Добре. А как организираме ПЛО на флота? За съжаление ракето-торпедните системи заемат доста място. И аз и друг път съм го казвал, че ако зависеше от мен бих включил в морската авиация три патрулни самолета, снабдени с магнитометри, ХАС буйове и торпеда. Основните бойни кораби на флота ще имат ли торпедни апарати или само щатните им вертолети ще носят торпеда?
Иначе по въпроса за УВС щом не пречи да стърчат над палубата, не знам дали ще могат да се сместят най-големите УВС А70. Може да ви звучи грандоманско, но разликата в масата на празните установки е 2 тона между А50 и А70, разликата в общата дължина е 1,6 метра, но най-голямата установка може да приема както ракети SCALP, Exocet MM40, така и ракето-торпеда MILAS с далекобойност 35-38км.
Иначе по въпроса за УВС щом не пречи да стърчат над палубата, не знам дали ще могат да се сместят най-големите УВС А70. Може да ви звучи грандоманско, но разликата в масата на празните установки е 2 тона между А50 и А70, разликата в общата дължина е 1,6 метра, но най-голямата установка може да приема както ракети SCALP, Exocet MM40, така и ракето-торпеда MILAS с далекобойност 35-38км.
.... При условие, че съм пуснал два-три Астера по противниковата цел, вероятноста да съм го "позаслепил" доста се повишава, т.е. разчистил съм път за RBS-15. Освен това, ракетата има опция за удари по наземни цели - качени на камион, могат да бъдат в помощ и на сухопътни войски.
разликата е само,че там спорехме основно с Тони и 2-3-ма като С-13 а тук ние сме малцинство
Но здраве да е .
Comment