Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АР vs. HE

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

ще имаш преимущетво в мъгливо време или нощно време.Иначе при ясно време шансът ти не е особено голямЩе вдигна самолет да коригира огъня, пък и денем на визиуален контакт огъня не е по-неточен от радарен такъв
    П.В.

Comment

Хи хи какъв оптимист, а как смяташ твоят самолет колко ще оцелее??? пък и има огромна вероятност моите фугаски да му е*** м***** още преди да е излетял, все пак това са около тон (в зависимост от калибъра) осколки фъркащи насам-натам. Но виж аз бих могъл да вдигна самолет.

Comment

Добре, да те питам защо всичик флотоводци стрелят с АРБПримерно ти ми очукай радари, далекомери и прочие, но артилерията ще остане в недокоснато състояние.Преди да ме накриеш обаче аз мога да ти снижа скоростта и бодро ще си цапам около теб или да ти извадя кула от строя
        П.В.

Comment

Почваш много като на онези в криле да ми звучиш, аз преди да те нкрия ти вече ще си ме ощелил, и как ще стане тази???? Ако предположим че сме с еднакви кораби и едеднакво оборудване, без да броим късмета като фактор. то ще има няколко накрития преди да има поражения. Изхождайки от това аз първи ще ти нанеса повреди. А се стреля с АР защото се робува на догми от ПСВ когато корабите не имали толкова много нежно оборуднване и за били сравнително добре защитени от НЕ. Пък и не си съвсем прав за флотоводците, ако си направиш труда да сметнеш ще констатираш че с НЕ са потопени повече броненосци/линкори от колкото с АР.
          Относло лафът:
          Примерно ти ми очукай радари, далекомери и прочие, но артилерията ще остане в недокоснато състояние
          Ти хубаво ще си имаш оръдия, ама как ще ги насочваш???? А когато вече не си в състояние да го правиш (и ако още плаваш) аз ще се приближа и ще те бълбукна

Comment

И тук те питам с какво?
            Нека да бъдем с два линкора от един клас КГV един срещу друг
            корабите се стрелят едновременно - откирват огън едновременно, еднаква скорострелност.Ти като ми извадиш от строя голямата кулообразна надстройка, която реално не е бронирана и радарите на нея.Имам кърмов радар - значи продължавам да те блъскам с него - гръмвам ти кула.Една четворка.Ти ми го вадиш и негоПродължавам да на далекомерите свалям ти скоростта - ти ми унищожаваш централен далекомер+ зенитенОсвен арт радар имам и възушно поисков с него ще се прицелвам ако трябва.Гръмвам ти втора кула.Колко ще ти останат ?Една четворка бегацио
            П.В.

Comment

Престани да се излагаш. Гръмваш ми кулата :lol: :lol: . Въпростъ при морски бой е да оцелиш КОРАБА а не да си ИЗБИРАШ КЪДЕ ТОЧНО да имаш попадение. Това дето ти си го мечтаеш го е имало по миналия век когато са се стреляли от 20-30 кабелта. А ей така между другото кърмовият ти радар е доста ниско и има ограничен сектор. А с радара за откриване на въздушни цели да ме стреляш :lol: :lol: то ако бяха универсални нямаше да са няколко или да са с различни имена. Пък и много неподходящ кораб си избрал, просто той е идеален за доказване на моята гледна точко, всичко-нищо при това и с "мека" надстройка.

Comment

Искам да допълня и друго.Защитата "всичко или нищо" е измислена срещу бронебойни снаряди, защото се смята, че боя ще се води на големи дистанции и с АР боезапас.Когато е въведена на невада за първи път та чака до Уест Вирджиния няма радари, а приборите за управление на огъня са много по-примитивни и трудно се вадят от строя.
                Между войните имаш Вашингтонски и Лондонски договори, ограничение - тоест трябва да правиш по-компактни кораби, нараства разрушигтелата сила на снаряда и ти не можеш да си позволиш лукса да бронираш с широк и дълъг борд цитаделата и той да е дебел 350мм като на N3, да е скоростен 30 възла да защитава максимум площ и извън цитаделата и да тежи 35 000 тона.
                П.В.

Comment

Айде сега почнаха оправданията. Важното е че НЕ е изключоително, противно опасе, освен това дори да не пробие бронята от сътресението е в състояние да извади приборите от строя.

Comment

Опасен е, не отричам, но карабът се бронира изключително притев АР снаряди.Иначе трябва да му размажеш бронята и да му я изтъниш
                    П.В.

Comment

ти си го бронирай както искаш, а аз ще те стрелям както аз си искам, а освен това съществува противоосколочно брониране, германските кораби го имат (единственият им +), моят любимец Венгард също го има. А "любимите" на мене Айови :lol: :lol: голям кеф ще да е да ги цъфнеш с нещо голямо и фугасно.

Comment

При Венгард са отчетени военните уроци.Но при КГV и Нелсън КДП, далекомери - централен, спомагателн не са толкова добре брирани.Радарите също.При немците Бисмарк, Шарнхорст далекомерите централен са защитени много солидно със 100-120ммРадарите с 30мм защита.Французите ги бронират с противоосколочна 30мм броня, а американците довеждат всичко или нищо до край и не бронират надстройките си изобщо - голяма грешка
                        П.В.

Comment

Японците също не са много цвете, а на Ямато освен всичко друго и цитаделата му е мноого къса.

Comment

На Ямато и Айова цитаделите са горе-долу равни като дължина 53.9% Ямато и 54% Айова
                            55 - Нелсън и 57% Нагато 63% Исе.Най-големият му проблем е, че той няма достатъчно осушителни системи - помпи, които да изпомпва водата от потенциално наводнените носови и кърмови отсеци
                            П.В.

Comment

А на пр 23 цитаделата е 67%, пък после го плюите корабът.

Comment

нали му гледах чертежа.Напред от цитаделата му се подава доста масивна броня - противоосклочна - като на "Н", - нищо лошо няма.Проблемът му е в отвратната ПТЗ -Пульозе, слабото ПВО, неефективните тежки зенитки 100мм Минизини.Скоростта му е достта умерена 28 възла.Освен това на руснаците като майстори корабостроители нямам доверие.Едно е на теорие, друго е да го видиш на практика.Иначе изглежда нелош и конкурентен
                                П.В.

Comment

Working...
                                X