Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задълбочен поглед върху коритата

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    в крайният им вариант на модернизация ПВО-то им си е съвсем добре, и е на светлинни години пред немските изгъзици.
    За скоростта ак повтарям има огромна разлика между максималната и крайцерската скорост. Ха да видим дали ще познаеш с колко се движат ескадрите обикновенно.

    Comment


      18-20 възела за ескадри от по 4-6 големи кораба + ескорта. Ама и това е оптимистична цифра. Реално е била около 16-18 възела, защото има закон според който колкото по-голямо е съединението, толкова по-малка е ескадрената му скорост иначе всеки кораб маневрира независимо от останалите и няма никакво управление. При Мидуей по време на въздушните атаки корабите маневрират на пълна скорост и се намират на по 6-8 км един от друг. При Ютландската битка Еван Томас изостава на около 10-12 мили не за друго, а защото при максимална скорост от 25 възела, просто се забавя.
      Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
      Неизвестен руски адмирал

      Comment


        Я и к'во излезе Нелсън може спокойно да се движи заедно с ескадрата.

        Comment


          16-18 възла е скоростта им, но Нелсън не развива вече 23.5, а около 21.5.Променя се лекото и средното зенитно въоръжение - монтират се бофорси, пом-поми, ерликони, но не и 114, 133мм и 120мм допълнителни, а 6 не са съизмерими дори с немските 105мм
          П.В.

          Comment


            да само дето пропускаш 102 мм-те оръдия, +това до въвеждането на радиовзривателите именно леките оръдия 20-40м определят силата на ПВО-то, както и СУО, а Нелсън има доста леки зенитки и доста добри радари. А дори с редуцирана скорост той е в състояние да следва ескадрата.

            Comment


              Не съм сигурен, че е носел 102мм, броят на бофорсите е ограничен - смесено е с пом-поми, а знаеш колко са ефективни.Първоначално 42-43 на въоръжение са имали леки 12.7мм картечници, а не 20мм ерликони.Те са монтирани чак 44 г. Освен това предпочитам кораби с 16-20 тежки зентни оръдия пред един с 6. На Родни максималната му скорост е 19 възла заради теча в носовата част, значи трябва да ес движи почти с максимална скорост - а за другите това е икономичен ход.
              П.В.

              Comment


                пък аз съм сигурен за 102 мм вите, 16 бофорса, 16 по-пома, 61 Ерликона. И не ми говори за пом-помите, те са на светлинни години пред онаси германска 37мм изгъзица с темп от 30 и/мин.
                Родни колко вдигал, ами като е повреден толкова ще вдига, Все едно да вземем Бисмарк в момента когато е със заклинен рул и да направим извода че този кораб не може да излиза в морето 'щото не може да се управлява или че Шарнхост вдига 25 'щото толкова е можел когато са му гръмнали котлите.
                За предпочитанията: и аз много неща предпочитам, рпимерно през 1650 да бяха кацнали на Марс и аз да съм роден там. Ама не може, както не може един кораб строен непосредственно след ПСВ да отговаря на всички изисквания от края на ВСВ

                Comment


                  Много ми е любопитно :? къде си прочел за тези мистериозни 102мм оръдия.В монографията на Raven&Roberts споменават сищия брой пом-поми, ерликони и бофорси, пише, че 120мм получават щитове, но ни дума за 102мм
                  П.В.

                  Comment


                    Ами сигурно в страницата на ветераните от Нелсън, има си схеми, дори и имената н отделните батареи.

                    Comment


                      Проверих в още един ветерански сайт и там го има инфото, 4х2х102мм със сигурност ги е имало през '44.

                      Comment


                        за филма

                        На Нелсън не намерих, но намерх, че Родни е имал четири двойни 102мм, но 120мм са били демонтирани
                        П.В.

                        Comment

                        Working...
                        X