Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-добър лек крайцер

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Според мен е значително по-удачно да се разделят според предназначението им, защото некоректно е да се сравнява "Тромп" или "Юбари" с "Бруклин" или да кажем "Белфаст". Просто те са строени да изпълняват различни задачи и никой холандски адмирал предполагам не си е представял "Тромп" да води артилерийски двубой с "Могами" да речем.
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Comment

аз нали затова ти казвам да сравняваме крайцерит с горе-долу едно водоизместване -Тромп, Юбари, Аретуза, Колеони, Кадорна, Сендай,
      2ра група немските леки, Линдър, Ла Галисионер, Монтекуколи, Еугенио ди Савоя, Фиджи
      3- та Бруклин, Гарибалди, Саутхемптън, Белфаст, Кливлънд
      П.В.

Comment

И къде в цялата схема са да кажем японските "Катори"? По тази логика японците само са хвърлили пари на вятъра. Защото 4 140 мм оръдия повече подхождат на канонерка, а и скоростта е една-18 възела. Така ли излиза?
        Неизвестен руски адмирал

Comment

A az wi predlagam ne]o drugo. Защо не разглеждате двете концепции за крайцер. Едната за максимална огнева производителност (12-15х152) и другато за по голяма пробивност , далекобоиност и точност на голяма далекобоиност (203мм) защото разглежданите от ва с крайцери се различват почти само по въоръжението от тежките. За лек (аз поне смятам) британските от сорта на Аретуз, Нюрмберг, Капитани романи. Просто тогава смятам че сравнението ще бъде по-коректно.

Comment

Изчакайте два дни да завърша писанията си за крайцерите и крайцерската война. Там съм написал всичко което мисля по въпроса.
            Неизвестен руски адмирал

Comment

Катори е учебен крайцер - недостатъчна скорост и въоръжение
              Крайцерите могат да се подразделят на най-различни подвидове - лидери на есминци;
              торпедни крайцери, но тогава рискуваме да набутаме Ои, Такао и Принц Ойген в една група
              тежките и леките ккрайцери са създадени изкуствено като понятие по Лондонския и Вашингтонски я договор
              крайцери клас А - до 10 000т с гл калибър не повече от 203мм
              крайцери клас В - без ограничение в тонажа, но с главне калибър от 5.9 до 6.1
              П.В.

Comment

Ей, Гоги нали искаше да говорим за италианските леки крайцери - давай - хвали ги освен Кондотиери 5-та група другите не са стрували
                П.В.

Comment

Няма пък

Comment

Гарибалди е много симпатичен!
                    П.В.

Comment

И аз ама няма специална тема за мене нали:-o Впрочем през почивните дни четох за британски кораби и ми направи впечатление че имат доста (да не кажа твърде) висок %попадения, примерно крайцерите при Норд Кап.

Comment

Би ли припомнил високия процент попадения, защото си спомням два ил три в Норфлок - Х кула, в борда и в радара, Шефилд веднъж и Белфаст - 0???!!
                        П.В.

Comment

Az nqmah predwiд "В" а "ОТ" крайцерите, когато ми остане свободно време ще систематизирам инфото, даже може да направя таблица за най-известните боеве, където да се посочват броя изтреляни снаряди, попаденията, % отношение, както и времето по време набитката и наличието на самолет коригировач

Comment

Съгласен:lol:
                            П.В.

Comment

С какво си съгласен:?

Comment

да ги систематизираш!
                                П.В.

Comment

Working...
                                X