за оръдията съм постна във топика въоръжение един линк виж го мисля, че е на последната страница - там има бронепробиваемостите на немски, японски, италиански, английски, американски оръдия от 406мм до 76 и 40мм
Модернизация на Инвинсибъл и Индефатигейбъл
Collapse
X
-
-
Като му дам диферент на кърмата на доста по-малко от миля ще доцапам. Знам много добре колко пробиват тези оръдия, ама това са противотанкови пушкала, и те изобщо или много рядко се използуват за брегова отбрана, а и ако тръгнем да се стреляме я познай кой кого ще надстреля, като имаш предвид позицията на кпоято ще трябва да разположиш оръдието, пък и задброневото въздействия на противотанков снаряд не е кой знае какво, особенно пък срещу кораб. Пък и струйтурата на боекомплекта на бреговата отбране е предимно фугасни сняряди.Comment
-
-
-
А тежките брегови батареи с калибър 203мм и нагоре и те ли са основно с фугасен боекомплект?П.В.Comment
-
С тях друг ще се занимава, целта на този кораб е да достави десанта до брега и да го защити от разни леки оръжия, както и да окаже непосредственна огнева поддръжка. А и батареите със споменатия калибър хич даже не са много.Comment
-
Между другото испанците са планирали суперкрайцери с 12х203мм, борд борд 150мм, на погребите 300мм, скорост 34 възла, далечина 15 000 мили.Вторият вариант е бил с две триоръдейни 305мм кули и същото брониране - водоизместване 17 000 тона стандартП.В.Comment
-
-
-
-
испанците до голяма степен са били повлияни от немските джобни линкори при проектирането имП.В.Comment
-
-
В другите държави по-скоро се правят големи крайцери Аляска, В-64 и 65 в Япония, Кронщад в СССР, в англия се правят проекти с 234мм оръдия, в Холандия проекта 1047 е копие на ШарнхорстП.В.Comment
-
В Италия и Франция има проекти за аналогични на Дойчланд кораби но с по-добра защита и по-силна артилерия, славно за сметка на турбините вместо дизели.Comment
-
Брави Италиани правят някакъв с 6х343мм и 120мм броня и 26 възла, но бързо се отказват, защото не могат да бягат от врагаП.В.Comment
Comment