If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Как сообщило агентство ИНТЕРФАКС-АВН , Министерство обороны РФ рассчитывает до конца года продлить контракт с корпорацией Иркут на поставку самолетов Су-30СМ для ВВС России. Об этом заявил 7 сентября 2015 года журналистам заместитель министра обороны России Юрий Борисов. У нас…
Шокиран съм. И през ум не ми беше минало, че руснаците 30 години разработват тактически бомбардировач, за да го използват...за бомбардиране.
Да задам по друг начин въпроса - какво Су-34 прави толкова по-добре от Су-30СМ, за да налага производтсвото на специализиран самолет? Ако въпроса беше зададен преди 10 години, отговора е ясен и е даден от самите руски военни. Най-после имаме пари, имаме нужда от нещо модерно, всеки завод произвежда каквото може - важното са бройките. Ама сега, какъв е случая? Инерция? А в картинката имаме и Су-35.
Тандемното разположение на пилотите е плюс, но дали е достатъчен...
Самолета е много здрав структурно, а и кокпита е бронирана капсула. Обаче това му отнема от плюсовете като изстребител, без да са много случаите в които ще му потрябва бронировката.
Не, става дума за чисто ударен самолет, който има много правилно разположение на екипажа, бронирана капсула, както сам си посочил, плюс необходимата аеродинамика, за да осъществява полети на малка/пределно малка височини, пробив на ПВО...
Отделно е оборудването му, сред което на първо място е РЛС, която е оптимизирана за работа по земни цели, системата за самозащита, възможността да носи контейнери за РЕБ, РЕП, както и групова защита. Отделно са всякакви нови разузнавателни и прицелни контейнери. В добавка - сериозна номенклатура от въоръжение, както и боен радиус.
Су-30СМ - прекрасен самолет, но ако го сравним с горните, ще стане ясно, че е "по-малко" изтребител от Су-35/ПАК-ФА, както и "по-малко" бомбардировач от Су-34.
Възможно е да произвеждат Су-30СМ за техните ВВС/ВМС, защото имат готова поточна линия, която уплътняват, когато няма достатъчно поръчки за експорт и така да им излизат по-евтино. Иначе не виждам много смисъл да го произвеждат паралелно със Су-34/35
Су-35 също е швейцарско ножче. Там софтуера заменя оръжейният опеатор и самолета е мислен и за ударен. Ето какво можже да "види" ибрис от 120 километра в режим на картографиране(Кало го беше пускал):
Отделно е оборудването му, сред което на първо място е РЛС, която е оптимизирана за работа по земни цели, системата за самозащита, възможността да носи контейнери за РЕБ, РЕП, както и групова защита. Отделно са всякакви нови разузнавателни и прицелни контейнери. В добавка - сериозна номенклатура от въоръжение, както и боен радиус.
За това ли се налага модернизационна програма за електрониката на Су-34? Контейнерите за РЕП и РЕБ съвсем не са приоритет на Су-34, не знам защо си останал с такова впечатление.
Колкото до номенклатурата, кажа ми въоръжение което може да се носи от Су-34 а не може да Су-30СМ или Су-35. Защото аз мога да ти посоча обратният пример.
Бойният радиус е много добър при цялото семейство.
По прицелните контейнери доколкото знам още се работи, има там някакви проблеми и отново доколкото знам няма да са интегрирани само на Су-34.
Нещо което има Су-34 а другите го нямат е врадена оптична станция за работа В-З.
Възможно е да произвеждат Су-30СМ за техните ВВС/ВМС, защото имат готова поточна линия, която уплътняват, когато няма достатъчно поръчки за експорт и така да им излизат по-евтино. Иначе не виждам много смисъл да го произвеждат паралелно със Су-34/35
Да и аз съм срещал че това е причината. Цена и възможност за производство.
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Колкото до номенклатурата, кажа ми въоръжение което може да се носи от Су-34 а не може да Су-30СМ или Су-35. Защото аз мога да ти посоча обратният пример.
Модернизациите са част от развитието на машините. Ф-22 също минава такива, но никой не е седнал да го обвинява, че не става.
Абе човек, виж какво ще модернизират. Електрониката. Искат да е на нивото на Су-30 и Су-35.
И ако можеш да ми посочиш къде съм написал че Су-34 не става?!?
Абе човек, виж какво ще модернизират. Електрониката. Искат да е на нивото на Су-30 и Су-35.
И ако можеш да ми посочиш къде съм написал че Су-34 не става?!?
Не знам за каква електроника си пишем, но в руската авиация има авионика. Нормално е Су-то да се развива.
Не се измъквай. Зададох ти лесен въпрос. обоснови си това изказване:
От нищо не се измъквам, щото не си спомням да съм твърдял някъде, че носи супер-пупер оръжия, а ти май твърдеше, че Су-35/30, го превъзхождат с някакви образци.
Какво носи Су-34, което не може, Су-30См и Су-35? А иначе аз писах за Яхонт.
За Яхонт - не знам, но за Су-34 има разни писания, че може да носи авиационната версия на Оникс. Иначе, на индийските МКИ-та върви интеграцията на Брамос.
Не виждам нищо смешно в това да вземе сериозен боен товар, да притежава значителна далечина на полета, както и да има оптимизирана конструкция за продължителни полети на малка/пределно малка височина.
От нищо не се измъквам, щото не си спомням да съм твърдял някъде, че носи супер-пупер оръжия, а ти май твърдеше, че Су-35/30, го превъзхождат с някакви образци.
Това че не можеш да си спомниш, че предният си пост си дал номенклатурата въоръжения, като плюс на Су-34 никак не е полезно за дискусията.
За Яхонт - не знам, но за Су-34 има разни писания, че може да носи авиационната версия на Оникс. Иначе, на индийските МКИ-та върви интеграцията на Брамос.
Няма никакви писания, а си измисляш. Няма планове на Су-34 да се интегрира Оникс. А Яхонт и Оникс са една и съща ракета.
Не виждам нищо смешно в това да вземе сериозен боен товар, да притежава значителна далечина на полета, както и да има оптимизирана конструкция за продължителни полети на малка/пределно малка височина.
Смешно е как дори не си си направил труда да провериш колко е бойният радиус на самолетите, преди да започнеш ръсиш разни странности.
Comment