Според мен е значително по-удачно да се разделят според предназначението им, защото некоректно е да се сравнява "Тромп" или "Юбари" с "Бруклин" или да кажем "Белфаст". Просто те са строени да изпълняват различни задачи и никой холандски адмирал предполагам не си е представял "Тромп" да води артилерийски двубой с "Могами" да речем.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Най-добър лек крайцер
Collapse
X
-
A az wi predlagam ne]o drugo. Защо не разглеждате двете концепции за крайцер. Едната за максимална огнева производителност (12-15х152) и другато за по голяма пробивност , далекобоиност и точност на голяма далекобоиност (203мм) защото разглежданите от ва с крайцери се различват почти само по въоръжението от тежките. За лек (аз поне смятам) британските от сорта на Аретуз, Нюрмберг, Капитани романи. Просто тогава смятам че сравнението ще бъде по-коректно.
Comment
-
Катори е учебен крайцер - недостатъчна скорост и въоръжение
Крайцерите могат да се подразделят на най-различни подвидове - лидери на есминци;
торпедни крайцери, но тогава рискуваме да набутаме Ои, Такао и Принц Ойген в една група
тежките и леките ккрайцери са създадени изкуствено като понятие по Лондонския и Вашингтонски я договор
крайцери клас А - до 10 000т с гл калибър не повече от 203мм
крайцери клас В - без ограничение в тонажа, но с главне калибър от 5.9 до 6.1П.В.
Comment
-
Az nqmah predwiд "В" а "ОТ" крайцерите, когато ми остане свободно време ще систематизирам инфото, даже може да направя таблица за най-известните боеве, където да се посочват броя изтреляни снаряди, попаденията, % отношение, както и времето по време набитката и наличието на самолет коригировач
Comment
Comment