чувам тук и там да се споменава това име в някаква полумитична окраска... някой ще поразсея ли мъглата за лаика
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измаил
Collapse
X
-
Макензен е развитие на Дерфлингер със същото брониране, малко по-дълъг, и с 350мм оръдия.Той е следващо поколение - естествено, че е по-мощен.Противник на Макензен е "Худ".Ако сравняваш поколенията линейни крайцери трябва да бъде по следния начин:
Инвинсибъл - Фон дер Тан
Индефатигейбъл - Молтке
Лайън - Зайдлиц
Тайгър - Дерфлингер
Ринаун - ?
Худ - Макензен /Ерзац Йорк/ - по-късноП.В.
Comment
-
Я ми припомни, че схемата не е пред менВисочината на борда е 5м - нормално като на Гангут, защото е тънък на немските е около 2.6м до 3.2 обикновено по водолинията.Руският проект е с 240мм броня и скос от 51мм.Каземата мисля, че беше 150.Добре на английските крайцери бордът е 229мм+25-51мм и не удържат на немските 305мм, а само на 283мм снаряди.Руснаците как планират, че техните кораби ще имат зона за неуязвимост с/у 380мм снаряд и от каква дистанция? :?П.В.
Comment
-
Е от 30санта дупка бая време ще чакаш да замине. Корпусите са готови но доколкото си спомням са без бронята, външен пояс можеш да си го монтираш и след спускането на вода.Мисълта ми беше че не знаем точно в какъв вариант са щели да бъдат завършени. Но дори и в базовия са доста мощни кораби и като изключим компановката на кулите напълно съпоставими със своите съвременници.
Comment
Comment