If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
корабните камуфлажи са ми мътна вода... изглежда, че са правени разни експерименти, обаче няма никакви стандарти, както при пехотата, бронетанковите войски и авиацията
я кажете нещо по въпроса
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Абе аз май бех отворил тема с подобна насоченост (дали да се възползувам от това че случайно съм модератор и да ги слея?). А иначе по същество По принцип в началото на войната се срещат и експериментални камуфлажи но към средата вече се стандартизират според театъра на боините деиствия. Най-ярък пример за стандартен камуфлаж са германските кораби, с техните сиви носове и кърми и черно-бели ивици по копуса и надстройките. Оставям на някой друг да качи картинки защото всички които аз се сещам са прекомерно огромни.
Звяр, гледам имаш много картинки, случайно да ти се намира камуфлажа на Гнайзеннау от норвежката операция, някакъв на петна, 'щото съм намислил да си пребоядисвам моя.
Gaden Gogi каза:
[B]Звяр, гледам имаш много картинки, случайно да ти се намира камуфлажа на Гнайзеннау от норвежката операция, някакъв на петна, 'щото съм намислил да си пребоядисвам моя.
Има нещо в монографията за Шарнхорст, ама се опасявам че камуфлажа е подобен на Бисмарк.
Comment