Или просто си виси, а хеликоптера го кара нанякъде.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каюткомпания-място където офицерите пият чай и си приказват
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
-
Както дискутирахме и в друга тема - в каквото ги поръчаш - в това са. Явно индийците в това са ги поръчали. A за АК 630 - една единствена е с тях - INS Teg. Подозирам, че причината е много прозаична - кинтите. Руснаците малко ги взеха за брашнян чувал напоследък и може да им е поотъняла касичката от тупане
След това обаче всички съдове са пуснати с АК-630 вместо Кащан.
A за ЗРКто
Ей ти го Шивалик, който е индийски до последната бурма и се води поколението след Талвар и пак не е с УВС. Явно така си ги кефи хората
Last edited by Sailor_Malan; 31-05-2012, 14:30.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Има още два след ИНС Тег, ама сега нямам време да ги търся. Всичките са с Брахмос уж. За пусковите на ЗУР - има някаква много мътна история там. Щил-1 още не са го тествали, съвсем експериментален си остава, а читавата система ЗРК Редут по неясни за мен причини не я монтират на тоя клас кораби. Предполагам че става дума за някакви лобистки изпълнения между предприятията. Или пък не са сигурни в новата ракета, което също е възможно.
Comment
-
Има още два след ИНС ТегКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Имаше някакви слухове, не бих могъл да кажа доколко верни, че индийците искали да слагат Барак за самоотбрана, руснаците не го искали и в крайна сметка индийците поръчали с най-евтиното в тази позиция с цел после като си дойдат вкъщи фрегатите да си ги модифицират според техните си разбирания. Иначе отзад радарът е онзи за нисковисочинните цели, Позитив (точно над АК-630). В позицията на АК-630 може да се сложи или Каштан, или АК-630, или установка базирана на Панцир (разработва се в момента) или нещо като Палма. Според каквото иска клиентът.
За пусковите и защо е наклонна, а не ВПУ - никой не може да даде смислено обяснение, още повече, че китайците си имат вариант на Штил-1 на техните фрегати 054A.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеЗа пусковите и защо е наклонна, а не ВПУ - никой не може да даде смислено обяснение, още повече, че китайците си имат вариант на Штил-1 на техните фрегати 054A.
Comment
-
Китайците имат ВПУ вариант на Щил, който е различен от Щил-1, който пък от своя страна също е ВПУ вариант на Щил.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеА от къде(и дали въобще) китайците са докопали Мк. 41 VLS(щото то не е като да си купиш Айфон и да го копираш отзад в гаража) това е един съвсем друг въпрос
FL-3000N Летящия леопард:
RIM 116 RAM:
Имат хората талант, удава им се...
Comment
-
Сетих се за един виц /руски/
Някакъв железар решил да направи ДВГ. Речено, сторено, направил го и го пробвал. Почесъл се по главата отзад и се учудил ....съвсем като истински ..... пък не работи ....???
Та струва ми се че може да има нещо такова и при "FL-3000N Летящия леопард" на фона на "RIM 116 RAM"
Comment
-
По принцип китайците като гледам са копирали идеологията, дали системите за насочване или тези за откриване на целите, динамични характеристики на ракетата и т.н. са същите както на РАМ - въпрос съвсем открит, като трябва да отбележа, че е много малко вероятно те да са имали достъп до цялата документация на системата (а дори и да са имали - после възможностите да произведат всичко необходимо е още една спънка). Напълно подкрепям uzi71 в това направление.
Колкото до Мк41 и Штил - няма как да завреш ракетата в напълно различна пускова - ще трябва само да коригираш диаметъра, газоотводите, целият интерфейс между ракетата и пусковата... В общи линии да направиш нещото от начало, ако си хитър капакът може да е подобен. Самият факт, че изстрелват само Штилове от китайските ВПУ-та силно говори, че си е руската система (американската като идеология е по-унифицирана).„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Значи, не трябва да се подценяват възможностите на китайците, дори когато откровено копират. Лично моето аматьорско мнение е, че военната им техника превъзхожда руската именно заради интелигентното копиране и интегрирането на западни елементи, също плод на копиране. Правят си свои специфични манджи, взимайки доброто от двете страни. Ама самолетните им двигатели били по-слаби, ама ракетите им били по-бавни, да - не винаги могат да извлекат максимума от оригинала. Като цяло обаче именно тяхната концепция е печелившата.
Както и да е, конкретно за пусковите им установки с вертикален старт. Според мен е почти сигурно, че са направили поредната манджа между Бук и Мк41. Защо? Ето няколко снимки:
На първата снимка се вижда сухопътния вариант на новата китайска система. Използвана е старата руска ракета, която не е предназначена за вертикален старт. Въпреки това я пуцат от някакви свои си контейнери.
На втората снимка се вижда флотския вариант, а на третата снимка се вижда пуск (http://www.youtube.com/watch?v=2gwGgSlr_es). Какво имаме:
- компановка на ПУ, която не се използва никъде в Русия;
- горещ старт, който също не се използва в Русия;
- съвсем различни капаци от предвидените за Щил-1;
- всичко гореизброено е практически идентично с американския Мк41:
Извод: китайците са си е**ли ма**та
А откъде са добарали съответната информация... за мен идеалния кандидат е Турция.
Comment
-
Вертикалния Щил твърдо е със студен старт:
NPP Dolgoprudnensky (Almaz-Antey corp.) SAM development (2007) (след 1:50)
Друг е въпроса, че нещо бъркам модификациите. Кое е Щил, кое е Щил-1, почвам да си мисля, че и те самите ги мешат...
Comment
Comment