Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Можеше ли Дьониц сам да победи?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

....................................

Разбира се, че Крит няма брегови батареи, тежки оръдия зенитни оръдия, танкове, но и количеството самолети и сили е би било съвсем различно
    П.В.

Comment

Малко да се отклоня (в същностъ да се върна към един от по-ранните постове). Та аз не смятам че Норвежката операция би се провалила ако ги нямашетежките кораби. Те на практика не вземат никакво участие в нея. Е Шарнхост и Гнайзеннау се моткат ама никакво влияние на оказват, и Брюхер там се подвизава ама неговата роля е можело да изпълни всяко корито, дори може и по-добре.

Comment

Липсата на опит и кораби си казва думата при Норвегия - как ти ще товариш десанчици на тежки кораби - крайцери - Блюхер, Люцов, Лайпциг, Кьолн, Карлсруе.Това се прави поради факта, че няма достатъчно десантни съдове.Ами да направят стратегически обстрел тежките крайцери и линкорите, а не да чакат да ги стрелят в упор с оръдия и торпеда, самолетите да бомбардират, преди да се навлезе във фиордите
        П.В.

Comment

И да стрелят файда е нямало да има, не можеш да стреляш по нещо което не виждаш и което нещо освен това е доста малогабаритно, Карлслуя (абе май той) нали се стреля с една батарея, файда йок, накрая батареята е превзета от десанта,
          Пък ако почнем да разтягаме тази операция пак ще избягаме от основната тема. А сега ми хрумна и нещо друго:не е ли редно теми разглеждащи основно концепции да бъдат разглеждани в http://www.boinaslava.net/forum/viewforum.php?f=179
          Въпреки че конкретно при флота концепцията е доста по-тясно свързана с желязото.

Comment

Идеята ми е с обстрел на тежки оръдия калибър 280 да подавиш бреговите съоръжения, да бомбардираш брега седмица - две както са правили американците с атолите и след това да стоварваш десант, а не урбулешката с тежки кораби десант във фиорд
            П.В.

Comment

Та аз ако не е късно пак за подводниците и възможността за победа, ако вече не ви е безинтересно.

А сега видях и за подводниците: пикът е само 2-3 месеца не повече а не 2-те години за които говориш, а общо така наречените "блажни времена" (може и преводът ми да не е много точен) са точно 6 месеца, след това почват да губят битката за Атлантика, а в края на въпросните 2 години просто поражението е очевадно.
              вика Гоги
              Утърчах до руската книжарница и се снабдих се едно малко томче "Подводный флот третьего райха - Немецкие подлодки в войне, которая была почти выграна" от Харолд Буш- подводничар.

Ето какво пише в началото на книжката:
              Доколкото неравенството във военноморските сили на Англия и Германия беше твърде значимо, за да може Германия да предизвика направо британската морска мощ, командвнването на германския флот стигна до извода, че проблема за отстраняването на английското владичество може да бъде решен с други средства, и възможно е , решен успешно преди Съединените щати да изпълнаят заплахата си да влезат във войната- преводът мой- фД

Продъллжавам да чета, а вие си преговаряйте Меркурий, Морски лъв и Мапатан

Ако смятате, че темата за подводниците не е за военноморския раздел, кажете къде да я сложа?

Comment

---

Plamen написа
                Идеята ми е с обстрел на тежки оръдия калибър 280 да подавиш бреговите съоръжения, да бомбардираш брега седмица - две както са правили американците с атолите и след това да стоварваш десант, а не урбулешката с тежки кораби десант във фиорд
                Ако се силиш да бомбардираш брега седмица две, Хоум флийта ще излезне от своите бази ще те намери и ще те бълбукне, съвсем не случайно операцията е проведена точно така.

Comment

von Danitz написа

Ако смятате, че темата за подводниците не е за военноморския раздел, кажете къде да я сложа?
                  Тя темата си е за тука, ама я виж от колко време се разглежда съвсем друго, Иначе аз съм разглеждал динамиката на потопения тонаж, новопостроения такъв и собственните загуби. Освен това също четем книжки за подводници.

Comment

___

Ми не говоря аз за тежки сили и генерални сражения, както и за десанти? Неясно ли съм поставил темата?

Comment

ми тя критиката беше точно към другите, не към тебе.

Comment

нали отговорих по-горе с подводници блокода не се печели
                        П.В.

Comment

Пламка, не уважаваш ти хер Дьониц и това е, не само се печели ами виж само каква блокада са им спретнали! Два и половина млн.тона на месец при това с 10-тина 500 тонни подводници не е шега, ха ма ха...

Comment

въпросът е че за да има успех блокадата трябва да продължи да е толкова ефективна в продължение на по-дълъг период от време. А именно това не са успели да постигнат. просто е нямало достатъчно ресурси. А има и друг момент няма удобно място за базиране. Ако погледнеш разпределението на собственните загуби ще ти направи впечатление значителният процент загуби в Бискайския залив. Пък и съвсем не случайно са се строели дебееели бункери за подводниците.

Comment

Вие сте корифеи на военноморските операции с размах, скорост, брониране и калибри, за подводните ubootwaffe.net , мастерът се казва Howard, мисля че е германец

Comment

Ти хубаво потапяш, но транспортите се организират в конвои, подводниците още не са се строи на модулния метод, ефективността е зависела от разликата между построенните и потопените месечно подводници.Освен това американците пускат на вода страшно много суховози, кораби тип "Либърти" и т.н.
                                П.В.

Comment

Working...
                                X