Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Камуфлажите

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

добре, чудно ми е тия черно-бели ленти с каква цел са?...
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Създават зрителна измама за реалния размер на кораба, затруднявва стрелбата, особенно от подводници, също така и управлявана от далекомери.

Comment

Затрудняват отпределянето на пелинга, скоростта и курса на кораба. От там и на това, което написа Гоги. По същата причина се нанасят и петнистите и другите камуфлажни окраски.
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

Comment

За да не отварям нова тема, изрових тази. Интересна статия за "смайващите камуфлажи" (извинете ме за недобрия превод), заедно със снимки и някакви обяснения. Само че нямам настроение да я чета внимателно в момента.

Comment

Супер бсб, никога не съм знаел, че е толкова методически издържан процес изготвянето на еди камуфлаж. Статията определено е супер.
            Неизвестен руски адмирал

Comment

Вижте на какво попаднах - схема на камуфлажа на "Тирпиц" като фабрика
              Неизвестен руски адмирал

Comment

иии че готино, човек направо да сепригнуси да си направи още един, от коя година е камуфлажа и колко време е изтраял?
                Иначе за това как се разработват камуфлажи имаше и статия в Гангут, доста добра

Comment

Наистина оригинален камуфлаж, това във Вилхемсхафен ли е?

Comment

Мне... в Норвегия. "Тирпиц" е маскиран като крайбрежни сгради.
                    Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
                    X