Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Руският Флот

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    От две - три корабчета в Черно Море пак стигнахме до ядрен апокалипсис
    Русия си е самичка срещу почти всички икономически сили, Китай я използва, но е сила благодарение на парите получавани от търговия с целият свят, така че няма да рискува санкции. Така, че не го слагайте в уравнението САЩ и Русия. Не вярвам китайците да вземат някое неразумно решение при конфликт.

    Comment


      Amazon написа Виж мнение
      използваемата земя на САЩ е дадена 1.7 млн. кв. км. а тази на Русия 1.2 млн.
      Използваема в какъв смисъл? Ако точиш нефт и газ отнякъде, използваш ли земята?

      Comment


        Кухулин написа Виж мнение
        Използваема в какъв смисъл? Ако точиш нефт и газ отнякъде, използваш ли земята?
        В смисъл дали може да ти подържа задника жив и в относителен комфорт Нефта и газта ще са "стратегически" още едно-две десетилетия. Даже вече пластмасата на правят от нефт - поне не тази за масовите 3D принтери.

        Разбира се това не е нещо лошо за Русия. С развитието на енергетиката и поевтиняването на енергията хубавия чернозем в Сибир ще стане по достъпен. Огромни парници...работливи китайци...и те така
        Last edited by Amazon; 29-06-2015, 22:42.
        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

        Comment


          Кухулин написа Виж мнение
          Той дълга затова е такъв. Нали се сещаш - някой им дава пари ей така, да си харчат И това не е Гърция, дето всички я псуват да връща парите. На Щатите никой не им поставя ултиматуми. Не на последно място заради флота

          Шегувам се, разбира се, или по-точно опростявам нещата до абсурд. Но в общи линии това е идеята - силните събират кинти от слабите.


          Ако има някаква основа за съмнение, тя е, че някога ще интегрираме миговете в информационната им система. Дай Боже, ама кой знае. Иначе, не виждам какъв е проблема някой миг да бутне дозвукова ракета с оръдието. Де да знам, може да изпускам някоя тънкост.


          Те не са били много тъпи, просто тогава технологиите са били такива. Сега самолетите са масово с активни решетки, с мощни оптики, ракетите са със съвсем други възможности. Никакъв проблем не е нито да се отдели ракетата по доплер от морската повърхност, нито да се хване в ИЧ. Кеф ти АМРААМ, кеф ти Сайдуиндър, кеф ти оръдие. Да не говорим за корабните ракети, на които това им е работата. Днес е важно да се атакува с МНОГО ракети. Сатурация. На второ място са ТТХ.

          Колкото до Оникс, ти как си я представяш в ИЧ? Ама честно. Летейки ниско на свръхзвук.

          1. Има. Първо - сериозно съмнение в способността за засичане на достатъчна дистанция на КР (това е основният проблем с тях), Второ - възможността за прехват на такава цел (летяща на ПМВ и маневрираща), Трето - възможността за оръдейна атака - стрелбата с оръдие, особено по въздушна цел със скорост от 0-8/9М на височина 100-тина метра е, ъъъъ, минимална. Четвърто, вече в сферата на фантастиката или подвига - улучването на такава цел при изпълнени първите три (от каква дистанция ще е, например, че прехващачът да не гръмне заедно с улучената от него ракета? )

          2. С АФАР на РЛС са още бая малко самолети, но и това изобщо не означава автоматично възможност за прехват на КР. Кои точно прехващачи са с "мощни оптики", каквото и да значи това? Доплеровият ефект за селекция на цели се ползва от бая време, а оказва се, не работи особено много при цел с минимална ЕОП на фона на земята . При пуск по КР на минимална височина АРЛ ГСН на Амраам ще има бая трудности да захване целта, а при Сайдуайндър такъв пуск е възможен само в задна полусфера на много близка дистанция (при невероятния късмет да открият целта, де)

          3. За многото ракети си абсолютно прав. Обаче, срещу много ракети едните имат оптимизирания за това МиГ-31, при това - само на далечния рубеж на отбрана. Иначе, именно многото ПКР са в основата на бойната тактика на руските ВМС от бая време. Не случайно са си направили труда да реализират разните му там обмяна на информация в ятото в полет, разпределение на целите, че и полет на ПМВ на основния залп, който получава инфо от една-две ракети на по-голяма височина.

          4. Колкото до Оникс - нямам си и идея как е в ИЧ-спектър. В коя плоскост? И кой точно и къде ще я види ниско на СЗ?

          ПП - тук да питам Сун Дзъ, защо ли тая ракета, а и още няколко, имат два режима на полет - изцяло по ниска траектория на по-малки дистанции и висока-ниска на големи?


          ОТ
          но е сила благодарение на парите получавани от търговия с целият свят
          ммм, не. не на търговия.

          Comment


            За Оникс и ИЧ, ще получиш нещо от типа на супер-пупер оптичната система на Ф-35.

            Comment


              Super_Hornet написа Виж мнение
              За Оникс и ИЧ, ще получиш нещо от типа на супер-пупер оптичната система на Ф-35.
              ъхъ, ако рекламата е близка до реалността, де. Плюс, трябва този Ф-35 да е на необходимото място в необходимото време, което е най-трудното в цялата задача.

              Разправят, че и Су-35 имал някакви подобни възможности, не се знае още кво може ПАК ФА.
              При Ф-22, заради твърде големи пари, нещата не стоят така.

              Comment


                Е как - естествено, че ще бъде!

                Са, малко е спорен въпроса с какво точно ще порази посочената ПКР, ама тва е за друго вундервафе.

                п.п. Те и със Су-30 правят опити за стрелба по КР, обаче е интересен резултата, а и самите условия на даденото учение...

                Въобще - специализиран самолет, част от системата за ПВО требе.

                Comment


                  кало написа Виж мнение
                  Първо - сериозно съмнение в способността за засичане на достатъчна дистанция на КР (това е основният проблем с тях)
                  Ами хващаш 0.1 м2 ЕОП и смяташ. Иначе, всеки има право да се съмнява, лошо няма. Лошото е, ако някой се ограничи (или се задоволи) с това да се съмнява

                  кало написа Виж мнение
                  летяща на ПМВ и маневрираща
                  Тя как, на цялата траектория ли маневрира?

                  кало написа Виж мнение
                  2. С АФАР на РЛС са още бая малко самолети, но и това изобщо не означава автоматично възможност за прехват на КР.
                  Какво бая малко, като почнеш от APG-63 късните версии, APG-77, 79, сега идват 80, 81, 82, дали не изпускам някой... Автоматично не, но там, където е нужна такава функционалност, няма проблем да се внедри. В частност 77 и 79. За Ф-15 не се сещам.

                  кало написа Виж мнение
                  Кои точно прехващачи са с "мощни оптики", каквото и да значи това?
                  Мощни оптики = Снайпер, АТФЛИР и прочее.

                  кало написа Виж мнение
                  Доплеровият ефект за селекция на цели се ползва от бая време, а оказва се, не работи особено много при цел с минимална ЕОП на фона на земята .
                  Доплера и филтрирането на фона си работят екстра, стига да има достатъчно изчислителна мощ. А в днешно време има.

                  кало написа Виж мнение
                  При пуск по КР на минимална височина АРЛ ГСН на Амраам ще има бая трудности да захване целта, а при Сайдуайндър такъв пуск е възможен само в задна полусфера на много близка дистанция (при невероятния късмет да открият целта, де).
                  Ммм, трябва да осъвремениш базата данни. Днешния АМРААМ не е оня от едно време, а пък Сайдуиндъра хептен нищо общо няма. Това да сваляш КР с АМРААМ е, дето викат в някои среди, вчерашния ден. Виж потърси как пуцат с АМРААМ по КР през CEC от дирижабъл

                  кало написа Виж мнение
                  4. Колкото до Оникс - нямам си и идея как е в ИЧ-спектър. В коя плоскост? И кой точно и къде ще я види ниско на СЗ?
                  Ми няма значение в коя плоскост. В произволна плоскост. Не съм го смятал, но сигурно ще излезе едно 100-150 градуса повърхностна температура. Има си формули. Кой ще я види, зависи от много неща.

                  Comment


                    кало написа Виж мнение
                    ОТ, а какъв е външният дълг на споменатите държави?
                    ОТ Големият дълг сам по себе си не води до някакъв еднозначен извод. Защото може да означава различни неща. Може да означава, че си затънал до ушите в л-на, като Гърция, а може да означава, че всички се надпреварват да ти дават пари, защото искат част от твоя успех. Плюс вариациите между двете крайни състояния.

                    Същото важи за ниския дълг. Може да е признак на самодостатъчност, а може да значи, че си такъв мизерник, че никой, даже под дулото на пистолет, не се съгласява да те кредитира.
                    Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

                    Comment


                      1. Трудно ми е да смятам, реалните възможности на реалните РЛС в реални бойни условия, са, да кажем така - не напълно ясни. Като цяло - на фона на земята на ПМВ - дистанцията за детекция е под 80-60 км за КР от типа на Томахоук/Х-55. Дистанцията на стабилен захват е почти равна, но все пак - по-малка. При малко повечко цели - мнооооого по-сложно.

                      2. да, ако теренът го налага
                      ,
                      3. APG-63 късните версии (има две версии с АФАР, и двете - правени за съвсем различни цели от КР, в малки бройки), колко самолета в региона на Черно море са с такива станции, между другото?
                      "Ще се внедри"??? колко години отнема внедряването на нашлемна система за целеуказване на Ф-22, например? Давай по-малко реклами и филмчета, все пак


                      4. И те - все оптимизирани за детекция и прехват на високоскоростни въздушни цели? На какви дистанции?

                      5. Мда, почти

                      6. независимо от "едното време", и днешният Амраам, както и за всяка друга ракета с АРЛ ГСН детекцията и автономният захват на цел с малка ЕОП на фона земята при ПМВ е най-сложната задача. Изобщо не говорим пък за СЗ цел с 2М, например
                      Кой Сайдуайндър? тоя, дето ще постигне бойна готовност с Ф-22 през 2017-та ли?
                      В рекламни филмчета пуцат и улучват всичко

                      7. Верно ли няма значение, хехе? Кой ще я види е от решаващо значение за твърдяното от теб гарантирано и лесно поразяване.


                      Да поясня, твърдяното от теб поразяване на КР от авиацията в наши дни е по силите на малък брой изтребители, при повечето - само в полигонни условия, а в бойни - със сравнително ниска степен на вероятност. В черноморския регион това могат само МиГ-31 и Су-30СМ, при вторите - при повече късмет. При СЗ ПКР - няма такива самолети. Освен по някаква абсолютна случайност.

                      Comment


                        Кой Сайдуайндър? тоя, дето ще постигне бойна готовност с Ф-22 през 2017-та ли?
                        9X си е на въоръжение при почти всички масови изтребители. Даже турците наскоро свалиха Сирийски хеликоптер с него(поне така се твърди). При Ф-22 е изключение. Там явно са се наложили доста промени по софтуера за внедряване на 9х и нашлемната система, докато при F-16 си се разработва отдавна. Пък и за Ф-22, AIM-9 e същата работа като при снайпериста пистолета. Запасно оръжие, и то само ако нещо много се оплеска.
                        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                        Comment


                          кало написа Виж мнение
                          Да поясня, твърдяното от теб поразяване на КР от авиацията в наши дни е по силите на малък брой изтребители, при повечето - само в полигонни условия, а в бойни - със сравнително ниска степен на вероятност.
                          Еми, мерси за пояснението.

                          Comment


                            Тука се сещам за още едно пояснение - ЕОП на ПКР - 0.1 м2, а на Ф-ХХ-0.000001 м2...

                            Comment


                              Amazon написа Виж мнение
                              9X си е на въоръжение при почти всички масови изтребители. Даже турците наскоро свалиха Сирийски хеликоптер с него(поне така се твърди). При Ф-22 е изключение. Там явно са се наложили доста промени по софтуера за внедряване на 9х и нашлемната система, докато при F-16 си се разработва отдавна. Пък и за Ф-22, AIM-9 e същата работа като при снайпериста пистолета. Запасно оръжие, и то само ако нещо много се оплеска.
                              При сблъсък с равностоен противник, ще си му е съвсем нужно оръжие.

                              Comment


                                Super_Hornet написа Виж мнение
                                Тука се сещам за още едно пояснение - ЕОП на ПКР - 0.1 м2, а на Ф-ХХ-0.000001 м2...

                                Comment

                                Working...
                                X