Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко творчество

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Малко творчество

Айде малко Тактически елементи да раздуем. Тук предлагам да обсъдом всеки каква тактика и стратегия би предвидил са флота на някоя държава, като предложи и принципни проекти на съдове с които би я претворил в действие (препоръчително модифицирани реални кораби, освен за най-радикалните), предлагам да започенм с Германия (просто там нещата са най спорни.
    Прозовавам Пламен да се въздържи от плана с "20 самолетоносача, 100 крайцера..." :roll: нека все пак гледаме реално и се съобразяваме с реалните възможности на конкретните страни и тяхната визия за хода на войната.

Малко творчество

Интересно аз след малко ще се включа, сега изравям рисунки на Линкори от първата световна.
    Но съм привърженик на Подводната война. Подводниците обаче при отход от атака и при излизане и влизане в базата трябва да се прикриват от Тежки Разрушители (примерно Клас 36А) и по-тежки надводни единици като линкори тип "F" или "H" :twisted: . За самолетоносачи предлагам да се говори след инвазията на Британските Острови.

След малко продължавам.

Comment

А аз ще се включа в понеделник, но ще поставя акцент на надводните кораби и северно море, както и комуникациите от новвегия. А може и средиземно море да включим в ареала.

Comment

Добре, ако се позовем на цените на надводните кораби в Райха какво е най-рентаблино да се строи?
        Да построим Ш§Г с 15 инчови оръдия?
        Да ликвидиръма класа хипер спестяваме - 400- 450млн марки и построяваме какво 2 Бисмарка или 6 джобни линкора.Построяваме два самолетоносача и си правим няколко ескортни от бързите лайнери
        П.В.

Comment

Unterseeboot

Разрушители Клас 36А

Леки и Тежки Крайцери не смята че са нужни, просто излишен разход на пари.

Тежки линкори клас "Н" да са в съотношение 1 : 2, 1 : 3 спямо тези от клас "F"

"H" - струват 240 500 000 райхс марки.

Бисмарк струва 197 000 000 райхс марки.

Тирпиц - 181 000 000 райхс марки.

Тежки самолетоносачи.

Граф Цепелин - 92 700 000 Reichsmark

Среден клас самолетоносачи

Зайдлиц - 84 000 000 Reichsmark. точно толкова колкото и един тежък крайцер, а ефективаноста многократно по голяма.

Comment

Ето и кораби от типа "харчи пари"

Шарнхорст - 143 000 000 райхс марки.

Лютцов - 90 000 000 райхс марки.

Prinz Eugen - 104 500 000 Reichsmark

Nürnberg - 40 000 000 Reichsmark

Comment

Все пак какво ще строим крайцери или линкори?Кои крайцери и кои линкори и самолетоносачи?
              П.В.

Comment

Ето какво предлагам
                4бр. тип "Н"
                8 - 10 бр. тип "Бисмарк"
                2 - 4бр. самолетоносача тип "Граф Цепелин"
                6 - 8бр. самолетоносача тип "Зайдлиц"
                и
                300бр. подводници

П.С. Да не се строят леки, тежки и бронирани Крайцери. Средствата да се пренасочат за Самолетоносачите.
                П.С.С Това е необходимо до инвазията на Британските Острови.

Comment

А пари за толкова линкора откъде?По добре 4 Бисмарка, 10 Дойчланда, 2 Ш§Г и 6 самолетоносача - 1000 подводници
                  П.В.

Comment

Вижам, че харесваш "Джобните Линкори" предлагам вместо всеки да хвали своя проект за флота, да направим една рекапитолация на двете предложения! Тоест колко сттрува всеки от двата плана?

П.С. Не харесвам "Джобните" по следните причини :
                    1. Малка максимална скорост - 26в.
                    2. Не особенно добри оръдия.
                    3. Преобладаващи алумиеви сплави, от там намалена снарядуо-устойчивуст, важен фактор при неравностоен бой. За справка англичаните влизат в бой само при числено превъзходство. Боевете на "Адмирал Граф Шпее", "Бисмарк", "Шарнхорст".
                    4. По тази причина Смятам корабите тип "Шарнхорст" също за нерентабилни.

П.С.С. Искам да наблегнем на "F" и "H". Един наш кораб трябва да се справя поне с 2 тип "Нелсън"

Comment

Когато говорим за Шарнохорст имам предвид този клас въоръжен с 9х330мм - хем имаш число на оръдията, хем тегло, освен това успешно могат да се противопоставят на френските и английските.
                      Когато говоримо за класа Дойчланд те превъзхождат Хипер по следните причини:
                      по мощни оръдия, макар и остарели снаряди, алумиенивите заварки, не са проблем, барбетите са по-мощно защитени, ще се сложи по-мощно ПВО ще се демонтират 150мм оръдия с удължаване на корпуса и малко по-мощни двигатели ще се достигне скорост от 31 възла.
                      Палубата е по-мощна от тази на хипер 70+20 срещу 30+25.
                      А далечината на плаване 16 000- 18 000 срещу 6800 няма какво да сравняваме.
                      П.В.

Comment

+това ако се направи електроход ще се икономиса много маса от редукторите и ще могат да се използуват дизелгенераторите при зор. а може да се направи и с турбодизели, и понеже има един човек дето веднага ще каже че тогава не е имало такива неща аз да подчертая че има и дори мога да му кажа боен кораб турбо-дизел-електроход, силова уредба правена от MAN.

Comment

Originally posted by "Plamen"

Когато говорим за Шарнохорст имам предвид този клас въоръжен с 9х330мм - хем имаш число на оръдията, хем тегло, освен това успешно могат да се противопоставят на френските и английските.
                          Когато говоримо за класа Дойчланд те превъзхождат Хипер по следните причини:
                          по мощни оръдия, макар и остарели снаряди, алумиенивите заварки, не са проблем, барбетите са по-мощно защитени, ще се сложи по-мощно ПВО ще се демонтират 150мм оръдия с удължаване на корпуса и малко по-мощни двигатели ще се достигне скорост от 31 възла.
                          Палубата е по-мощна от тази на хипер 70+20 срещу 30+25.
                          А далечината на плаване 16 000- 18 000 срещу 6800 няма какво да сравняваме.
                          Обаче 10-те Дойчланда струват колкото 3 тип "Н" и един тип "F" а относно бойната им стойност в едно ескадрено сражение силно се съмнявам, такива съмнения имам относно и линкорите (линейни крайцери) тип "Шарнхорст"
                          Виж един Шарнхорст струва 143 милиона срещу 181 милиона на Тирпиц.
                          Ако се спестят тези "напразно похарчени пари" може да се помисли я за самолето носачи я за сериозни линкори като Тирпиц или тип "Н".
                          Аз поне така мисля и повтарям :
                          Искам да наблегнем на "F" и "H". Един наш кораб трябва да се справя поне с 2 тип "Нелсън". Англичаните и без това имат числено превъзходство, трябва да им противопоставим Качество и Мощ. Това са тип "Н" или в най-лош случай Тирпиц.
                          А за крайцерската война да оставим поводниците. В началния етап 300 са достатачни да стегнем в обръч Томитата. Като се има предвид правилото - 100 на бойно дежурство, 100 в ремонт и 100 на поход или отход - ми се виждат достатачно.

П.С. Я ми дай някакви данни за тези 330мм Германски оръдия. Да си призная за първи път чувам за тях. За 340мм Френски и Италиански знам но за Германски такива - не.

Comment

Проектите относно въоръжението на Шарнохорст са
                            1. 9х283мм
                            2. 9х405мм
                            3. 9х330мм
                            4. 6х350мм
                            5. 6х380мм

Сега в момента не мога да ти кажа точни данни за 330мм оръдие, защото съм на работа.
                            В какъв вид го предпочиташ?
                            П.В.

Comment

Ами можеш да ми дадеш URL или да напишеш пост. Твоя воля, обаче си признавам, че такъв калибър в немския флот за първи път чувам :? . А ще е хубаво да разкажеш и за тези проекти относно Въоръжението на Шарнхорст.

Comment

Working...
                              X