Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коритото Хипер,( преименувана поради хода на дискусията)

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Това е математическо в битката има и и ГОЛЯМА ДОЗА КЪСМЕТ, както ти си писал - ВЕРОЯТНОСТТА от попадение в борда и палубата.Така че теорията е едно практиката е съвсем друго на теория твоите сметки са верни, на практика боевете които са се случвали от Ютланд до Бисмарк срещу Худ виждаш какъв резултат са имали
    П.В.

Comment

Да бе, вероятност - вероятност, ама то вятър, разсейка, течения, вълни, далекомерни грешки няма ли? А боен дух, а ситуация, -корабът добър, ама може да бъде потопен и от "по-лош"

Comment

В централния пост за управления на огъня са вкарват данни като скорост на въздуха, влажност, в самите кули, ъгъл на възвишение на оръдието, а разсейките са известни предварително, от боезапаса, от разстоянието между стволовете на цевите - колокото по-близо, толкова по-зле.А Ню-Орлинс са с оръдия в една люлка Гоги! , Вълнението, също има знаечение - затова има стабилизатори, а в някои държави са в три плоскости стабилизирани.Човешкият фактор, също е много важен - италианци и французи много често отстъпват - бегацио.Слаб кораб трудно може да надвие по-силен, а в частност за линкор - Гоги ще ми помогне не се сещам на прима виста
        П.В.

Comment

Аз какво общо имам с Ню-Орлиънс???? И аз ви говоря за наука а вие ми говорите за случайност. Е ако можете да ми дадете математическа дефиниция на късмета аз ще го включа в сметките, но дори късмет не може да пробие даден броневи лист ако сметките показват че дори в най-благоприятни (за снаряда) условия той не може да го направи, същото е и в обратна посока. И престанете да се измъквате с този късмет, късмет е че Бисмарк изобщо се е измъкнал от Датския проток.

Comment

Във всеки бой има късмет.Ако е така, то Шпее щеше да унщожи 3-те английски крайцера или Виторио Венето щеше да потопи 4-те леки британски крайцера.Когато двама капитани се срещнат на два кораба - примерно тежки крайцери и единия е 10 000 тона, а другия 14 500 тона, капитанът на по-малкия колкото и да е смелпредпочита да не се хвърля в атака, и да не смятя вероятности на попадения, защото противникът му е 1,5 по-голям и може да издържи доста повече попадения.Освен това той преценява не само колко може да вкара като попадения но и колко може да понесе самия той.
            П.В.

Comment

Настроенията и предпочитанията какво общо имат с науката?

Comment

---

И какво, науката доказва, че германците не могат да правят корита, така ли?

Comment

Гоги, сам признава, че е германофоб и обича да занижава бойната ценност на немските кораби, за сметка на британските корита
                  П.В.

Comment

Ами очевадно (и аз за разлика от вас го доказах с факти) коритата им отстъпват на всики техни съвременници при това при значително по-голямо водоизместване. За мен единственните хубави германски кораби за "джобните линкори".

Comment

И естествено немските тъпаци не ги включват в по-големите си операции...Защо ли - ами ниска скорост 26 възла мах 28, силна вибрация, два калибъра пак повтарям, два пъти по-малко зенитни оръдия от Хипер.Плюсове тежки оръдия и голяма автономност
                      П.В.

Comment

Глей сега кво правят хората след 40-тата си година, а тези бързите разрушетели дето ви питах са били Z

Comment

---

Говорите за "наука", но не прекалявате ли с подобни спекуалации - науката доколко се вмества в реалните ситуации?
                          Само донякъде и примери за това могат да се намерят далеч не само във флотските сражения.
                          Много често "научните" (сиреч, опиращи се преди всичко върху технологията и "желязото") изчисления и анализи сочат едно развитие на събитията, което обаче се оказва неадекватно на това, което реално се случва.
                          И причината се корени в природата на обсъжданото явление - войната като цяло (но това важи и за отделното сражение, разгледано на всяко ниво) е хаотична, а не аналитична система и съответно в състоянието й могат да настъпят драстични промени, които няма как да се изчислят предварително, в резултат на действито на фактори, изглеждали маловажни когато се е провеждал анализът. Постфактум може да се търсят и дори намират подобни фактори, но подобно нещо няма как да се извърши априори.

Comment

---

Ти си абсолютно прав по Клаузевиц, ама тука сме нагазили в световния океан, един вид чука на технологичното превъзходство върху наковалнята на бойния дух!

Comment

всичките немски разрушители развиват 38 възла, но не са мореходни, защото носовата 150мм кула тежи 60 тона и се зариват дълоко във водата.В бурно време направо си стават подводници
                              П.В.

Comment

Балистиката си е наука, формата на корабите се дефинира с цифри.

Comment

Working...
                                X