If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
добре обученият артилерист трябва да може да регистрира попадения и на такава дистанция.
Нали си фен на линкорите - защо си слагаш за аватар плаващ гараж
Сега (в същност от вчера) се занимавас изчисляване на соните на свободно маневриране, Както и да го въртя и да го суча Ямато има огромна зона на свободно маневриране, като намеря данни колко е висок поясът над водата ще сметна и нейната зона. Ямато има зона от 13 029 ярда до 34 039 ярда.
Бронираният борд на Ямато е 5.50м в частта , в която 410мм от които 3.00м над водата другите под.Общо всчко с изтъняващата част е 13.36м
На Айова е 11.74м, като над водата трябва да са около 2.5м
зоната в която бордът вече а полубата все още не се пробиват. Т.е цитаделата на кораба е защитена и няма опасност да бъде поразена някоя от жизненоважните му части. Аз съм въвел терминът "относителна зона на неуязвимост", тя е много по-точна и е във вид на графика където в зависимостъ от дистанцията, ъгълът на падане и размерите на кораба (височина на пояса, широчина на броневата палуба) се изчислява видимата проекция на поясна и палубна броня, изчислява се вероятността за попадение във всяка от тези части и на база бронепробиваемостта се прави калкулация каква част от цитаделата е уязвима.
Пример: от горните изчисления се стига до извода че в огневи двубой Айовата няма шанс, но от графиката се вижда че ако успее да се вмести в дистанция под 13 ярда американският кораб има малко по-голяма защитена проекция.
Аз бех написал статия и я изпрати на Одзава защото мислехме да се направи технически раздел към Вимпел, там смятам да изчисля зоните на всички кораби вювали през ВСВ, както и да направя анализ на шансовете им един спрямо друг като се позовавам и на другите им характеристики, всичко това придружено и с графики. Сега в петък ще си пътувам и ще му звънна да се разберем какво и как да го направим.
Гоги някои неща се подлагат на пресмятане, но други просто не подлежат:
Например ако се бият два кораба срещу един двата бият - закон - изключение Бисмарк срещу Принца и Худ
Слабият си е винаги по-слаб
При Дакар Бархъм и Резолюшън се бият срещу Ришельо и той не потопява нито един - вярно и те не го унищожават, но са два стари и немодернизирани - без дебели палуби
Шарнхорст и Гнайзенау срещу Ринаун - могат с лекота да го потопят още повече, че превъзходството е на тяхна страна - резултатът е друг
Уорспайт срещу Чезаре размяна на няколко залпа едно попадение временно снижаване на скоростта и после раздалечавени.Идеята ми е, че разликата между теория и практика е огромна
Гоги някои неща се подлагат на пресмятане, но други просто не подлежат:
Например ако се бият два кораба срещу един двата бият - закон - изключение Бисмарк срещу Принца и Худ
Слабият си е винаги по-слаб
При Дакар Бархъм и Резолюшън се бият срещу Ришельо и той не потопява нито един - вярно и те не го унищожават, но са два стари и немодернизирани - без дебели палуби
Шарнхорст и Гнайзенау срещу Ринаун - могат с лекота да го потопят още повече, че превъзходството е на тяхна страна - резултатът е друг
Уорспайт срещу Чезаре размяна на няколко залпа едно попадение временно снижаване на скоростта и после раздалечавени.Идеята ми е, че разликата между теория и практика е огромна
Понякога като постнеш нещо такова и се чудя и се мая за каъв си го направил и к'во имаш предвид.
А инче статистиката е НАУКА, моите сметки покавазват ВЕРОЯРНОСТТА нещо да стане, а вашите приказки в бисмарк.дк са си точно това приказки, без грам подплата, просто едно голямо бла бла.
аз това имам предвид, че всичко е вероятност и нищо не е сигурно.Ти ми говориш със сигурни стойности.Я като говорим за клатенето на Бисмарк ми кажи колко се нанася ширината в дължината му и на КГV - май се равни
Какво общо има дължината към широчината??????????? това има отношение евентуално към ходовите качества на кораба, такива като скорост и радиус на завоя, няма нищо общо с клатенето или вероятността за попадение в дадена част.. а иначе самото използуване на занака "%" предполага Вероятност, само дето тя е измерена с число и се казва точно каква е вероятност.
точно за клатенето никакво отношеноие няма, за периодите на клатене има значение ряазпределението на масите пък и не тук е мястото на такува разсъждения, тази тем,а е броне-артилерийска +това разликата в отнишенията е доста голяма с 8% кралят е относително по-дълъг
доре де признавам че съм сбъркал малко със сметките, просто на краля размерите ги смятах по памет, но пак това няма нищо общо с броне-артилерийската тема, освен това отношението се смята с дължината по ватерлинията а не габаритната. за ходовите качества от по-голяма важност е призматичният коефициент защото именно той характерезира колко са остри обводите на кораба.
Ако искаш да разискваме тези аспекти смятам че би било по-добре да го правим в темата за "по-подробен поглед"
съгласен, но нека първо да доизбисрим Ямато срещу Айова.
Ако им сравняш ПТЗ-тата макар и на Ямато да има кофти закрепващи елементи е дълбоко 7.15 в мидела.На Айова е 5.60м, но е сторо към носовите кули и има опасност да му бъде заклинена от торпеден удар.Да сравним ПВО, хоризонталната защита
Comment