Съобщение

Collapse
No announcement yet.

KG V vs. Бисмарк

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #46
    Да принципът е важен но е важен и противника +това 10 000 м изобщо не е равно на 10 000 ярда и още по-малко е равнозначна диостанция за крайцер и за линкор.
    Какво да му коментирам на Дакар: стрелба по кораб в пристанище???
    Матапан: говориш за нощната част на боя: срещу спрял противни който освен това не ме вижда как очакваш да действат??? при това говориш за ЛИНКОР срещу КРАЙЦЕР много показателен пример, при таква ситуация когато собственната безопасност е гарантирана е съвсем естественно да се гони близка дистанция с цел икономия на снаряди.
    За Дука точно пък да си изгърми боезапаса :lol: :lol: :lol: като изключим липсата на логика и далеч по-важното че Шарнхост отдавна ще е избягал преди да свърши боезапаса пропускаш че има и достатъчно кораби които могат да довършат работата.
    За това дето съм го признавал,да ама аз не съм чувал за идиот дето при ртавни условия (не като :аз те виждам ама ти не; моята броня е непробиваема за твоите оръдия и т.н.т) би си напуснал зоната на неуязвимост за да гони михаля.
    Е все пак признаваме че германският кораб има шансове ако капитанът на Британския е малоумк.

    Comment


      #47
      Аз честно казано очаквах да се закачиш за зоната на неуязвимост на Худ, и бях почнал да правя сметки..... бас държа че има доста неща които не знаеш за защитата на този кораб.

      Comment


        #48
        За мен той тенеке и и от друга епоха, какво ще ги сравняваме
        П.В.

        Comment


          #49
          Ха ха ха тенеке, и Бисмарк е строен по изискваният от същата епоха, т.е. имаме два кораба строени по еднакви изисквания, само дето единият е 20 години по-нов, което просто ще рече че е старомоден, ретро броня, ретро схема на артилериятя, хилави зенитки....какво повече да кажем, някой ден като се освободя ще направя същите сметки като за КГ5, жалко само че данните на Окун са за нова броня (трябва да разуча по-подробно за качеството на бронята на Худ.
          Но без калкулация мога да предположа че вертиалната му защита е по-добра от тази на Бисмарк (без отчитане качеството на бронята.)

          Comment


            #50
            Сматаш бронята на Худ като японска, защото те са дали лиценза през ПСВ и броиш, но Худ има палуби от корабостроителна.Освен това неговите са от еднаква дебелина и неможе да се каже коя е главна бронева 25+31+25
            П.В.

            Comment


              #51
              Странна работа, в сайта на Худ съвсем друго пише за палубите, в монографията на Вундервафе също, ей сега направил няколко елементарни сметки: Бисмарк има шанс за чисто попадение върху палубата на дистанции над 15 000 ярда, под чисто имам предвид без да поразява казематния пояс (по-дебел от този на Бисмарк).
              Сега сигурно ще ревнеш че сметките ми били грешни и че видите ли Худ бил фръкнал във въздуха и това само по себеси доказва че аз правя нагласистики.



              Дааа ама не, както погледнеш какъв курс е държал Худ и ще разбереш..... при остри курсови ъгли снарядът пада директно върху палубата (на практика в такава ситуация всичките попадения са върху палубата и мизерна част в траверса) без да минава през каземата, това е и причината за бързата гибел на линейния крайцер и за превратните оценки.

              Comment


                #52
                да, не съм сътласен защото първо 50мм от палубата на Худ не = на 50мм бронева палуба, на 30-35мм.
                Виж този линк и ще си говорим
                П.В.

                Comment


                  #53
                  е и?

                  Comment


                    #54
                    прочети го, там си има изложени и версиите и чертежите и зоните за неуязвимост и палубите и всичко
                    П.В.

                    Comment


                      #55
                      Защо мислиш, че поясът на КГV е толкова широк той е 7.16м, от които 4.66 са 374-348мм, а останалите 2.50м са изтъняващи към 137-112м едните на погребите, другите на машините.
                      На Бисмарк е 5.2м - 320мм+170мм изтъняване под водата, което е 1.60 или 6.80
                      П.В.

                      Comment


                        #56
                        Сега се занимавах с нещо доста здухано, изчислявах колко е наклонът на пояса на КГ5, предвид ситната картинка резултатът не е много точен (не съм ползувал транспортир защото нямам под ръка, занимавах се с тригонометрия) та угълът в района на кулите е между 9.6 и 14,5 градуса...доста значително бих казал. Сега понеже правя таблица "Най-добър линкор на ВСВ" та правя разни сложни и засукани сметки.....не че фаворитите не си личат..

                        Comment


                          #57
                          Броневите пояси в районите на кулите от гл. калибър са почти винаги наклонени, дори на корабите с вертикален пояс - сравка Бисмарк:

                          The belt armour was also inclined outward to increase its resistance in regions forward, abeam, and aft of the main turrets and their magazines, with the cambered sections occupying around 50% of the main belt's length. The outboard inclination was 17°, 10°, 7°, and 8-10° abreast turrets Anton, Bruno, Dora, and Cдsar respectively. This accorded additional protection while not compromising stability by compressing the bulk of the waterplane area inboard, and especially in the critical amidships area.
                          П.В.

                          Comment


                            #58
                            Айде да си продължим тука че да не се налага да се преписват едни и същи доводи.
                            Last edited by Imperial; 17-12-2004, 18:23.

                            Comment

                            Working...
                            X