Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тактическа морска игра.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Тактическа морска игра.

Ход първи:
    Дистанция: 40 000 ярда
    Скорост Б-10 200; КГ- 9 500
    курс:Б изток; КГ север;
    Координати: КГ 38.3/10; Б 10/38,3
    Настроение по корабите:
    Б: германците се молят пред иконата на фюрера, пият бира и нагъват наденички с скисело зеле, като за последно,
    КГ: Поданниците на империята се преобличат в чисто копринено бельо (запо-лесно почистване на раните), изхвърлят всички леснозапалими неща зад борда, в камбуза подгряват вода, лекарите подготвят лазарета. Целият екипаж вдига тост за кралицата.
    Маневри:
    КГ: дясно на борд, 45 градуса, същата скорост.
    Б капитанът си изпи бирата но получи киселини от зелето, чакаме да излезне от галюна (за сухопътните галюн= WC)

В този момент носовата зловеща четворка на невероятно добре устроения КГ V се заклинява - е случват тия неща на английските кораби, лошо няма - моряците са чевръсти.Започва борба между тях и кулата кой ще наделее нещо като кечиска проява - накрая дистанция 30 000 ярда куата отново функционира.Само че ох, по дяволите нова беля този път излиза от строя едно от оръдията на кърмовота четворка
    П.В.

Comment

сега ще се лигавим или що :evil: :evil: :evil:
      аз поне използувам своето чувство за хумор покрай игровите елементи, а не само да спамя.

Comment

е нали сближаваме корабите и аз пресъздавам динамичната атмосфера на борда на английския
        П.В.

Comment

Ако и в следващият си пост не ми дадеш маневри предполагам че продължаваш да се движиш в предишната посока.
          А иначе: на мостика на Б германският капитан се превива измъчваш от киселини се превива в единият ъгъл, силното надлъжно и напречно лашкане на командваната от него шамандура изобщо не спомага за стомашен покой. Високите вълни вдихани от носа на неговия кораб заливат мостика, в очи пълни със солена вода и стомах изразяващ протеста срещу швабските кулинарни умения нещастният командващ се влачи към предния край на мостика, губи рамновесие (поради вече споменатото клатене) посяга да се хване за нещо, но тъпата дръжка поддава.....кълняйки чупливата немска техника той избърсва насълзените си от солта и стомашните напъни очи и......о ужас не дръжката се е счупила...той нещастникът е отворил кингстоните.....корабът бавно се устремява към морското дъно.....спасените са много малко (ами те хайваните как да знаят че някакъв сам ще си потопи корабът).
          Епилог: 60 години по-късно Дж. Камерън се чуди и мае как е потънал корабът като уж нищо му няма.

Comment

всеки пресъздаде своята версия - сега вече стига се лигавихме, а да говорим по същество.Аз пръв започнах , ама и ти ме базикаше :evil:
            П.В.

Comment

Както вече казах ако не ми дадеш заповеди приемаме че Б продължава същият курс.
              След малко ще сметна новото положение на корабите.

Comment

Ход втори
                скорост: и двата кораба се движат на максимална скорост
                курс: Б изток; КГ североизток 45 градуса
                координати: Б 20.2/38.3 ; КГ 45/16.2
                дистанция: 32 879
                Ситуация:
                КГ:Б се намира дясно на борд на 94 градуса, възможност за стрелба от всички кули, главният калибър откриват огън с пълни бордови залпове, очакван процент попадения (съгласно предварителните условия) 2.05%,
                уязвима площ на Бисмарк 19.03%, КГ се намира в своята зона за свободно маневриране.
                Б КГ се намира в ляво от носа на 40.991 градуса, възможна е стрелба от всички кули от главният калибър.

Comment

след това какво се получава?
                  П.В.

Comment

Ами ти си кажи, твой ред е да даваш първи заповеди, хубаво е да определим и по колко снаряда трябва да получат корабите. А резултатите от този ход ще са извесни в началото на следващият.

Comment

аз ще се опитам да водя така кораба, че да мога да стрелям с всички кули.Стрелбата ми ще е с оръдия от кула тоест с половин залпове.Щом наближа на 22 000 ярда ще открия огън със 150мм оръдия с фугас да ти извадя радарите от строя
                      П.В.

Comment

Абе стига с тия пожелателни работи, казваш курс и скорост, единственното полезно в цялата работа е че казваш че ще стреляш с полузалпове (нещо доста безсмисленно)което освен че ще ти редуцира скорострелността друго няма да направи.

Comment

Не, напротив пулузалповете я повишават, защото стреля ту едната цев ту другата и времето е два пъти по-кратки между залповете вместо 20 сек, ще стрелям на 10 сек и по-бързо ще те накрия
                          П.В.

Comment

Гррр това вече го обсъждахме, при положение че снарядът лети над минута и ти чакаш да падне няма абсолутно никакво значение как ще стреляш, така и така ще си заредил докато видиш резултата, а американците стрелят на полузалпове защото оръдията в кулите са много близо и иначе няма да могат нищо да оцелят.
                            Престани да спамиш в точно тази тема, ами си дай заповедите за маневрирането на шамандурата

Comment

Филип IV Френски

не мога да го командвам без да имам начертан пред себе си градусомера - иначе мога да дам неверна команда
                              П.В.

Comment

Working...
                              X