Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Можеше ли Дьониц сам да победи?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Не сте в час нещо с подводниците от ВСВ. Те имат нужда от защита, и то от доста, съвсем не случайно Имат много големи загуби в Бискайския залив, също не случайно няколко подводници са преработени във флак вариант. Ха познайте защо...ами защото подводницата през ВСВ е по-скоро потапящ се кораб, едва XXI серия може да се нарече подводница, ама от тях само 2 излизат на патрулиране.
    Относно защитата на конвоя че била дефанзивна :lol: . А да сте чували за ловните групи? те за действали самостоятелно и са се състояли от 5-6 кораба единият от които ескортен или лек самолетоносач.

Comment

Гоги, има доста съществени подробности около това което казваш, флак вариантите са в периода когато се докладва за изненадващи въздушни атаки през ноща с прожектори. тогава за кратък период се прави опит за конвои при излизането и значителна зенитна отбрана в Биская, но това е изоставено, набляга се на антирадарната борба и криенето.
      За това дали са имали нужда от защита, в началото колко малко подводници какви бели правят.
      И какви технологични скокове, направо лупинги трябва да се правят за да ги озаптят.
      Както вече отбелязах до схватки от четвъртата фаза с новите модели не се стига.
      Иначе е имало и една още по опасна серия - ХVIII-та, Валтеровия двигател...
      А иначе е имало VII ма серия дето по 40 дни са стояли под вода на шнорхели, ама е било ад

Comment

---

Ha ha Walterowiq вАРиант, токсичното и страаашно скъпо гориво, и с рекордно малкия пробег, С флаковете са се пазели през деня, просто през нощта те нямат шанс, а плуването под шнорхем освен че е било страшно изморително и деморализиращо е съкращавало същественно и оперативния радиуус, освен това е неизгодно и от тактическа гледна точка, зщото плувайки на повърхността през нощта подводницата е изпреварвала конвоя и на следващият ден е можела да го атакува отново в подводно положение. Докатао ако стои само под водата има шанс само за една атака, пък и престоят под шнорхел халеч не е сигурно спасение, първо шнорхелът се е засичал от радара, второ рАБОТЕЙКИ ДИЗЕЛИТЕ ИЗДАВАТ МНОГО СИЛЕН ШУМ, ШУМ РЕГИСТРИРАН ОТ ВСИЧКИ ПЕЛЕНГАТОРИ ИМАЩИ ИНТЕРЕС ДА СЛУХТЯт в близост.

Comment

von Danitz написа
          И какви технологични скокове, направо лупинги трябва да се правят за да ги озаптят.
          Ами те и двете страни правят доста фигури от висшия пилотаж. Ето примерно споменатата от тебе Валтерова подводница, нея не лупинг, имелман можем да я наречем, XXI и XXIII също не са се появили от много хубаво.

Comment

ееее, доживях, на десета страница започнахме спора...
            сега тамън съм си пуснал разработка на темата от филма Подводницата и съм готов, само да отворя и една консерва херинга...

та това, което казваш за шнорхелите е абсолютно правилно, много е точно, плюс това от шнорхела, е излизал и пушак, тапите непрекъснато са се затваряли от вълните и долу на механиците им е ставало лошо... обаче не става дума за гонене на конвои, това са се опитвали 44 чак, и без успех, а за преминаване на биская, ставало е, дори четох един капитан дето оцелява с екипажа си, имаше страшно чувство за хумор този човек, ама утре ще постна инфото му, ако ви е любопитно, та е оцелял в канала по време на десанта в Нормандия, дори се е опитал да радира и съобщава координати от ширината на Бретан?!но си радиста бил забравил кодовата дума?! и той радирал с открит текст?! десетина пъти?! и се опитвали да подпитват другите подводници коя е кодовата дума?!?!? ама ония им се сърдили?! а бе война, всичко има...
            та тогава просто са чакали някой да им мине пред мушката...
            За пироксилина, ми че това става за боядисване на косата, питай гаджето ти, Водороден прекис, кислородна вода, въпроса е бил с пожари, нестабилно съединение,но и Дьониц пише, че торбината е била перспективна, едното гори, другото поддържа горенето, кво повече под вода, пък и обогатява кислорода на екипажа...та как ще е отровно?

Comment

---

Колко време издържала подводницата да се гони с един конвой?А нали трябва и да се гмурка и да напада??
              П.В.

Comment

и харчи много и е много скъпо горивото. Гаджето не се боядисва (имаш предвид изрусява) и онова не е същото съединение. А докато чакаш нещо да мине ехееее, така война не се печели. Преминаването на Бислая подводно положение са да, ама то и в открито море не е било по-стоак, само в средата на океана се е трайвало и то до появата на ескортните самолетоносачи (доста подценявани от някой люде тука).
                А дискусията върви на там на където я насочиш, пускаш си тема и си я водиш. а като я изпуснеш...... :roll:

Comment

Добре бе, и кой си води по-добре дискусията! Да вземем да се поучим, оная задълбочената за коритата ли да погледна?
                  А по темата и малко цитати, единия:
                  The only thing that ever frightened me during the war was the U-boat peril.

Winston Churchill

а другия е по памет от бойната заповед на Дьониц от 5 май 1945 за завръщане по базите

"Бихме се като лъвове!"

Та искам да кажа, че до края на войната това е единствения род войска който остава боеспособен и с възможности да оказва влияние върху цялостния ход на войната

Аз казах, хау!

Comment

Тоя пък взе че се фръцна. Мисълта ми беше че дискусията ще отиде там където сам си я заведеш. Оставяш я да се отклони към десант в Британия и тя го прави.
                    А иначе гледай каквото си искаш.

Comment

фръцкат се госпожиците, на мен ми пука да има с кого да си говорим за подводниците и да е все пак разговор, ОК?
                      Ако си пич, ще признаеш, че темата е резултатна!

Comment

---

не съм пич, гадина съм.
                        И не аз съм човекадето ще дава оценки на чужди теми, ако ми хареса участвам, ако не или смятам разискваното за безсмислено я подминавам.

Comment

О, пардон, ваше гадичество, да ви пращам ли секундантите си, или продължаваме да блъскаме между фиордите и Бафинова земя по темата?

Comment

????????????

с каква цел спамиш? и после ще мърмориш че темата бягала от заложеният в нея смисъл.

Comment

а, сега се направи на модератор!

Comment

почваш да ми звучиш като един юзер pico1 от форума на Криле. И това не е комплимент.

Comment

Working...
                                X