Съобщение

Collapse
No announcement yet.

KG V vs. Бисмарк

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

KG V vs. Бисмарк

Предвид че си губих времето дда смятам разни вероятности, както и ефективните дебелини на броните... еми прищя ми се да изчисля една такава евентуална битка, чиста математика и статистика, без късмет (а Бисмарк е изкарал дзверски късмет в датския проток), без човешки фактор при идеално време (това ще облагодетелства Бисмарк). Чисто сравнение на броневите схеми и артилерийски потенциал.
    Ако имате предложение и пожелания ги давайте.

нещо не ще да ми пусне анкетата :evil: :cry:

ти сега какво искаш от хората да ти правят анкета или да сравнят цифри?
    П.В.

Comment

анкетата не иска да се пусне, просто ми беше интересно какво ще предположат (аз си предполагам нещо, що съм се навил да го смятам),
      +това може да има предложения за тактическото равитие на боя.

Comment

имаш предвид къде ще бъдат повече попадения - в борда или палубата?Почти на едно и също място, тъй като ако забелязваш разликите между оръдията са с около 3% говорим на дистанция 15-20 000 ярда, защото това е нормална бойна дистанция.Над нея попаденията рязконамаляват като брой а под нея е вероятно улучванито на борда.Освен това дори бавните оръдия на Принца улучват тясната 60мм преграда при Датския проток
        П.В.

Comment

Ти ми говориш за късмет аз ти говоря за статистика, освен това ти не виждаш данните за процентите на Принца срещу оръдията на Бисмарк...а аз ги виждам. само ще ти подсскажа: имаме много ширик кораб с нисък пояс и значително по-тесен кораб с забележимо по-висок пояс. Айде като направя сметките ще спорим.
          Под предложения имах предвид поведението на корабите, дистанцията. Даже смятам да позувам таблиците на Окун (сигурно защото ми изнася )
          Откровенно казано не съм сигурен в резултатите но имам предположения, другата седмица ще ги сметна.

Comment

Че Бисмарк е по широк доста това си е вярно, но доколко е по-висок КГV не съм много сигурен.Колко е целият му надводен борд на Кингапояс+горен борд?
            П.В.

Comment

6.9 надводен борд, в края на войната е по-малко поради претоварване, и са важни не конкретните стойности а отношението между тях. До края на седмицата ще гледам да направя сметките, даже ако имам време може да изчисля периода на клатене на Бисмарк

Comment

Значи искаш да кажеш, че е много добре да имаш кораб с висок борд и тесен кораб отоколкото нискоборден и широк?Мисля че в първия вариант корабът е по-неустойчив, освен това и КГV е "мокър" кораб.Освен това разликата в надводния борд е незначителна
                П.В.

Comment

казах че не е важна абсолютната стойност а отношението, пък и когато говориш за германски кораби да упрекваш друг за липса на мореходност е направо смешно.
                  Относно устойчивостта: хубаво е да имаш кораб с плавно клатене защото в такива условия всички системи работят добре:двигатели, СУО, артилерия, докато ако корабът е като шамандура освен нарушаване работата на споменатите механизми клатенето е много уморително за екипажа.
                  Още повее че устойчивостта не се определя само от отношението на габаритите ами и от разпределението на масите.

Comment

Ти 6.9м къде го броиш за надводен борд при мидела ли?
                    П.В.

Comment

да толкова е без претоварването. На Енсън през '45 е към 1,3 по-малко.
                      Ето ти цитат за устойчивостта на Крал Гого 5"
                      Достаточно высокая с точки зрения остойчивости, но не чрезмерная (как на "Нельсоне") метацентрическая высота (MB) обеспечивала плавную качку с большим для корабля таких размеров периодом 14 сек, что особенно ценилось артиллерийскими специалистами.
                      Същото в обратна степен важи за Бисмарк.
                      Ето ти отношението широчина/надводен борд
                      Бисмарк: 6.428571429
                      Крал Гого 5: 4.550724638
                      доста показателно нали

Comment

дабре, но ти не ми казавш какви са данните за времето за клатене на Бисмарк
                        П.В.

Comment

1. Формулата е доста дълга
                          2. Казах че МОЖЕ и да го направя, и споменах края на седмицата.
                          3. можеш да бъдеш сигурен че е забележимо по-малък.
                          4. И да го сметна няма да го използувам за сметките защото изрично съм споменал в условията че морето ще е тихо, така лишавам КГ от голямо преимущество но то не се подлага на статистически анализ.

Comment

добре, доколкото виждам все пак цифрите са близки.Няма какво да издребняваме
                            П.В.

Comment

Кое му е близкото
                              има 41% разлика, това е чудовищно много, мога да си обясня твоят пост единственно с това че си взел петицата от името на британския кораб за първа цифра от отношението. но дори така разликата е доста голяма.
                              Сега за да не кажеш че спекулирам ти предлагам ти да избереш условията на боя т.е:
                              1:от каква дистанция откриват огън
                              2. поведение на двата кораба (а ако искаш само на германския а аз ще определя за британския)

Comment

Working...
                              X