот.По тази причина японските кораби са ВИНАГИ по-бързи и включват и маневрено крило, но са по-слабо бронирани.Те са тези, които биха диктували дистанцията евентуално и водили бой също на пределна дистанция
            П.В.

            Comment


              #21
              Върнахме се на основната тема . А за Пасифика пак мисля че ще идъхнат, просто флотът им не е балансиран, те дегфакто нямат с какво да си охраняват линкорите и японците имайки стратегическа и тактическа инициатива биха могли да им наложат бой където и когато поискат, да използуват торпедни сили срещу което американската ескадра ще е напълно безпопмощна, същото може да стане и в северно море и тогава биха загубили цялата ескадра.

              Comment


                #22
                Много ще ми е интересно какво мисли Голум по въпроса за инициативата и стратегията.

                Comment


                  #23
                  Чакай малко, говорим за ПСВ!Няма дълги мечове, няма мощни японски есминци и големи дивизиони.Докато американците предвиждат - те са произвели 273 гладкопалубника класически бой килватерна колона, охранявана поне от 100 есминеца и крайцери - там нещата са най-зле защото те съвременни крайцери почти нямат
                  Затова и те като че ли не наблягат толкова на противоминната артилерия.Освен това когато те слагат 127мм, на британските кораби има 102мм и голяма част от британските адмирали са много доволни от това оръжие.
                  П.В.

                  Comment


                    #24
                    Точно за ПСВ говорим, американците не че няма много крайцери, те хич нямат, А 4-коминните почват да се появяват чак '16 и много ме съмнява че могат да охраняват нещо на големите разстояния в пасифика, освен това са напълно неадекватни срещу крайцери. А и охрана от 100 е мааалко пресилена, реално няма дамогат да изкарат повече от 50-60, Японците също нямат адекватни броненосни крайцери но имат няколко леки с много добри характеристики които биха могли да нагаживат ескорта докато миноносците проведат своята атака.

                    Comment


                      #25
                      Защо?Японските ще бъдат първите им пълноценни леки крайцери - Яхаги клас, - останалото бронепалубни и броненосни.
                      Американците имат Сейнт Луис - нелоши, Денвър, Минеаполис, големи броненосни Тенеси и Пенсилвания
                      П.В.

                      Comment


                        #26
                        Да ама това са кораби от съвсем друга епоха, че те са със скоростта на линкорите, а трябва да е по-висока за да могат да маневрират спрямо ескадрата. то тогава нека включим и Микаса в сметките.

                        Comment


                          #27
                          броненосците от двете страни неминуемо ще образуват втора линия, както прословутата нмска 2-ра ескадра при Ютланд.Интересно, защо ли се мълчи толкова по въпроса, че там е имало и 8 британски броненосни крайцера - Блек Принс, Шанън, Минотавър, Дифенс, Уориър, Дюк ъф Единбург
                          П.В.

                          Comment


                            #28
                            От японскитер Тикума и Тоне са доста прлични, особенно първите, съвсем спокойно могат да поведат есминците в атака и да пробият охранението ото 4-коминни, жалко че Тенрю не е влезнал поп-рано в строя.

                            Comment


                              #29
                              пак са малко - не стигат и четири крайцера да имат!
                              П.В.

                              Comment


                                #30
                                Ами те са точно 4,«Тикума» ,«Яхаги» и «Хирадо» са еднотипни и Тоне.

                                Comment

                                Working...
                                X