Amazon написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каюткомпания-място където офицерите пият чай и си приказват
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Това ми звучи много оптимистично. Говорим за разрушители, не за хеликоптери. Опознаването на голямо разтояние не би трябвало да е проблем. Дори по характеристиките на радара ще ги познаят дали са свои, или чужди. Да не говорим за Иджис и когато има намесени спътници.
По-скоро не виждат достоен противник, както се намеква и в статията.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеТова ми звучи много оптимистично. Говорим за разрушители, не за хеликоптери. Опознаването на голямо разтояние не би трябвало да е проблем. Дори по характеристиките на радара ще ги познаят дали са свои, или чужди. Да не говорим за Иджис и когато има намесени спътници.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеПо-скоро не виждат достоен противник, както се намеква и в статията.
Comment
-
Под "рамките на хоризонта" предполагам имаш предвид видимят а не радио хоризонта. Сиреч 20 километра в зависимост от видимостта. Че те на такова разтояние по-добре да използват оръдието. Ще попилеят целта по-бързо и по-сигурно отколкото с ракета. Или тях ще ги попилеят...This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеЧе те на такова разтояние по-добре да използват оръдието. Ще попилеят целта по-бързо и по-сигурно отколкото с ракета. Или тях ще ги попилеят...
Comment
-
Колко е максималната скорост на RIM-67? При морското равнище е Мах 2.5, или 850 м/с? И 60 кг. бойна глава.
А палубни прашкари с опърпан от четене RoE в задния джоб полагат ли се по щат?Last edited by Amazon; 23-10-2013, 03:44.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеХаха, отдавна не се бях хилил така
"Деградация" эсминцев "Орли Берк"
Тоя път са изригнали много мощно
"Единственное, о чем забыли конструкторы корабля — эсминец должен уметь вести морской бой. А современный «Берк» на это категорически не способен."
"Ну а пока… американцы бессильно сжимают кулаки при виде иранских ракетных корветов."
Наистина е забавна статията. Но трябваше да я пуснеш в "Майтапи"
Comment
-
Не знам на какво по-точно сте се смели. Съвсем аргументиран технически анализ с факти. Сега верно ако безрезервно вярваш, че великата американска страна е много велика и нищо не може да и излезе насреща това е друго нещо, ама прави впечатление, че иначе толкоз "смешната" статийка дори и не вади само руски примери за недостатъците на Арли Бърг са дадени и британски, японски и корейски кораби и технически решения, а за BGM-109 TASM направо си има ласкави отзиви и то именно в сравнение с руските "аналози". Нещо повече руските примери са си откровено скромни. Но пък Арли Бърга е дърво още със създаването си, дори в сравнение с малките братчета на Тикондерогата (Spruence и Kidd) - нещото е проектирано даже без вертолетен хангар и получава такъв едва след дивия вой на адмиралите и няколко милиарда повече. И това след Оскар Остин.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеКолко е максималната скорост на RIM-67? При морското равнище е Мах 2.5, или 850 м/с? И 60 кг. бойна глава.
А палубни прашкари с опърпан от четене RoE в задния джоб полагат ли се по щат?
Единственото предимство на артилерията в случая е цената.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеНе знам на какво по-точно сте се смели. Съвсем аргументиран технически анализ с факти. Сега верно ако безрезервно вярваш, че великата американска страна е много велика и нищо не може да и излезе насреща това е друго нещо, ама прави впечатление, че иначе толкоз "смешната" статийка дори и не вади само руски примери за недостатъците на Арли Бърг са дадени и британски, японски и корейски кораби и технически решения, а за BGM-109 TASM направо си има ласкави отзиви и то именно в сравнение с руските "аналози". Нещо повече руските примери са си откровено скромни. Но пък Арли Бърга е дърво още със създаването си, дори в сравнение с малките братчета на Тикондерогата (Spruence и Kidd) - нещото е проектирано даже без вертолетен хангар и получава такъв едва след дивия вой на адмиралите и няколко милиарда повече. И това след Оскар Остин.
Comment
-
Е уви сляпата ти вяра в непобедимото американско оръжие в случая се е пошегувала с тебе КухулинКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Кухулин, какво е това(разрушитело-крайцера имам в предвид)? Интересно, извън мегаломанията от УВС-та и харпуни и ракетно-артилерийската комбинация за близка защита, нещото е само с един винт. Предполагам това е с цел малошумност.
А от радари нищо не разбитам, но произведението на Талес исглажда много добре(от към универсалност, отделно и като външен вид). Прдполагам не е само за противоракетна защита. И за къде го готвят? Едва ли ще се преборят за флай-3 на Арли. Там пише че вече са избрали Raytheon. А ти казваш че му е аналог.
Едит: За радара си отговорих. Има X-band и S-band значи е универсален, за противоракетна защита и за търсене по хоризонта.
Обаче остава въпроса какъв е кораба на снимките.
Едит2: Само не мен ли ми изглежда, че УВС на кърмата влизат в хангарите на хеликоптерите?Last edited by Amazon; 24-10-2013, 17:24.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
Comment